The Incredible Hulk: Tiché výkřiky

The Incredible Hulk: Tiché výkřiky https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264565/mid_ultimatni-komiksovy-komplet-the-inc-264565.jpg 4 61 10

Bruce Banner zoufale hledá svou ženu, Betty Rossovou. A mezitím jeho alter-ego, šedý Hulk, znovu potkává své bývalé kolegy z týmu Obránců, Namora a Doktora Strangeho... zrovna když bojují proti invazi z jiné dimenze. A aby to bylo ještě horší, narazí Hulk na tajné spiknutí nebezpečných mimozemských měničů Skrullů!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Incredible Hulk: Silent Screams , 2012


více info...

ludek.n
ludek.n
15.01.2024 4 z 5

Bruce Banner ještě nikdy neměl tolik problémů se svou identitou, jako právě teď. Nejen rozběsněné zelené monstrum, nyní se přidala ještě jeho manipulativní a egocentrická šedá reinkarnace, aby si to všichni tři společně rozdali v existenčním zápase o jednu duši. A kromě toho samozřejmě spousta dalších problémů okolo, protože svět se nezastavil, aby v němém úžasu sledoval Hulkovy proměny. Příchodem scénáristy Petera Davida k Hulkově sérii, získalo řádění zeleného monstra hloubku, emoce a detaily. Tiché výkřiky budiž toho důkazem. Už to není jen to věčné „Bum, bum, bum, všechny vás zmlátím, všechno rozbiju“. Objevuje se motiv domácího násilí v rodině mladičkého Bruce Bannera, jeho fixace na matku a strach z despotického otce, nebo třeba náznaky, že Bruce trpěl rozdvojením osobnosti už před onou osudovou nehodou, která z něho udělala Hulka. Myslím si nicméně, že to co nejvíce oslovuje čtenáře, není psychologický rozměr příběhu, ale decentní a vytříbený autorův humor a nadhled. Na rozdíl od mnoha jiných nic nepřehání a nehází groteskními gagy na všechny strany a za každou cenu. Jeho dialogové přestřelky je radost číst a snad pokaždé trefuje hřebíček na hlavičku. Přidáme- li k tomu skvělého Dale Keowna za kreslící podložkou, máme tady parádní jízdu, jež dělá čest Hulkovu jménu.

Ivan F
Ivan F
04.10.2022 3 z 5

UKK mám doma niekoľko rokov a nie a nie sa odhodlať začať jednotlivé komiksy čítať. No ale tentoraz som siahol po jednom z nich a ... a nič moc. Prečítal som to, pomerne často som sa zahľadel na detaily kresieb alebo ilustrácií, nech sa to volá ako chce, ale žiadny väčší dojem to vo mne nezanechalo. Dr. Jekyll a Mr. Hyde tu boli už dávno pred rozdvojeným zelenáčom a hoci komiks o Hulkovi pridáva ešte tretiu postavu do partie, tak celkové vyznenie je úplne vlažné a bez chuti a zápachu. Obávam sa, že o mesiac si nespomeniem o čom to bolo - presne ako s inými časťami UKK, ktoré som už čítal (hoci ich bolo málo), jediné, ktoré si pamätám sú Winter Soldier a Dark Phoenix. Nuž uvidím, možno iný komiks zo série bude lepším čítaním, než Hulkov tichý krik, čo je mimochodom veľmi podarený oximorón.


ArkAngel
ArkAngel
09.07.2022 3 z 5

Hulk byl vždycky takovou parafrází na Jekylla a Hydea, ale v případě tohoto komiksu jsou v jednom těle dokonce tři. Zatímco dva Hulkové bojují o tělo Bruce Bannera, musí se utkat ještě s démonem a útočníky z vesmíru. Kdysi mi to přišlo zábavnější, dnes to už vnímám jenom jako nudný brak.

