Ultimátum

Ultimátum https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93608/bmid_ultimatum-r7e-93608.png 4 65 16

Ultimátum je jízda plná šokujících překvapení, tak autentická, že až mrazí v zádech. Děsivá vize, ve které je americký ideál demokratické vlády dohnán do těch nejkrutějších extrémů. Vinni jsou všichni. I prezident.

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Term Limits , 1997


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.11.2023 5 z 5

Ikdyž tato kniha je z politického prostředí přesto jsem si ji přečetl

Merlin_CZ
14.07.2022 5 z 5

Po přečtení kompletní serie Jacka Reachera jsem se vrhl na podobnou serii (aspon mi to tak přijde) a musím říct, že první (resp. nultý) díl mě fakt bavil :) je to svižné, děj odsýpá, nejsou tam hluchá místa ... asi jsem si našel dalšího oblíbeného autora :)


trudoš
12.07.2019 4 z 5

První půlka bezvadná, druhá zbytečně překombinovaná, postrádající prvek napětí. A především: plná ultrapravicových rozhodnutí. Přičemž při scéně, kdy se hrdinové usnesou, že zabití prostopášníka není zločin, mi trošku běhal mráz po zádech. Jinak ale zdařilý thriller s výborným ústředním motivem, jen s dosti nešťastným zakončením - jako že vydírání ze strany spravedlivě rozhořčeného člověka je v pořádku, zatímco od údajně zfanatizovaného zločince už ne? Navíc Vince Flynn zapomněl, že je třeba mít i nějaké záporáky, takže s nimi vyrukuje až na poslední chvíli. Naneštěstí jde o takové lůzry, že snad ani nejde mluvit o padoušství.
Čte se to ovšem náramně, autor prostředí důvěrně zná a umí zaujmout i takovými detaily, jako je třeba hlasování v Kongresu. Co mu však kupodivu nefunguje, je vyšetřovací linie, kterou záměrně opomíjí, protože by mu jinak kompletně zrušila zápletku. Závěrečné idealizování tajných služeb pak vyznívá drobet komicky, ale tohle už holt k americkému stylu prostě patří.

biki
25.01.2019 4 z 5

Nedávno jsem v knihovně úplně náhodou zjistila, že mi zcela ušla tato, dalo by se říct předehra, k rappovské sérii, takže jsem mohla své opomenutí hned napravit. Ovšem přestože se jedná o opravdu velmi kvalitní akční politický thriller, nemůžu se ubránit pocitu, že je již přece jen trochu poznamenán zubem času. Jsem přesvědčená, že kdybych knihu četla v době uvedení na trh, bylo by mé hodnocení vyšší.
Ale stejně je to lákavá představa - mít pár takových Scottů Colemanů na obou stranách Atlantiku.

Balci007
03.01.2019 5 z 5

Slušná jízda, konec trochu přitažený za vlasy, tím co zloduch vymyslel už nic moc získat nemohl..., ale jinak pěkně akční

moudivlacek
01.09.2018 4 z 5

Tento příběh by mohl klidně spadat do série Mitch Rapp. Je zde plno postav z ní. Každopádně tato kniha vás vtáhne od začátku do děje a pustí až na konci. Skvěle vypracované napětí, strach a šachmaty, které se dějí ve vysoké politice. Je zde krásná ukázka toho, kam až někdo dokáže zajít, jen aby si udržel moc, postavení a ovládání druhých.
Závěr je překvapivý, ale myslím, že se takové situace dějí i v praxi, aniž by se obyčejný člověk o nich dozvěděl. Zjistí jen upravenou pravdu, jako ostatní z příběhu na jeho konci. A možná je někdy lepší pravdu ani nevědět. Mohl by se nám zvednout žaludek, takhle si můžeme zachovat jakous takous iluzi o politicích a lidech kolem nich.

nai.ivka
09.05.2018 5 z 5

Boží mlýny mlely a hlavní hrdina přežil, co víc si přát. I dospělý potřebuje pohádky s dobrým koncem.

cantona
14.01.2018 5 z 5

Výborný politický thriller. Kdo má rád zkorumpované politiky a jak dostanou co proto tak vřele doporučuji. Děj měl spád a byl v podstatě bez hluchých míst. Těším se až si přečtu další knihu od Vince Flynna.

hnusák
07.11.2017 5 z 5

Bezvadná kniha , u které jsem zapomněl na okolní svět... jakoby přestal existovat a zbyl jenom svět politické korupce. Flynn zde mistrně rozehrává osudy vysokých činovníků a jejich vliv na White House, na samotného prvního muže a následně jejich pád prostřednictvím neohroženého kongresmana :-) . Díky pane Flynne, opět jste mne připravil fajn chvilky, kdy jsem se mohl ponořit do jiného světa coby nezávislý pozorovatel.

hankapimi
30.07.2016 5 z 5

Napínavé, rychlé, akční a uvěřitelné... A láááákavá představa, jak některým zkorumpovaným a nepoučitelným politikům "zatnout tipec". Úžasné počteníčko, prostě klasicky famózní Vince FLYNN, ukrajující z mého spánku !!!

šipek
04.02.2015 4 z 5

Tak knihy od tohoto autora se mi moc líbí, nikdy bych nevěřil,že budu číst knihy z politického prostředí.Mají úžasný spád stale se něco děje pomalu nemají hluchá místa.

Silverdiamond
14.01.2015 5 z 5

...'dlouho jsem se těšil až začnu pěkně popořádku číst Flynnova díla a už po bleskovém rozjezdu jsem věděl, 'že se od knihy jen tak neodtrhnu... 'bavila mě jeho přímočarost a věcnost!!!! ...'žádné blankytně modré nebe jemné jako samet :) ...'od začátku knihy jedna dlouhá akce a perfektně popsané šokující zvraty a překvapení na každém rohu... 'nemohu prozrazovat čtenářům děj do podrobna, 'ale myslím že tahle syrová šokující hra ve vysoké politice se bude rozhodně líbít každému!!!!...'

Helianthus
08.07.2014 4 z 5

Moje první zkušenost s románem z politického prostředí a musím říct, že pozitivní. Od autora si určitě a ráda přečtu další knihy.

Ladinek
27.04.2013 5 z 5

Z nějakého neznámého důvodu mám celkem rád příběhy z prostředí Washingtonu a tenhle mně opravdu dostal. Má to dost dobrou atmosféru a hlavně ta představa, že by někdo takhle s politiky zatočil je velmi příjemná. Absence dokonalého Mitche Rappa není příběhu vůbec na škodu, ostatně zbývající postavy z ostatních knih se zde objeví.

wallach
14.11.2012

Řekl bych že se děj knihy i když se odehrává v Americe podobá jako přes kopírák politické situaci u nás jenom řešení je radikální (ala asi účinné i když jenom jako fikce).......

Jack Bauer
29.10.2011 5 z 5

První politický thriller tohoto autora, který jsem četl. Nikdy bych nevěřil, že se mě bude politika líbit. Tak jak o politice píše Vince Flynn, to se musí líbit každému i když ho politika vůbec nezajímá. Od té doby kupuji všechny knihy tohoto autora.

Autorovy další knížky

Vince Flynn
americká, 1966 - 2013
2012  84%Americký zabiják
2000  90%Převzetí moci
1999  89%Ultimátum
2002  88%Třetí volba
2005  88%Výkonná moc

Kniha Ultimátum je v

Přečtených103x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce77x
Chystám se číst23x
Chci si koupit6x