Thor: Znovuzrození

Thor: Znovuzrození https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264554/bmid_thor-znovuzrozeni-0bf-264554.JPG 4 64 11

Asgardský bůh hromu se vrátil do pantheonu největších hrdinů Marvelu a znovu se sjednotil se svým smrtelným protějškem, doktorem Donem Blakem. Společně se musí vypořádat s odkazem mytického severského království a probuzením jeho nesmrtelných obyvatel - avšak ve světě, který o jejich návrat možná nestojí!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Thor by J. Michael Straczynski Vol. 1 , 2008


více info...

Přidat komentář

ludek.n
10.01.2023 4 z 5

„Nejsou bohové, kdo rozhoduje, jestli člověk existuje nebo ne… je to člověk, kdo rozhoduje, jestli existují nebo neexistují bohové!“ Skvělá myšlenka pro zasmušilý příběh o hledání a osamělosti. Thor zničil věčný koloběh Ragnaroku, koloběh zrození a umírání Asgarďanů za cenu nekonečně velké oběti. Nyní je povolán, aby obnovil zašlou slávu severských bohů a znovu vystavěl a zalidnil město na konci duhového mostu. Tohle opravdu není akční komiks, i když sem tam nějaká ta bojůvka se tady také najde. Nicméně Straczynski nevypráví o bitevní slávě, která se bude připomínat v legendách na věky věků, on vypráví o touze žít, být a milovat, o nalezení ztraceného ráje a přátel a lepšího místa pro přetřásání všech těch slavných historek, v nichž se vyznamenali praví hrdinové. Zrození se dá pojímat buď jako úžasná nonkonformní zábava, nebo jako hloubavá myšlenková studie o přístupu k životu, byť nám ji předkládá sám bůh hromu. V obou případech to funguje až překvapivě dobře. Svůj lví podíl na tom má i parádní kresba Oliviera Coipela, která k vyjádření pocitů, emocí a postojů ani nepotřebuje mnoho slov. Chyběl mi snad jen návrat bojovnice Sif, a tak mě otevřený konec malinko zklamal.

ArkAngel
14.07.2022 3 z 5

Thor se po letech vrací se svěžím přístupem, protože po Ragnaroku byli všichni Asgarďané reinkarnováni na Zemi. Úkolem boha hromů je tedy je vyhledat a vrátit jim jejich božskou podobu. Přítomnost Asgardu na zemi (opět) změnila Marvel na dlouhou dobu a přinesla jeho světu mnohá úskalí. Komiks je více odlehčený a je vidět, že se jím částečně inspirovali při tvorbě prvního filmu. Příjemné čtení, ale nic extra výjimečného.


mirec88
07.01.2021 4 z 5

Výborný komiks, ktorého hodnotu zráža len to, že pokračovania, kde by sa príbeh viac rozbehol, sa v češtine asi nikdy nedočkáme. Holt UKK má aj svoje chyby...

trudoš
05.12.2020 4 z 5

Jeden z nejlepších Thorů, co jsem prozatím četl. J. Michael Straczynski dal postavě sympatickou osobnost a bezvadně jej zcivilnil pro novou generaci fanoušků. Bůh hromu díky němu získal takové charisma, že když dojde na souboj mezi ním a Iron Manem, stojíte jednoznačně na jeho straně a je úplně jedno, jak jste měli Tonyho Starka předtím rádi. Především však dodal vyprávění jistou dávku nevšedního humoru, když bájný Asgard posadil do sousedství amerických venkovanů. To pak rámuje skvělá kresba Oliviera Coipela, která perfektně dotváří mystickou atmosféru okořeněnou prostořekou realitou.
Jenže je tu velké ale. Všechno je to totiž pouze úvod, rozjezd nové řady. Pročež je příběhová linie zcela otevřená, mnohé náznaky nedořešeny a vlastně se ani nestihne nastínit základní dějový oblouk. Kvůli tomu album samostatně příliš nefunguje, pouze navnadí na něco, k čemu se u nás stejně nikdy nedostanete – alespoň oficiální cestou. Což je neuvěřitelná škoda, protože čtení by to bylo jinak parádní.

