Umění války (komiksová adaptace)

Umění války (komiksová adaptace) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399369/bmid_umeni-valky-komiks-tZW-399369.jpg 4 43 9

V této slavné adaptaci Sunova slavného traktátu o válce mistr poučuje svého žáka o jemných nuancích válečného umění. Umělecké ilustrace cenami ověnčeného kreslíře Pete Katze zobrazují bitevní scény i strategické scénáře, a tak odvěké vojenské zásady přibližují nové generaci čtenářů.

Literatura světová Komiksy Válečné
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

The Art of War: A Graphic Novel , 2018


více info...

Přidat komentář

jirijanovotny
24.04.2023 4 z 5

Krásný příklad zpřístupnění a zatraktivnění jinak nezáživné knihy pro mladší generaci.
Tedy, alespoň si to myslím. Je možné, že to pro 10letého bude stejná nuda s obrázky, jako bez nich.

Ale ta snaha tam je a obrázky jsou pěkné :)

Jackline5
19.01.2022 5 z 5

Je to opravdu nezvyklé zpracování Sunových traktátů.
Jednotlivé kapitoly jsou totiž zasazeny do jiného příběhu, jako výklad v rámci vzdělávání mladého chlapce. Tímto způsobem autor zajistil prostor pro úvahy, které by si z jiného vydání (Př: nejnovější překlad Oldřicha Krále) čtenář musel vyvodit sám. Velice oceňuji že autor příběh využil i k předvedení "nově získaných znalostí" v praxi.
Ilustrace jsou velice propracované a perfektně sladěné s kontextem textu. Opravdovou "třešničkou na dortu" je ale Japonská vazba knihy, která jí dodává ten správný nádech Asie.
Tímto spojením komiksu a traktátů, dle mého názoru, vzniklo dílo srozumitelné takřka pro kohokoliv, protože zde opravdu není prostor pro to cokoliv si špatně vyložit nebo nepochopit. Vřele doporučuji.


INCOGNITOREADER
03.12.2021 3 z 5

Komiksové zpracování slavného díla slibovalo mnohé. Bohužel provedení není úplně nejlepší. Komiks jako takový je vlastně jen vymyšlený pseudo příběh, který spojuje jednotlivé kapitoly, ale pusobí tak trochu nedotaženě. Jinak se vlastně jedná o kompletní dílo doplněné o ilustrace než o komiks jako takový. Kresba mi tady popravdě úplně nesedla.
Tady bych asi spíše sáhnul po klasické knize, kde jsou často i dovětky a vysvětlení.
Rohodně nejlepší na celé knize, je originální vazba.

Kolombus
21.03.2021 5 z 5

komiksová verzia nádherne spracovaná, avšak ak nepoznáte príbeh, radšej najprv siahnite po "plnej verzii" - ak Vás osloví celkový príbeh tak až, podľa mojho názoru, sa stane komiksová verzia klenotom vašej knižnej zbierky.

Syn_Jundrova
27.01.2021 4 z 5

Nehodnotím Sunziho dílo jako takové, ale jen jeho komiksové zpracování. Ačkoliv nejsem zvláštním příznivcem tohoto žánru, byl jsem překvapen jak hezky se kniha četla - obrázky mi pomohly soustředit se i na některé nezáživné Sunziho poučky a vcelku jsem si užil i vedlejší příběh vytvořený autorem komiksu. Po zkušenosti s tímto komiksem myslím, že tento žánr by mohl mladším generacím přiblížit leckteré klasické dílko:-)

Danago
20.07.2020 5 z 5

Už jsem knihu četla, ale v komiksové podobě je určitě kniha názornější a pochopitelnější. Graficky je moc pěkně udělaná .

Jandýs
14.06.2020 5 z 5

Zaujala mě zvláštní kombinace starého východního učení a komiksového pojetí. A rozhodně krásné vázání knihy.

Dragell
06.09.2019 3 z 5

Komiksové vydání starého díla Umění války může na první pohled působit dojmem, že se jedná o jeho zjednodušené podání dostupné pro všechny. Opak je ale pravdou, nejedná se o oddechovou četbu, některé pasáže je potřeba přečíst vícekrát a dávat při čtení řádný důraz na porozumění textu. Pokud se chcete s tímto dílem seznámit, raději sáhněte po psané knize s rozborem. Kresby jsou ovšem nádherné a kniha se tak může stát pěkným dárkem a vlastně to může být i takové první netradiční seznámení s tímto starým dílem.

puml
27.04.2019 3 z 5

K samotnému obsahu Umění války nemám připomínek, to je ověřená klasika, ale dodatečný naroubovaný pseudopříběh působí dost mdle a celkově i kresba a rozvržení jednolitvých polí působí dost nevyrovnaným dojmem a moc mi to nesedlo. Nejzajímavější je tak obálka a vcelku originální zpracování samotné vazby.

Autorovy další knížky

2019  76%Umění války (komiksová adaptace)
2023  89%Velký Gatsby (komiks)

Kniha Umění války (komiksová adaptace) je v

Právě čtených4x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených4x
Knihotéce26x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x