Umění milování

Umění milování https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42115/umeni-milovani-42115.jpg 3 20 5

Umění milování je strhující příběh milostné romance. Jemu je sedmadvacet, ona o osm let starší vdaná spisovatelka. Propadnou si navzájem jako droze, propojí se v úžasném erotickém gejzíru dokonalého sexu – a lásky, již ovšem vnímá každý z nich jinak. Romám je vpravdě nevšedním čtenářským zážitkem a vyvolá mnoho debat. Za zmínku stojí i fakt, že filmová práva k příběhu jsou prodána a snímek se dá očekávat v kinech. V předmluvě na otázku, není-li román příliš erotický, autorka odpověděla: „…Považují-li někteří čtenáři Umění milování za erotický příběh, pak mohu konstatovat, že mé spisovatelské umění dosáhlo kýženého efektu. V románu jsem se snažila především zprostředkovat názor, že láska a sex jsou neoddělitelné. Julian se považoval za zkušeného milence a byl přesvědčený o tom, že dokáže prožívat sex bez lásky. Tento postoj přenášel i na svůj vztah, ale posléze - bohužel příliš pozdě – si uvědomil, že se do ženy hluboce, až bezhlavě zamiloval. Láska výbušně nabitá erotikou je zážitek, který nás potká jednou za život…“... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

K: The Art of Love


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
08.11.2018 4 z 5

V této knize čínské autorky je zpracováno téma setkání dvou odlišných kultur...

Vzhledem k tomu, že se děj odehrává v 30. letech 20. století je kniha odvážná - otevřeně hovoří o psychické a erotické stránce lidských vztahů...

Kam až může dospět vztah mladého angličana a čínské ženy ?

Dokáží čelit prudérnosti doby anebo jejich láska spěje k zániku ?

Velmi zajímavá kniha - doporučím.

daza.dt
07.12.2016 3 z 5

Knížku jsem si koupila v Levných knihách a nic jsme od ní nečekala. Ale velmi mne překvapil zajímavý, jemný, intimní příběh citů a pocitů dvou lidí odlišných kultur. Přiznám se, že hlavní hrdnina Julian mě přišel jako dost sobecký, nedospělý a nějak dost nechápající city, které svým postrojem a činy vyvoval v Lin. Lin jsem litovala. Kniha byla zajímavá, ale už se k ní asi nevrátím.


Brambu
09.05.2013 2 z 5

No nevím jestli je to mojí averzí vůči Číně, politice a vše s ní související, ale nějak mne tento román příliš nenadchnul. Příběh zamilovanosti mezi profesorem a o několik let starší studentkou byl sice velice zajímavý, ale to dění kolem mi to dosti kazilo. Takže alespoň vím, že knihy spojované s čínskými mravy, politikou a prostředím nejsou nic pro mne.

petahor
03.12.2011 5 z 5

Jedna z mých oblíbených....nevím čím přesně, ale dostala mě :)

LibraryGirl
08.01.2011 5 z 5

Pěkná kniha i když mi Julian přišel jako trošku rozmazlený frajírek, který do Číny přijel za dobrodružstvím, které v Anglii neměl. Pak se dozvídáme, že i když měl liberálnější rodiče než v té době bylo zvykem, láskou strádá. Přesto svou matku velmi miluje, ale takovým jiným způsobem, řekla bych. Lin (K.) mi byla velice sympatická, zpočátku nikoli. Zato Julian mi sympatický moc nebyl, hlavně tedy ke konci, co se týče vztahu mezi ním a Lin (K.) Příběh pěkný, líbil se. Doporučuji.

Štítky knihy

Čína milostné romány erotika čínská literatura 30. léta 20. století

Autorovy další knížky

Hong Ying
čínská, 1962
2008  64%Umění milování
2009  68%Konkubína ze Šanghaje
  0%Města, hrady a zámky

Kniha Umění milování je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x