Atlantis
06.11.2020 2 z 5

Já se bohužel nebavil. Možná proto, že jsem komiks četl už podruhé, a všechna překvapení jsem si pamatoval, ale rozhovory mi přišly neskutečně umělé, postavy nezajímavé a kresba? Vždyť Thor tady vypadá jako zamračená skříň. A to ještě pomíjím fakt, že se tady prakticky nic nestihne dotáhnout do nějakého uspokojivého závěru.

KillHurt
26.12.2018 3 z 5

Kresba na mě působila neživě a studeně. Thorovy motivy jsou očividné a pochopitelné, i když se po celou dobu tváří ... no jako bůh. Možná proto jsem si v tomto podání k němu nenašel cestu. Přesto má komiks své velké chvíle, např. Thorovo setkání s Iron-manem.

milan1935
06.08.2018 3 z 5

Bylo to zajímavě udělané, pohled na lidi a asgarďany. Některé jejich scény byly sranda. Ten příběh je je dobře udělaný, ale mohlo to mít trochu víc sešitů. Kresba je dobrá.

Disease
12.12.2016 4 z 5

Z těch superhrdinských věcí mě nejvíc baví takovéhle civilnější podání, kde se neklade důraz jen na fajty.

Voliarty
14.03.2016 5 z 5

Tak ako v Iron Man: Extremis aj tu sa mi ľúbili dosť oba súboje, prvý s Iron Manom a druhý s Destroyerom. Ale na rozdiel od Iron Mana, kde ma bavili len tie súboje, u Thora ma držal aj príbeh, ktorí je skvelý, zábavný a miestami vtipný. Tú jedinú nevýhodu, že príbeh po skončení knihy nekončí a pokračovania príbehu sa (v češtine) nedočkáme sa už písalo v komentároch predo mnou.

Kapis
14.12.2015 4 z 5

Líbilo;)! A tím bych měl skončit, kdo si chce přečíst opravdu komplexní rešerži, nechť navštíví Komiksárium a skvělou recenci od L.Růžičky (ne nelížu teď řiť;) ona je fakt dobrá), ale přidám pár svých postřehů. Thora jsem zatím zažil jen jako jednoho v týmu, jsem rád, že konečně dostal prostor i samostatně - a stojí to za to. Kniha má obrovskou chybu a tou je, že obsahuje pouze 6 sešitů a děj končí uprostřed akce, kdy se začíná opravdu něco dít. Byl jsem tedy nucen číst (skoro) poprvé skeny na kompu, abych si ten Straczynského run dal komplet - ale ani tak to není úplně uzavřené, což mě mrzí a číst to dále č.604 a výše se mi už nechce. Navíc podle Růžičky Marvel měl jiné záměry než JMS a proto je konec jiný, než by autor chtěl a to je na hovno hodně moc! Nicméně příběh je stavěn mistrovsky, z Asgarďnů jde respekt, Loki + později se objevívší Doom jsou důstojní soupeři a vtipné situace s venkovany nemají chybu. Ironman je málem uškvařen, škoda, že toho nesympatického pičuska neusmažil úplně, zasloužil by si to. Takže za mě dost spokojenost, taková sonda do Marvel universa mi ještě nikdy neuškodila.

martinstefko
08.12.2015 4 z 5

"Thor: Znovuzrození" je rozhodně dobrý komiks, který staví na tom, že se vzal základ postavy a ten se přepracoval moderně a hlavně zajímavě a zábavně. Největším problém knihy bude v tom, že je nedokončená. Respektive, ona je dokončená, celkem bez chyb, ale příběh zůstává otevřený, protože se šestým dílem prostě neskončil. Tady se ukazuje, že je opravdu škoda, že "Ultimátní komiksový komplet" je hlavně o výtažcích z různých sérií, protože tohle je zrovna kniha, která by si pokračování zasloužila. V rámci "Ultimátního komiksového kompletu" se však pokračování nedočkáme. Nedá se nic dělat, fanoušci budou muset, prozatím, sáhnout po anglické verzi, která je na internetu dostupná. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/92-ultimatni-komiksovy-komplet-52-thor.html