Umírání na splátky

Obálka knihy Umírání na splátky
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/571268/bmid_umirani-na-splatky.jpg 3.5 8 8

Ve třech krimi povídkách, které spojuje postava novináře Jakuba Krčmáře, se vyskytují oběti z různých prostředí. A pachatelé mají také odlišné motivy k vraždě. Nenávist, touhu po penězích, strach… Tři kriminální povídky – Slizké doteky pijavice, Bratrovrah a Umírání na splátky – propojuje postava reportéra Jakuba Krčmáře, chlapíka, který má pro strach uděláno a miluje záhady. V první z povídek se proplétá motiv žárlivosti se sexuálně motivovanými vraždami. Je vrahem Markéty Líkařové sexuální maniak, její prohnaný mladší milenec, nebo snad manžel? Vražda v druhé povídce se odehrála před mnoha lety. Byl za ni odsouzen skutečný viník, nebo si odsouzený odpykával trest za někoho jiného? A čeho všeho je schopen movitý manžel bývalé Kramářovy kolegyně? Najmout si třeba nájemného vraha? Parta lidí, kteří si přičichli k velkým penězům a chtěli čím dál víc, se neštítí nejodpornějších zločinů.... celý text

Komentáře knihy Umírání na splátky

čef
19.05.2021 4 z 5

Průměrné detektivní povídky, které asi autor vytáhl částečně ze starého šuplíku. Svědčí o tom jistá opelichanost v technických detailech, zřejmě nesledoval dost pozorně třeba Kriminálku Miami atp. Avšak vzhledem k jeho věku stále klobouk dolů. Povídky jsou poutavé a zašmodrchané jak se sluší, zvláště ta poslední ponechává čtenáře vykuleného do poslední stránky.

konicekbily
15.01.2019 3 z 5

Kniha obsahuje tři povídky, dvě z nich už jsem četl v jiných knihách. Stabilní výkon autora - lehce nadprůměrný !