Tajné války superhrdinů Marvelu část 1

Tajné války superhrdinů Marvelu část 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265451/bmid_tajne-valky-superhrdinu-marvelu-cas-3uw-265451.jpg 3 58 11

Největší hrdinové a padouši Země byli uneseni neuvěřitelně mocnou bytostí známou jako Beyonder a jsou nuceni bojovat jeden proti druhému. Na vítěze čeká moc překračující i ty nejdivočejší představy, zatímco poražení mají vyhlídku pouze na jistou smrt!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Marvel Super Heroes Secret Wars Part 1 , 2012


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 4 z 5

Mocný Beyonder přenesl superhrdiny a superpadouchy na planetu Battleworld, kde je pod příslibem neodolatelné odměny postavil proti sobě. Avengers, Hulk, Spider-Man, X-Meni, dr. Doom, Galactus a další mají celý svět pro sebe jako jednu velkou arénu, v níž nejde o nic menšího než o přežití... nebo o smrt. Jim Shooter se pustil do velkolepého crossoveru s šalamounským nápadem odsunout všechny účinkující na speciální kolbiště mimo jejich komfortní zóny a nechat jim volné pole působnosti. Svět slepený z různých kousků vesmíru nabízí atraktivní prostředí s nekonečnými možnostmi. Stejně jako množství figur, kde žádné dvě nejsou stejné. Každý má rozdílené cíle a touhy, každý přistupuje k situaci, v níž se ocitl, jinak, každý chce něco jiného a očekává od ostatních něco jiného. Na světlo světa vystupují všechny rozepře, nespokojenosti a křivdy z minulosti, uzavírají se nová spojenectví. Jsou tu i tací, kteří mají už od samého začátku svou vlastní osobní a sobeckou vizi a nezajímá je nic okolo. Její naplňování odsoudí ostatní k roli dětí, hrajících si na vojáky. Ale i děti dokáží pěkně pozlobit. Mike Zeck a Bob Layton odvádějí na pozici kreslířů spolehlivý výkon, přesto jsem se nemohl zbavit pocitu, že onen očekávaný dojem velkolepého představení nenaplnili. Jejich panely jsou fajn, ale z žádného jsem nebyl unešen a žádný mě ani neomráčil. Uvidíme, zda se to ve finále posune k lepšímu.

R47
20.01.2023 1 z 5

Byl jsem jeden z těch, co roky natěšeně čekali na vydání tohodle kousku, až jsem se k němu po letech konečně dostal. A je to velké zklamání. Roky zkušeností udělaly s tímhle dětským snem své. Bohužel jde jen o další mlátičku, kde není vůbec nic tajemného, tajného nebo překvapivého. Žánr se za ty roky úplně změnil. Naštěstí. Kdo na tu knihu čekal, už ji stejně asi četl. A vy ostatní to nedělejte.


ArkAngel
08.07.2022 3 z 5

Je fascinující, že první velký Marvel event vznikl vlastně jenom proto, aby se mohla prodat nová série akčních figurek. Z počátku celé dění čtenáře vlastně i zajímá. Tajemný Beyonder vytvořil z kusů planet velké bitevní pole a postavil proti sobě různé hrdiny a padouchy. Naneštěstí jsou síly jednotlivých postav celkem špatně uchopené a někteří padouši, kteří jsou schopni si sami podat celý tým hrdinů, jsou zde v podstatě úplně neschopní. Rádoby vztah Magneta a Wasp je celkem bizár a po třetím čísle se z toho stává špatně čitelný maglajz.

Andrej3012
02.11.2021

Četl jsem tak 3/4 a dál už to nešlo. Je to přehnaně ukecané a o ničem děj, který se nikam neposouvá.

wullcann38
25.03.2021 5 z 5

Topovka.Co víc říct?

OldaB
02.01.2019 4 z 5

Jasně, čas tomu ubral na síle, ale pořád je to jeden ze zásadních kamenů Marvelu. Samozřejmě je to také možnost, jak se seznámit s osudy spousty hrdinů a padouchů.

Atak
23.05.2018 5 z 5

Super příběh hned jsi jdu přečíst druhý díl.

martinstefko
06.12.2015 2 z 5

Kresba prostě stárne, to je jasné, i když pořád poměrně jasně vyjádří to, co má. Scénář ale zestárnul mnohem víc. Jak už bylo z naznačení děje patrné, je splácán hlavně proto, aby se mohli superhrdinové setkat. Jejich spojení je celkem násilné a samo o sobě nenápadité. První kroky na planetě nejsou o nic lepší, a tak až zhruba od třetího sešitu máte pocit, že scénář přece jen má na něco víc. Plně to nepotvrzuje. "Tajné války" jsou jednoduše komerčním výdobytkem, který měl za následek zásadní události marvelovského světa. Jenže samy o sobě už dnes "Tajné války" nefungují. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/442-ultimatni-komiksovy-komplet-5-tajne.html

Kapis
18.11.2015 4 z 5

Jsem rád, že jsem BBAart podpořil a koupil jsem omnibus v plné palbě, když tehdá vyšel a teď si to kupuju ještě znova:-) Když už jsem na to dvacet roků čekal, tak je to třeba vzít od podlahy no ne? Jelikož jsem se za vydání v patnácti modlil nejeden růženec a mým zádům jsem nechal v skromné klášterní cele poznat devítiocasý středověk, navíc je to docelá vtipná cypovina, i když přes průměr své doby nepřešla ani náhodou, holt nemohu dát míň než čtyři hvězdy. Upřímně, divil bych se, kdyby zrovna tohle v UKK nebylo.

notburga
26.10.2015 4 z 5

Mě se líbilo moc :) Starý dobrý komiks, tak jak má být.

jirincz
21.09.2015 4 z 5

Hodnotím jako celek obě knihy. Jsem celkem překvapený, že tu je tolik až negativních hodnocení. Já jsem byl nadšen snad všichni marvelovští superhrdinové i záporáci se sejdou na jedné planetě a mají bojovat proti sobě. Co si může komiksák více přát? Ani scénář mi nepřijde nijak špatný, celou dobu vás bude zajímat, kdo je ten Beyonder, který je sezval. Ano kresba není žádná špičková, ale tak to se snad dá čekat od oldschoolového díla ne? Textu je tam orpavdu hodně, jak jsme zvyklí u starších děl, ale že by tam bylo nějak moc zbytečného mi zase nepřišlo. Jediné k čemu mám výtku je samotný konec, prostě není to nic extra, a tak nějak pomalu to skončí... Zkrátka první book je asi lepší, ale jako celek paráda.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Jim Shooter
americká, 1951
Mike Zeck
americká, 1949
Bob Layton
americká, 1953

Kniha Tajné války superhrdinů Marvelu část 1 je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce46x
Chystám se číst7x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x