Umění ticha

Umění ticha https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295555/bmid_umeni-ticha-rMj-295555.jpg 4 25 3

Přečtěte si nečekané vyznání známého novináře o tom, že klid může být jedinečným dobrodružstvím. Pico Iyer tráví život cestováním po celém světě – od Velikonočních ostrovů přes Etiopii, Kubu až po Kátmándú – a reportážemi ze svých cest. Ve své knížce se paradoxně věnuje radosti z poklidu a ticha, na které ho upozornil světoznámý písničkář Leonard Cohen. Inspirovaný jím, ale i Gándhím, Proustem či Emily Dickinsonovou se rozhodl cestovat nikam a najít tak svou vnitřní rovnováhu. Ponořte se do ticha a objevte nový vztah k světu tím, že se od něj odstřihnete.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Noxi
Originální název:

The Art of Stillness , 2014


více info...

Přidat komentář

jankka0s
04.10.2021 2 z 5

Fakt ne, pardon. Kniha sice obsahuje pár rádoby chytlavých new age ezo příjemných řečiček, ale vůbec se nepodařilo nastínit tu atmosféru TICHA a PONOŘENÍ, jak slibuje. Autor nás pořád přesvědčuje, jak je skvělý, že se rozhodl meditovat, ale to je málo. textu je tam poskrovnou a obsahem to opravdu vázne. Kniha na mě působí, jakože si někdo potřeboval odškrtnout a má už tak velké renomé, že mu nakladatelé vydají úplně všecho, takže vo co go. Za mě zklamání a nezachrání to ani celkem obstojné fotky.

Dax
29.03.2018 5 z 5

Knihu jsem koupil v Levných knihách, když jsem se pracovně ocitl v cizím městě bez knihy... Útlá knížečka, která ovšem hezky shrnula moje současné rozpoložení. Autorovo přesvědčení, že v dnešním přeinformovaném světě začíná být duševní odpočinek nedostatkovým zbožím a lidstvo v pohybu "zoufale" potřebuje umění Zastavit se, plně sdílím.
"Ve věku rychlosti nám nic tolik neprospěje jako zpomalení. Ve věku vzruchů není nic luxusnějšího než dávat pozor. Ve věku neustálého pohybu není nic důležitějšího než v klidu posedět."
Soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=LXvG0SMP7tw&list=PLPaztBWnatcj0ixn-5_jxB8eKPJr6WROf


nikol.chytova
06.10.2017 5 z 5

Kniha má dobrou myšlenku, dobré mínění. Někdy si ji určitě ráda přečtu znovu.

Autorovy knížky

Pico Iyer
britská, 1957
2016  77%Umění ticha

Kniha Umění ticha je v

Přečtených36x
Knihotéce13x
Chystám se číst28x
Chci si koupit5x