Umění odolnosti

Umění odolnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497705/bmid_umeni-odolnosti-LFw-497705.jpg 4 24 5

Kde jsou hranice, které skrývá lidská mysl a tělo? - 157 dní na moři - 2 884 kilometrů - 1 nezničitelný člověk Extrémní dobrodruh Ross Edgley se už léta věnuje extrémním experimentům, při nichž se jeho tělo dostává až na samé hranice možností. Stal se prvním člověkem v historii, který obeplaval celou Velkou Británii. Během této epické cesty dlouhé 2 882 kilometrů plaval Ross mezi obřími medúzami, arktickými bouřemi a přes znečištěné lodní trasy – plaval tak tvrdě a rychle, až se mu rozpadal jazyk. Ross na své cestě využívá plaveckých zkušeností a podává neuvěřitelné vytrvalostní výkony, díky nimž se mu daří překonat zdánlivě nepřekonatelnou bolest, strádání a nepřízeň osudu. Také studuje výkony extrémních sportovců, vojenských a kondičních specialistů a psychologů, aby odhalil tajemství duševní kondice a prozkoumal koncept odolnosti, vytrvalosti, statečnosti a disciplinovaného myšlení při překonávání nepřízně osudu. Řekli o knize: „Ross dokazuje, že tělo je geniální nástroj, když mu dáme čas se přizpůsobit. Je to nicméně stále jen nástroj, který musí být ovládán silným duchem a silnou vůlí. V tu chvíli se z nás stává odolná bytost, která dokáže téměř cokoli. Ve sportu, ale především v životě.“ — Abhejali Bernardová, česká dálková plavkyně a běžkyně, která jako 10. člověk, 4. žena a 1. suchozemec v historii dokončila plaveckou výzvu Oceans Seven „Neuvěřitelná osobnost, neuvěřitelná kniha, neuvěřitelný příběh.“ — Chris Hemsworth, herec „Hrdina, který je stejně skromný jako houževnatý… svědčí o tom, že se nikdy nevzdává!“ — Bear Grylls, dobrodruh „Z četby této knihy vyzařuje poselství: můžete dosáhnout čehokoli.“ — Ant Middleton, bývalý člen jednotky SAS... celý text

Biografie a memoáry Osobní rozvoj a styl Sport
Vydáno: , Audiolibrix
Originální název:

The Art of Resilience , 2020


více info...

Přidat komentář

Dejf_ano
06.12.2023 5 z 5

Opravdu velmi povedený kousek knihy, respektive výkon, který Ross předvedl. Jak jinak ukázat, že lze provést nepředstavitelné než vlastním příkladem. Jak bylo zmíněno níže, jedná se o soubor vědeckých poznatků, které jsou opřeny o zkušenosti sportovců a ověřeny jedním neskutečným výkonem v podobě obeplavání Velké Británie. Můj názor je ten, že v knize může každý člověk najít alespoň malý kousek inspirace, který může ve svém životě aplikovat.

Kllara
16.07.2023 5 z 5

Velmi inspirativní a motivační kniha, která zároveň obsahuje soubor vědeckých poznatků ze světa sportu. Ačkoliv je kniha opravdu zajímavá už jen samotným průběhem plavby a nejrůznějšími zážitky z ní, které Ross Edgley čtivě zachytil na papír, myslím si, že ji ocení především jedinci, kteří se sportu sami věnují. Pokud se tedy nevěnujete sportu a pouze vás zajímá příběh obeplavání Velké Británie, budete muset přesočit mnoho stran o výživě sportovce, jeho denním rozvrhu či popsaných technikách plavání.


Politre
19.03.2023 5 z 5

Je až neuvěřitelné co tenhle chlap dokázal a přesto stále na mne z textu působí velmi skromně. Ross Edgley se rozhodl uskutečnit něco, co předtím nikdo nedokázal a ani neuměl představit, že by šlo. Kniha je vyprávěním o obeplavání Velké Británie, při kterém nám Ross podává v 22 kapitolách 22 lekcí založených na stoicismu (Seneca, Marcus Aurelius) a sportovní vědě, tj. jím vytvořené filozofii stoická sportovní věda, mnoha příběhy různých dobrodruhů a sportovců (Amundsen, Zátopek) a v neposlední řadě se dozvídáme mnoho informací o lidském těle podložených vědou. To všechno by asi nestačilo, pakliže by kniha nebyla čtivá. Ale naštěstí Ross je dobrým vypravěčem, takže nejenom že se jedná o informativně hodnotnou knihu, z které lze čerpat a aplikovat její myšlenky do běžného života, ale taky o velice dobře napsanou knihu.

flare
21.01.2023 5 z 5

Ross je martan, s martanskym pristupem,ale takove potrebujeme. Kdyby psal jen o plavani,tak nas umlati tempy..vedecky dost dobre a zajime sepsano.

JirkaTob
04.07.2022 4 z 5

Hele jo. Líbilo se mi to. Mám rád tohle psaní o nemoznych věcech, které nakonec někdo svede udělat.
První půlku knížky jsem hltal. Druhá mi už přišla trochu opakující se. Proto to trochu nižší hodnocení.
Líbí se mi náhled do Rossovi mentality. Líbí se mi, jak píše o jeho přístupu k životu, tréninku, stravě, překonávání obtíží. Líbí se mi, co píše o omezování omezení.
Líbí se mi ten náhled na jeho nelidské odolnost.
Určitě si knížku přečtu ještě jednou.

Autorovy knížky

Ross Edgley
anglická
2022  87%Umění odolnosti

Kniha Umění odolnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst28x
Chci si koupit20x
dalších seznamech1x