Únos Tadeáška

Únos Tadeáška https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77163/unos-tadeaska-77163.jpg 3 9 3

Přidat komentář

Pebra
18.03.2021 1 z 5

Kniha se mi dostala do ruky záhy po vydání. Popis tragédie jedné rodiny, naštěstí s dobrým koncem. To jediné mě uklidňuje. Jinak mi to přijde brutální, nechutné, stejně jako celý špinavý bulvár.

katy238
16.03.2021 4 z 5

Útlá knížečka Únos Tadeáška, napsána novinářem Petrem Veselým, podává krátké svědectví o jednom únosu spáchaném počátkem devadesátých let, který naštěstí dopadl dobře. V rámci slova únos. Malý chlapec byl odcizen únoskyní i s kočárkem odstaveným před obchodem v Hradci Králové a touto událostí se rozeběhla mašinérie dalších činů i zločinů.

Spisek událost podrobně mapuje, nechá čtenáře nahlédnout do vyšetřování a v druhé polovině knihy i do svědomí únoskyně. Nejedná se o žádnou vysokou literaturu, ovšem pro zájemce o událost je to vítaný zdroj informací. Únos se stal v časech, kdy internet nehrál v médiích prim a bylo nutné kupovat noviny a sledovat televizní zpravodajství, zde je vše přehledně shrnuto. Pokud vás tedy zajímá policejní práce a nechcete se brodit krví, může to být zajímavá volba k přečtení, je však nutno si uvědomit, kdo knihu vydal a kdy, styl psaní tomu odpovídá.


Radka1911
03.04.2020 4 z 5

Kniha popisuje pátrání policie po kojenci uneseném v roce 1991 psychicky nevyrovnanou ženou v Hradci Králové, zabývá se i motivem psychicky nevyrovnané únoskyně. Celou kauzu která v té době probíhala ve všech sdělovacích prostředcích, si i vzhledem k tomu, že jsem v té době měla malé dítě, velice dobře pamatuji. Myslím, že tímto případem nadobro skončilo parkování dětských kočárků s miminky před nákupními středisky. V dnešní době by se jednalo o naprosto nevídanou věc, ale tenkrát to ještě bylo celkem běžné.

Štítky knihy

policie únosy dětí

Autorovy další knížky

1993  67%Únos Tadeáška
1992  0%Receptury míšených a teplých nápojů

Kniha Únos Tadeáška je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x