Upíři

Upíři https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40731/bmid_upiri-Zx2-40731.jpg 4 37 9

Dobře prosperující podnik na zmrazování mrtvých bohatých klientů. Co se ale stane, když zničehonic chtějí příbuzní své zmražené zpět? Vynikající humoristické dílo, humor občas až poněkud moc černý.

Přidat komentář

cziss
17.03.2024 3 z 5

Ani dobré, ani špatné. Zajímavý námět, ale zdálo se mi to nějak nevyužité jak to mohlo být. A ztrácel jsem se v tom množství postav. P.S.: Asi plně nechápu proč má první vydání knížky takový přebal, moc to neodpovídá knížce samotné...

maryzka
01.06.2023 1 z 5

No tak jsem tuto knihu vytáhla z půdy. Tak jestli se český autor chtěl přiblížit k anglickému humoru tak se mu to moc nelíbilo. Nějak mě ta kniha připadala nesrozumitelná, nudná. Jediný počin asi byl ten, že před smrti člověk spatří něco krásného v tom případě to byli krásné ženské nohy


kilometr
12.02.2020 2 z 5

Zatím nejslabší z přeċtených knih od tohoto autora.Jediný povedený vtípek byl ve jménech hlavních postav "pánů podnikatelů" Stephena a Kinga(a to je na jednu knihu zoufale málo).30%.

PeterBahn
13.11.2019 4 z 5

Kniha ve spěchu, a tak trochu ze zoufalství půjčená z nádražní knihovničky. S jistou dávkou skepse jsem se začetl, ale kniha přes prvotní nedůvěru vyvolala příjemné chvíle. Párkrát se stalo, že jsem tlumeně vybuchl smíchem v dopravních prostředcích... Knihu nutno bráti z nadhledu a u mne má čtyři hvězdičky...

kytikyti
18.10.2018 2 z 5

Velmi sarkastické a pak ještě sarkasmus na sarkasmus. Trošku jsem se nudila, ale byla to celkem příjemná oddychovka. Jediné co mi tam nešlo do hlavy (a o co teda v sarkastickém románu moc nejde), že když se někdo nechá zmrazit tak ještě nemůže být mrtvý. Mrtvoly se těžko léčí. Ale to je detail.

Romžiry
09.07.2018 4 z 5

Knihu jsem poprvé četla v roce jejího vydání, jako teenager. S chutí jsem si ji po letech přečetla a neztratila kouzlo.

evickakyticka
24.08.2017 3 z 5

Věděla jsem, že to nebude žádná pecka, ale dala jsem knize šanci a pohodlně se začetla. Docela hezky popsaný New York (na tu dobu) i s výrazy jako BBQ k večeři a "howdy" jako pozdrav. Musím přiznat, že začátek mě bavil daleko víc než celkové rozuzlení příběhu. Tak nějak jsem se v tom konci plácala. Černého humoru jsem se dočkala a tady přináším kratičký úryvek:

- Kromě toho tu byl ještě jeden pán.
- Co chtěl?
- Původně zmrazit, ale protože měl jenom rakovinu, tak z toho zase sešlo.
- Škoda, že byl tak zdráv.
- Možná dostane ještě leukémii. Dala jste mu formuláře?
- Ovšem. I s podmínkami.

PanTomina
17.02.2017 3 z 5

Tuto knihu jsem si dal na stoleček na toaletu s tím, že to bude moje "záchodová kniha" .. Proto mi trvalo měsíc a týden ji přečíst. Dá se říci, že jsem se na posezení víceméně těšil - kniha je to vtipná, nepříliš dlouhá, hezky a inteligentně napsaná. Zřejmě se k ní hnedtak nevrátím, ale určitě s k ní ještě cestu najdu. Za mě nadprůměrný oddychový počin.

lenka777
24.07.2013 4 z 5

Způsob napsání není sice zajímavý, ale příběh je silný a velmi vtipný (i když jde spíš o černý humor).