Upíří žezlo

Upíří žezlo https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196114/upiri-zezlo-R1b-196114.jpg 3 55 20

Když Sáru napadne upír, dívka zjistí, že je součástí legendy o záhadném upířím žezle, které dává svému držiteli obrovskou sílu a moc. A právě po něm touží Jorik, vůdce zlých upírů. Sára ho má k žezlu dovést. Jorik a Sára se do sebe zamilují – tím jako by začal souboj zla a dobra. Bude Sára tak silná, aby dobro uhájila? Co všechno bude muset obětovat?... celý text

Přidat komentář

czeliza
21.07.2022 2 z 5

Sára je husička s lehkým stockholmským syndromem a já ho mám zřejmě taky, když dávám knize 2*.
Není to dobrý, ani náhodou, ale zároveň jsem knihu zvládla dočíst. Je to oddechovka, krátké kapitoly, nenudila jsem se a konec mě vlastně překvapil. Snad by se tu dal najít záblesk originality a plus za české prostředí.
Naprosto příšerné byly dialogy a celá "romantická" linka, z toho mi vstávaly vlasy na hlavě. Ale je to takový bizár, tak očividně špatně, že je to skoro zábavné. Pro literární masochisty jako dělané.

Selve
04.01.2021 3 z 5

Asi jsem jeden z mála chlapů, co tuto knihu četlo, ale tak na zpříjemnění cestování v mhd to bylo fajn a i ten příběh nebyl zase tak špatný. Když o tom člověk ani nepřemýšlí, tak se to dá přečíst během chvíle.


zaRohem
11.05.2020

Tedy četla jsem knihu už před lety a jelikož mi stále ležela v knihovně, tak jsem si myslela, že se mi líbila....vzala jsem ji do ruky znovu a málem jsem brečela nad tím, že jsem se něco takového rozhodla číst podruhé. Nápad dobrý, ale to je asi jediný klad na téhle knize. Snad na každé stránce bylo něco nedotaženého, ať už myšlenka hrdinky, dialog nebo akce a popis prostředí... nula nula nic, jakoby to sama autorka už chtěla mít rychle za sebou. Přijde mi, že hrdinka je na drogách, protože se absolutně nezajímala o to proč nebo co se s ní děje. Nerada píšu takhle negativní komentáře, ale tohle nejde jinak.

hadenka
18.10.2018

Lehké,nenáročné počtení.

Luciii4176
18.05.2018 3 z 5

No já vám nevím... Když jsem se letos zařekla, že půjdu pouze do české literatury, vybírala jsem tituly poměrně pečlivě. Mladá nadějná autorka, upíří artefakt, dílo bylo lektorováno a vydalo ho známé nakladatelství. Takže jsem čekala trochu víc. Ale bylo to jakoby jen o kousek nad úrovní fanfikce. Další kniha by mohla být lepší, ale chtělo by to ještě hodně cvičit a víc přemýšlet o tom, jak pomoci věrohodnosti, aby některé situace nevyznívaly tak okatě absurdně.

Jája92
24.01.2018 4 z 5

Oddechovka na dlouhé odpoledne.

orangerose
20.02.2017 odpad!

jako oddechovka je dobrá, ale nic víc zajímavého ..... :(

mikela
09.01.2017 4 z 5

Zajímavý a krásný příběh psaný čtivým stylem. Hlavní hrdiny jsem si hned zamilovala, ale trošku mě zklamal smutný konec.

marketa7202
03.08.2016 3 z 5

Krásný příběh. Kniha se četla sama. Smutný konec ale čtenář doufá v pokračování příběhu, že hrdinka žezlo najde. Děkuji spisovatelce, že jsem mohla utéct od všedních starosti do fantazie plné kouzel.

zuzca.h
15.05.2016 2 z 5

Kdyby bylo Úpíří žezlo vydané jako krátká povídka bylo by krásné, ale jako knížka nic moc. Co musím ale, na knížce ocenit je zajímavý neokoukaný nápad, a to že se prakticky celá odehrává v ČR. Co je pro mě velké mínus je ten konce, vypadalo to jakoby se autorce buď nechtělo psát nebo nevěděla jak celý příběh zakončit. I v ději mi místama přišlo, že určité zápletky mohly být víc rozevinuté a vygradované (scény mezi Jorikem a Sárou k tomu přímo vybízely) a celkově by mohly být i postavy "hlubší", hlavně jejich popis kdo jsou a trochu z jejich historie.

terrez01
30.11.2015 3 z 5

Líbilo se mi, že tam nebyla bezhlavá nenávist zla. :) Vše v životě není černobílé, že? Jediné tedy, mne zklamal konec. Ten už byl jako by všechny exotické barvy mizely, a začalo to šednout, až to skončilo úplně černobíle. Zlo potrestáno, dobro oslavuje výhru... -_- jako vážně? Potřebuji knihu, která mi dá jiný nekýčovitý konec, a až jsem si začala myslet, že toto bude ona, Buch! Rána, a velké zklamání.
Ale když konec pominu, jinak napsané vskutku dobře a přidávám hvězdu ještě za Česká místa v knize. Konečně se příběhy netočí jen kolem Paříže, Londýna a New Yorku :)

Dandulka
07.09.2015 5 z 5

I když je autorka mladá, příběh vymyslela moc hezký. Tento upírský příběh se mi zdál dost neotřelý. No, uvidíme, co nám nabídne dál.