spackler
spackler
14.01.2021 4 z 5

vedle želv a rákosníčka můj oblíbený zelený hrdina.převapilo i zklamalo mě že takovejch příběhů nevyšlo u nás víc.to je samej planet hulk a world war hulk-všechno moc epický na mě.tohle je přitom takový hezky civilní a vtipný.po kiethově splitu s wolverinem pro mě nejlepší hulk.

trudoš
trudoš
03.03.2020 4 z 5

Peter David je pro mě takovou šedou eminencí komiksového mainstreamu. Prochází žánry i styly podobně jako nůž máslem a třebaže jeho jméno neláme rekordy v prodejnosti (alespoň ne u nás), pokaždé je zárukou skvělé zábavy. S neuvěřitelným Hulkem tomu není jinak, přičemž právě David byl tím, kdo se na rozvoji zeleného obra podílel prakticky nejvíc.
Autorovou devízou je v první řadě konverzační humor. Ne třeskuté vtipkování za každou cenu, ale přirozené dialogy, jež baví svým občas až absurdním vyzněním. Pak jsou tu perfektně napsané charaktery postav, kterým rozumíte, chápete je a dokážete se vcítit do jejich trablů. Ty bývají často nečekaně civilní, což je ve výborném kontrastu s podstatou daného hrdiny.
Naneštěstí konkrétně Tiché výkřiky jsou výsekem z většího celku, a proto takhle titul sám samotinký funguje jen napůl, protože prostě chybí předchozí i budoucí události. I tak ale člověk nemá problém do děje proniknout a alespoň na chvilku si užít dobrodružství extrémně rozpolceného Hulka.

OldaB
OldaB
02.01.2019 4 z 5

Peter David je silný především v dialozích a jednotlivých zápletkách. Jeho Hulk má největší problém především sám se sebou. Chce to trpělivost to přečíst, ale nakonec to není vůbec špatné.

Atak
Atak
23.09.2018 5 z 5

Tady jsem se pořádně dozvěděl něco z Hulkova života, super příběh plus kresba.

martinstefko
martinstefko
06.12.2015 4 z 5

Hachette přišlo s dalším zajímavým komiksem, který v sérii "Ultimátní komiksový komplet" rozhodně stojí za koupi. Ať už je to pro skvělý humor Petera Davida, který ale nezapomíná na příběh, anebo díky kresbě Dala Keowna, jenž dal Hulkovi podobu, z které se vychází nadále. Když to srovnáte s původní kresbou Jacka Kirbyho (viz výše), přece jen je zde docela podstatný rozdíl. A to byl Jack Kirby velký umělec. Moderní Hulka je ale přece jen více obr, titán, než trochu upravená a svalnatější verze Frankensteinova monstra, což byl mimochodem i jeden z inspiračních zdrojů Stana Leeho při vytváření Hulka. O tom, jak Hulk vznikal, kdo jsou autoři a co příběhu předcházelo, i co následovalo, se dočtete v samotné knize "Ultimátní komiksový komplet: The Incredible Hulk - Tiché výkřiky", kde se opět pamatovalo na to, že ke komiksu přicházejí lidé, kteří toho o něm mnoho vědět nemusí. Za Hulka rozhodně díky! Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/25-ultimatni-komiksovy-komplet-11.html

Kapis
Kapis
18.11.2015 3 z 5

Moje první setkání s Hulkem, Zelený, Šedý, Dark a já myslel, že je jen zeleňák. Pěkná kresba, vtipný scénář, trocha vnitřního boje, ale jinak takový marvelovský standard omíláný, bych chtěl vidět tu hromadu mít doma všechna čísla takového Hulka. Celkově lepší průměr.

jirincz
jirincz
21.09.2015 4 z 5

Je to spíše tak 3,5 hvězdičky. Určitě výborné hlášky, kresba se mi taky líbila. Měl jsem však problém se někdy zorientovat v ději. Dost možná i díky tomu, že jsem neznal všechny souvislosti a přišlo mi, že tady byla asi více očekáváná znalost dřívějšího dějových linek.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Dale Keown
kanadská, 1962
Peter David
americká, 1956

Kniha The Incredible Hulk: Tiché výkřiky je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce54x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x