The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou

The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264961/mid_the-amazing-spider-man-odhaleni-a-d-264961.jpg 4 54 8

Celé roky skrýval Petr Parker pře tetou May svou tajnou totožnost - to, že je Spider-Man. Ale když je tajemství prozrazeno, zjišťuje Petr, že je jeho tetička silnější, než by ho kdy napadlo. A jeho snaha získat zpátky svou ženu Mary Jane, která od něj nedávno odešla, ho postaví do cesty starému nepříteli jménem doktor Octopus.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Amazing Spider-Man: Revelations & Until the Stars Turn Cold , 2013


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
04.03.2021 4 z 5

„Udělat dobrý dojem nikdy neškodí.“ Od pokračovania fenomenálneho Straczynského Návratu som čakal predsa len o pavučinu viac, takže to nie sú čisté 4*. Shade má ďaleko k mrazivo nezastaviteľnému Morlunovi a hollywoodska linka s Dr. Ockom (a jeho protivníkom, ktorým prekvapivo nie je Spider-Man!) je priemerná, také superhrdinské klišé. Je tu ale jedno ALE. Ale akonáhle sa prejaví priamo v praxi „ten“ Straczynski, je to božské, vynikajúce a fantastické. Je to dojemné (sľub MJ o čakaní na ňu až „dosud hvězdy nezhasnou“), silné (rozhovor s tetou May, na ktorý fanúšikovia čakali niekoľko desaťročí), skvelé (pukance), parádne (Jennifer), vtipné (JJJ vo výťahu, Adam Sandler), fantastické (nemá pasáž) a máte z toho slzy v očiach („Já jsem Spider-Man.“). Straczynski zbožňuje nielen postavy (dve minúty), ale aj dialógy (pani vs. madam). Okrem toho skvele prepracoval May a z osoby, o ktorú sa Peter neustále bojí, spravil silnú ženu, o ktorú sa môže oprieť (a rovnako tak sa o ňu konečne môže oprieť aj MJ, ktorá bola doteraz vo vedení tajomstva osamelá a to ju robilo zraniteľnou). Práve za tieto scény udeľujem s prižmúreným pavúkom aj štvrtú hviezdu. Na tej má bez debaty podiel aj kresba Johna Romitu Jr. Ďalšou pozitívnou správou je, že sa jedná o skvelú kúpu, lebo za jednu cenu dostanete až dva komiksy (Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou v češtine vyšli samostatne v rokoch 2005 a 2006).

wullcann38
28.01.2021 4 z 5

(SPOILER) 1.Část kdy se Peter dozví že teta May ví že je Spider-man byla poněkud slabší
2.Část kdy se vrací dr.Octopus a přichází nový záporák Carlyle už mě bavila víc.

Jo,a ať žije Humr-man :D


trudoš
01.06.2020 5 z 5

„Pořád tě miluju, MJ. Budu na tebe čekat, jak dlouho budeš potřebovat. Nebo dokud hvězdy nezhasnou a nespadnou z oblohy. Podle toho co přijde dřív.“
I když jsem to četl podruhé, stále převládá naprosté nadšení. J. Michael Straczynski dokázal ze Spider-Mana udělat dospělé čtivo, které si dokáže udělat legraci ze sebe sama a přitom to stále funguje jako hrdinský komiks s nezbytným patosem. V autorově podání vás baví civilní život Petra Parkera málem víc, než všechno to Pavoukovo zachraňování vesmíru. Jsou to zároveň drobnosti, co z toho dělají návykové čtivo, ať už jde o manželské nesnáze s Mary Jane, nečekané prozření tetičky May či Parkerovy trable coby středoškolského učitele. Díky tomuhle všemu člověk nedokáže album odložit, dokud se nedostane až na úplný závěr. Jenže pak chce ještě víc a víc, což bohužel český trh nikdy pořádně neumožnil. Odlehčená kresba Johna Romity juniora pak perfektně umocňuje akční scény, stejně jako humornou nadsázku. Tohle je zkrátka úžasné dobrodružství.