--nora--
21.08.2015 2 z 5

moc nechápu jak ji někdo mohl označit jako Talentovanou spisovatelku.sorka Moniko(nebo Mony nebo Niko?) ale mě to připadalo úmělé jako bys dělala úkol.jediné části které se mi líbily byly když byla ona a jorik sami.nejsem žádný spisovatel ale myslím že by bylo lepší kdyby zní jorik tu upírku udělal.a co jako že by byla zlá a sobecká pak. originalita zlato! konečně by vyhrálo ´zlo´.
by the way napadla mě důležitá věc. chápu že andrew,amy jorik a další češi nejsou.pak mi ale vysvětlete JAK TO že umí ČESKY? v knize to rozhodně vysvětlené není.
protože ale nejsem krutá tak přece jenom dávám hvězdičky dvě.
jednu za to že se kniha odehrává v Brně čímž mi pomohla udělat jeden bod v Knížní výzvě(kniha co se odehrává v rodném městě)
druhou za to že nejsem zlá.

Nikol18
12.05.2015 1 z 5

Kdyby na zadní straně přebalu nebylo napsáno, jak je autorka talentovaná, řekla bych si, že je to prvotina a ta většinou nebývá tak kvalitní, ale po tom prohlášení jsem se musela smát a kniha mi připadala ještě více absurdnější. Je to škoda, námět byl vcelku ucházející, ale autorka jej zpracováním pohřbila a upěchaným koncem jen dala najevo, že jí došly nápady. Jedna hvězda jen za to, že jí to vyšlo u nakladatelství.

*Pájuše*
24.02.2015 1 z 5

Na začátku jsem si říkala, že je to pěkná prkotina. Tahle myšlenka mě ani na konci knihy neopustila. Bylo to takový mix všechno, co jsem doposud četla. Nic světobornýho, kvůli čemu bych ještě v budoucnu po téhle autorce sáhla.

Laryssa
23.10.2014 3 z 5

Kniha celkově nebyla úplně špatná. Přečetla jsem ji celou a klidně si ji po čase přečtu znovu. Na začátku jsem si sice říkala, že to bude asi pěkná blbost,ale přiznám se,že ta část s Jorikem mě docela vzala. :-) Jediné, co mi vadilo poměrně hodně, byl ten konec. Mohlo to být víc propracované.

Nel-ly
04.10.2014 1 z 5

Já vím, že je to prvotina a jako k prvotině k tomu člověk musí přistupovat trochu s nadhledem, ale... nepochopím, proč se tohle rozhodl někdo vydat (a ještě, když to prý vyšlo prostřednictvím agentury Mám talent, moc pěkná vizitka).
Charaktery nejsou, dialogy skřípou, styl psaní pokulhává, neustálé přirovnávání k filmům je otravné a příběh je jednoduchý a plný tak nesmyslných situací, že to snad autorka nemohla myslet vážně. Úplně stačilo, že očividně napsala upířinu sama o sobě, jen si nadělila dlouhé černé vlasy a zelené oči, jinak byla česká vyskočkolačka samozřejmě úplně normální.
No, gratuluju autorce k vydání knihy. Ale dokonale mě odradila.

minimonisek
03.10.2014 3 z 5

Knížka se mi docela líbila, byla to taková oddychovka. Jen ten konec mohl být lépe propracovaný. Ale jinak to nebylo špatné.

angelbooks
17.08.2014 1 z 5

Kniha se čte lehce, není ani moc k zamyšlení a v některých částech té knihy, mi to zamyšlení chybělo.
Zdá se mi jako by ji někdo psal o víkendech a to jen proto, že se nudí.
Konec byl úplně divný, když začala vysvětlovat rodičům pravdu mohla říct skoro poloviční pravdu, že se zapletla s klukem, ale že záhadně zmizel... A ne na ně vybafnout takový blbosti ( jasně chápu moc mi to mluví a sama knihu nenapíšu, tím chci jen říct, že může být lepší verze než tato, a nemusela by zklamat ).
Jediná část, která se mi úplně líbila ( a díky které jsem knihu hned neodsoudila ) je ta část, kdy Jorik vyprávý svůj příběh předtím než se stal upírem a možná ta část kdy byly spolu sami v pokoji, že se ( občas ) nechoval tak ... připitoměle? Teď mě bohužel nenapadá žádné výstižné slovo...

Domika
03.05.2014 3 z 5

Průměrná upířina odehrávající se v České republice...

Štítky knihy

upíři

Autorovy knížky

2014  61%Upíří žezlo

Kniha Upíří žezlo je v

Právě čtených1x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst21x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x