Umění fermentace I
Sandor Ellix Katz
Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu jednoduché postupy, až detektivně si počíst o světě přátelských mikrobů prospívajících našemu lidskému zdraví, kulinářsky pocestovat po celém světě a stát se expertem v přípravě kvašených potravin od kváskového chleba přes zeleninu po rozličné alkoholy, tahle kniha vás nesmí minout! Umění přírodní fermentace, díl první obsahuje kapitoly věnované postupům a vybavení, nakládané zelenině a kimči, domácím jogurtům, kefírům a sýrům, kysaným nápojům, medovinám, vínům a ciderům.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: 2021 , AlferiaOriginální název:
The Art of Fermentation, 2021
více info...
Přidat komentář


Výborná kniha pro nás začátečníky fermentace. Dozvěděla jsem se spoustu informací, které by mne ani nepadly, nehledě na to, co vše se dá zfermentovat. Doporučuji i díl druhý, který je plný skvělých návodů na pokrmy.
Autorovy další knížky
2015 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
Skvele shrnuti fermentace, v obecne rovine mohl jit autor jeste vice do hloubky. Naopak velmi siroce jsou rozebrany ruzne fermentacni techniky napric vsemi kulturami. Ctive, motivacni, radne ozdrojovane. Naprosto zavazi zbytecne ilustrace (jak vypada struhadlo, okurky...)