Atak
17.12.2019 4 z 5

Pavouček nikdy nezklame :)

TimeLord
06.01.2019 4 z 5

Som rád, že tieto dva diely vyšli v UKK. Nebolo to také dobré ako Návrat, ale dobre sa to čítalo. Kresba mohla byť lepšia.

Kapis
10.02.2017 4 z 5

Tohle jsem načetl v původním vydání od Crwe cca před hodně lety, toš znova to číst nebudu a akurát tu hodím hodnocení a komenty původních dvou komiksů:

1) Odhalení je docela zásadní v Spideyho životě - ale bylo toho sentimentu přece jen trochu moc a i když Straczynski dokáže a celé to bylo trochu drsnější (drogy, problémy dětí bez domova apod.) je to přece jen furt naivní superherovský mainstream. Spideyho hlášky vcelku v klidu. Vyřešení problému s astrální sférou přišlo úplně samo, jak nalajnované, první domněnka jak by to mohlo být a prásk...bylo to tak do posledního detailu. Nakonec zamáčknout slzu, když Peťka nestihne svou lásku.

Co mě se však až eklovalo je kresba - ty zašpičatělé nohy a vosí pas, MJ vypadá jak s implantovanými rty a že by byla nějak pěkná......, policajt vypadá, že má úsměv na hubě přišroubovaný, rozdíly ve výrazech postav při různých stavech mysli - žádné. Pozadí, neživé předměty a osvětlení bez chyby, ale ti lidi....uuuuargghh.

2) Taxem se během víkendové open-air chlastačky lehce nachladil a tři dny po práci jsem trávil s čajem a grogem pod dekou, u čehož jsme si sjel skoro celé dvě série Big-bang theory a dostal jsem chuť na nějakou pořádnou nerdovinu. Chodil jsem bezradný s kapesníkem u huby kolem své intelektuální knihovny;-) až jsem zahlédl už nějakou tu dobu odpočívajícího Spideyho, kterého jsem si jak jinak koupil v antiku za 2 kila. Straczynski posouvá tohoto superhrdinu opravdu o nutný kousek dál a je to dospělejší počtení, přičemž striktně dodržuje kořeny a život Petra Parkera. Trocha mystiky neuškodí, je fajn vidět, že JMS radši nechá Spidermanovi pomoci, než by ho nechal porazit neporazitelné nějakým "frikulínovsko-sofistikovaným-ultravědeckým" způsobem alá pyčapaprsky z planetky X-tron. Jojo, komiksové legendy už nedávám, tím se už neprokoušu, jak mě to nebaví, ale tento Spider-man je příjemné osvěžení.

Obrovskou šmouhou pro mně, stejně jako v minulých dílech, je Romita a jeho kresba. Tentokrát mě akorát sraly Spideyho nohy, to je něco otřesného, copak má nějaké kanady, které mu svírají lýtka jako španělské kozačky??? By se mu zastavil krevní oběh. Navíc se zjevně během děje mění svalový objem jeho dolních končetin. Opravdu, kresba strhává tento komiks u mně dost dolů. Jinak OK, dobrá oddechovka, hned jak se v mém oblíbeném antiku objeví 4.díl v nesalátovém stavu, taxi ho koupím pro podobnou chvíli, kdy na mě přijde super-hero nutkání.

Disease
19.12.2016 3 z 5

Teta May a její vyrovnávání se se skutečností, že Petr je SpiderMan, je dobré, pak už je to jen obvyklý Spidey pro děti a mládež.

martinstefko
07.12.2015 4 z 5

Pokud by měl být ale Straczynski za něco skutečně adorován, tak za to, že z postavy Spider-Mana udělal někoho, na koho je možné se každý měsíc - anebo každý 14 dní, podle frekvence vydávání - těšit, protože to je postava, která má zajímavé příběhy, její osud je napínavý a je jasné, že v každém díle se udá něco, co příběh posune. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/777-ultimatni-komiksovy-komplet-24.html

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Spider-Man Marvel

Kniha The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou je v

Přečtených65x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x