Hotel Zapomnění

Hotel Zapomnění https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403504/bmid_hotel-zapomneni-sWc-403504.jpg 4 49 10

Umbrella Academy série

< 3. díl

Superschopnosti vám nezaručí šťastný život. O tom by mohli členové týmu Umbrella Academy vyprávět. Každý se snaží vyrovnat se svými problémy… a mezitím z kanálu vylézá jejich minulost a hodlá jim zakroutit krkem.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Hotel Oblivion , 2019


více info...

Přidat komentář

Nikusha
17.06.2023 4 z 5

Asi bych si potřebovala přečíst všechny tři díly hned po sobě. Jsem trochu zmatená co se děje, kdo kde co a jak. Ale většinou když je člověk takhle zmatený, ale přitom ho to baví, tak je to dobře promyšlený příběh. Jen na to přijít.

vinebitch
19.11.2020 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl! Už se těším, až vyjde další.
A pokud se vám zalíbil komiks, velmi doporučuji i seriál, který se třetím komiksem, alespoň částečně, dohání děj a jako plus v něm hraje i Ellen Paige ;)


KubaHanzelin
14.09.2020 5 z 5

Uf, tak to byl nářez..
Ze začátku to vypadalo dost zvláštně, všichni členové rodiny si šli vlastní cestou, ale nakonec to dávalo všechno smysl a byl to teda nášup, že jsem se nestačil divit:)
Kresbu jsem už nějak zvládnul, i když jsem měl chvílemi problém s chaotickými akcemi, ale to k Umbrelle prostě patří i stím cliffhangerem, tohle seriáloví tvůrci taky okopírovali od komiksu, což.. je vlastně dobře:)

Já jsem číslo jedna!

fvalek
02.08.2020 3 z 5

Já už na tuhle šílenou jízdu asi dál nemám a jsem docela rád, že jde o poslední díl. Rodinka se rozdělila a každý má své zvláštní dobrodružství a musím bohužel uznat, že většinu toho moc nechápu, třeba celý "postvesmír" nebo co to bylo... Výhodou ale je, že sjednocení na konci dělá zajímavý prvek, který čtenáře nadchne a ano, to se mi líbilo také.

Komiksu úplně neprospívá štěpení příběhu na stránky, kdy se autor snaží udržet časovou linii všech tím, že střídá hodně zápletek a takřka po každých dvou stránkách se střídá až pět dějových linií, což mě při čtení trochu otravovalo. Celková zmatenost a nutnost domýšlet si spoustu věcí nebo vystačit jen s nesmyslným či nedokončeným významem mi taky úplně nesedla.

Z postav mě zaujala více jen Allison, která je jediná taková přístupná, zbytek postav je dost nevývojových a stále si tam tak nějak pobíhají, aniž by se s nimi cokoliv dělo. Největší škoda je to u Vanyi, která by po konci prvního dílu mohla mít spoustu zajímavých příhod a vývoje, ale bohužel. Úplně zabitá finální zápletka se Sparrow Academy mě mrzí, přečetl bych si ji možná raději než celý příběh o Hotelu zapomnění. :)

jarynek
15.05.2020 4 z 5

Zpočátku hodně rychlé střídání scén a jednotlivých protagonistů, takže jsem měl co dělat, abych se v tom zorientoval (a na první přečtení mi určitě i hodně uniklo). Čtení mne bavilo, ale když nad tím teď přemýšlím, tak bych asi nedokázal odvyprávět celý děj knihy. Což samozřejmě nemusí být chyba knihy, ale moje:). Každopádně po dočtení nemám tak spokojené pocity jako u předchozích dílů.

3DD!3
07.02.2020 5 z 5

Way a Bá hýří možná až plýtvají nápady. Hotel Zapomnění je plný tolika zajímavých záporáků. Každý z nich by zasloužil vlastní příběh a ne jen zazářit a zemřít. Zvraty se vrší a minulost je plná tajemství. Je to knihu od knihy lepší, závěr ale otevřený jako prase a čtvrtá kniha v nedohlednu.

MCGinger
18.01.2020 4 z 5

Četl jsem skoro hned po vydání a původně jsem si chtěl ještě zopakovat první dva díly. Neudělal jsem to a možná jsem měl. Příběh byl zajímavý, ale občas mi asi něco uniklo, nebo jsem to nepostřehl. Pro mě nejslabší ze série, nicméně stále velmi dobrý.

