Umění žít

Umění žít https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130311/bmid_umeni-zit-OoF-130311.jpg 2 28 6

Prožít či přežít? Tomio Okamura se v knize Umění žít zamýšlí nad tím, zda lze prožít opravdu šťastný a plnohodnotný život. Snaží se připomenout známé, ale námi zapomenuté hodnoty, které dělají lidský život smysluplným. Existuje spolehlivý recept na šťastný život? To je otázka, nad níž se zamýšlí filozofové i náboženští vůdci po celé dějiny lidstva. Bez ohledu na dobu, na víru či politické názory. "Život podle abecedy", tak by se mohla nazvat kniha čtivých encyklopedických zamyšlení Tomia Okamury na důležitá i zdánlivě nedůležitá témata našeho života. Láska, smrt, pivo, politika, vzdělání, práce, dětství, stáří, moderní technologie, víra i tradice, to všechno jsou součásti našeho života, které spolurozhodují o tom, jak dobře a spokojeně svůj život prožijeme. Málokdo se ovšem zamýšlí nad tím, že je rozdíl zda svůj život prožijeme kvalitně a hodnotně pro sebe i své okolí anebo ho jen spokojeně přežijeme.... celý text

Přidat komentář

lucin_a
14.09.2013 4 z 5

Vtipně ilustrovaná kniha. Názory p. Okamury na různou problematiku jsou celkem výstižné.

Melic
27.07.2013 3 z 5

Dá se říct, že s myšlenkami autora vesměs souhlasím. Ta kritika moderních společenských nemravností potěší, jmenovité obvinění některých lidí podložené fakty se mi také líbí. Proč tedy jen 3 hvězdičky? Pan Okamura sice předkládá určitá řešení, která však nejsou tak jednoduchá . Také by měla následky, do kterých by se oponenti mohli opřít. Chtělo by to rozsáhleji rozebrat. Ty kreslené vtipy mi tam taky příliš nesedí, knihu jsem si půjčil pro moudra a fakta. Ale musí se přiznat, že kritika nespravedlností ba dokonce zločinů zametených pod koberec je jedinou nadějí, jak je začít řešit.


TerJac
26.06.2013 3 z 5

Pan Okamura mne v poslední době v mnoha věcích zklamal .... ale nemůžu jinak než říci, že jeho knihy mi mluví z duše. Většinu jeho názorů sdílím ... jen škoda, že on občas zapomíná proměňovat je ve skutky.

Clash
08.11.2012 odpad!

Další perlička a trezorová záležitost od moravsko-japonského podnikatele Pana Tomáše Okamury, která šíří po České republice mír a lásku. OK.
P.S. "Závist zdržuje! Říkejme si více dobrý den, děkuji a na shledanou a bude nám na světě lépe."

Hřibče
30.10.2012 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o názorech, myšlenkách a postojích pana Okamury k současné politické situaci, životě, hodnotách, ale i umění. U knihy jsem se ani chvilku nenudila, a to i přesto, že tuto literaturu běžně nevyhledávám. Pan Okamura ví, o čem píše, má přehled a navíc umí dobře psát, takže jeho vyjadřování je inteligentní a navíc lehce pochopitelné i pro toho, kdo se v dané věci příliš neorientuje. Dávám 5 hvězdiček. :)

superrodina
11.10.2012 5 z 5

Myslela jsem si, že to přečtu "bez emocí", ale nedokázala jsem to, je to provokující knížka. Dokonce jsem se přistihla, že ovlivnila některé mé chování - např. včera syn obdivoval nějaké větší auto technických služeb s výfukem z boku a stál právě u toho výfuku a já si vzpomněla na ta jeho slova, jak tihle malí tvorečkové jsou nosem blíže k silnicím a nadýchají toho víc... taková drobnost, už jsme odtamtud šli :-D

Autorovy další knížky

Tomio Okamura
česká, 1972
2011  49%Umění vládnout
2010  57%Český sen
2012  44%Umění žít
2013  53%Velká japonská kuchařka
2013  27%Umění přímé demokracie: kam dál, Česko?

Kniha Umění žít je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x