DennisMoore
27.11.2019

Gerard Way patří k těm tvůrcům, kteří to musí mít v hlavě opravdu hodně zajímavé, a jestli Hotel Zapomnění napsal střízlivý, tak poklona, a doufám, že se cítí dobře :) Příběh je totiž zase o patro výš než v minulé Umbrella Academy a rozhodně nepočítá s rychločtenáři - pokud se na některé stránce zastavíte, abyste si ji třeba přečetli celou znovu, soustředili se na detaily a ještě párkrát se podrbali na hlavě, bude to jedině dobře, a úplně nejlépe uděláte, když si po dočtení přečtete znovu celou knihu. Pak totiž zjistíte, že to všechno dává smysl už od začátku (napoprvé a po první kapitole jsem neměl nejmenší ponětí, která bije, a věděl jsem jen, že ty bizarní epizody jsou úžasné) a že ten zmatek sice není menší, ale je ještě zábavnější.

Lenka.Vílka
25.11.2019 5 z 5

"Good Day To Die - Godsmack"

Dala jsem to! Jenže...

...ony už dva první díly dají zabrat. A trojka je psaná o deset let později. Ale nakonec to nebylo tak náročný. Rodina se rozpadla a každý si hraje na svém pískovišti. Takže nám to nejdřív musí ukázat. Tím pádem to působí vlastně jako nový začátek. A já se nemohla zbavit dojmu, že to tak bylo i psané. Kdyby jste nebyly šťouralové, tak klidně můžete začít až tady. Ale to by jste přišli o hodně srandy :(

(Fakt, že si sérii přečetlo dost lidí až po (kvůli) seriálu je prostě...fakt.)

Takže zpátky. Rodina je rozdělená a každý si hraje na svém pískovišti. Nebo na něm prostě jenom přežívá. Začne vás zajímat, jak se dají zase dohromady. Jestli se dají zase dohromady. No, a taky budete chtít vědět, co a kde je Hotel Zapomnění. Jak se tam dostanete? Odkud se tam dostanete? No, hlavně, proč se tam dostanete? A proč vás tam šoupnou? Kdo vás tam šoupne.

("Na tyhle vaše rodinný nesmysly nemáme čas! Pobíhají nám tady šílenci!")

Kniha si drží standard předchozích dílů ohledně skákání ze scény do scény. Jako třeba v jednom okně sedí spoutaní na židli, dvojstrana jinde, další okno, už utíkají (nechci psát kdo, chápete...že). A co? Už jsme zvyklý. Na co si ale nikdy nezvyknu, je to, že na každé další stránce se najde něco ještě ujetějšího. Myslíte si, že divnější tu už nebude? Sorry, bude...

Jinak psaní pokračuje stylem jako dřív. (Pod)názvy sešitů a komentáře na jejich konci. Jako kdyby prostě žádná pauza nebyla (což vlastně český čtenář nepozná, že...). Kresba mě baví. Bavila mě předtím a baví mě i tady.

Jinak, na další díl se budete těšit hned po dočtení tohohle. Tedy, já měla stejný výraz jako naši hrdinové. Takže z mojí strany jasný ;)

PS: udělalo mi radost, že na konci nejsou jenom alternativní obálky. Ale i (pro mě) dost důležitých informací ohledně vzniku postav, scén atd. a komentáře tvůrců samotných.

PS2: a už jenom kvůli té sladké předmluvě jsem se usmívala ještě před čtením samotným. "Komiksy jsou ten nejlepší vynález lidstva. Na tom se shodneme, že? A Umbrella Academy je jeden z nejlepších komiksů, co jsem kdy četl." Když už to píše i Jeff Lemire, tak je těžké nesouhlasit...

martinstefko
10.11.2019 4 z 5

Komiks "Umbrella Academy 3: Hotel zapomnění" je skvělou ukázkou alternativního superhrdinského komiksu. A je to i skvělé pokračování prvních dvou dílů. Ale ta zběsilost, která je tu od začátku, mi prostě trochu vadila. Neorientoval jsem se a musel jsem se prvními dvěma sešity prokousat. Doteď jsem si jistý, že jsem poměrně velké množství scén nepochopil, nevím, kam si je mám zařadit. U prvních dvou dílů se mi to v takovém množství nestalo. Nejsem si jistý, jestli je chyba ve mně nebo v komiksu, ale minimálně by bylo lepší přečíst si všechny tři najednou. Třeba by se tam trochu toho světla dostalo a nějaké větší pochopení by se dostavilo. Jinak ale nemohu Gerardu Wayovi a Gabrielovi Bá nic moc vytknout, protože tohle je úžasně fantaskní jízda se zajímavým a originálním příběhem, které vás dostanou jak zvraty, tak i neuvěřitelně bohatou fantazií.

Autorovy další knížky

Gerard Way
americká, 1977
2018  80%Apokalyptická suita
2019  82%Hotel Zapomnění
2018  85%Dallas

Kniha Hotel Zapomnění je v

Právě čtených1x
Přečtených62x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce28x
Chystám se číst19x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x