Samotný strach. Část první

Samotný strach. Část první https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294555/bmid_samotny-strach-cast-i-KU7-294555.jpg 4 41 8

Z exilu se vrátila smrtící hrozba uvězněná před dávnými věky, aby zakryla Zemi závojem strachu. Nejvyšší bůh Odin přeruší vazby mezi Asgardem a světem lidí. Tajuplné zlo a noví nepřátelé spojují síly, aby zlikvidovali Nejmocnější hrdiny Země. V devíti říších se rozpoutává peklo. Dokážou naši hrdinové odolat takovému náporu? Obsahuje komiksy Fear Itself Prologue: Book of The Skull, Fear Itself 1–3 a Fear Itself: The Worthy One-Shot.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Fear Itself. Part 1


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 4 z 5

„Jsme ve válce. Od východu do západu stojíme připraveni k boji. Nemůžeme přestat, dokud poslední z nás nepadne.“ Města po celé planetě hoří. Hrdinové padli, a dokonce i bohové opustili Midgard. Svět ovládla nesvatá hrůza a zahnala ze srdcí lidí naději. Vpravdě velkolepý marvelovský crossover Thora a Captaina Ameriky, stvořený roku 2011 scénáristou Mattem Fractionem (s přispěním Eda Brubakera) a výtvarníkem Stuartem Immonenem, jistě nenechá nikoho na pochybách, že tohle je více než jen příběh o povstání jednoho prastarého božstva a jeho přisluhovačů. Už od první chvíle je jasné, že tady se bude hrát velké divadlo se spoustou figur, ohromujícími kulisami, monumentálními bojovými scénami a trýzní, jdoucí až za hranice poznaného. Kdo si může být jist životem, když na Zemi zavítalo zlo toho nejtěžšího kalibru v podobě osmi Vyvolených. Dokonce ani superhrdinové nejsou vůči němu imunní, a tak se v nástroj zkázy promění i Hulk (u něhož to nicméně zase až tak velké překvapení není) a Ben Grimm alias Thing z Fantastic Four. Součástí knihy je i osm medailonků Vyvolených, každý od jiného scénáristy a nakreslený jiným umělcem. Když už jsme u té kresby, Stuart Immonen je nadán od boha. Jeho panely jsou úchvatné, vtáhnou vás doprostřed všeho toho pekla a nedají vám jediný podmět k váhání, že takhle vypadá dokonalost v barvách. Malinko mi vadila snad jen ta spousta prostoru, věnovaného Odinovi, který už z kraje hodil flintu do žita, aby nás pak zbytečně přesvědčoval o svém postoji ke světu lidí.

Bobik9
08.07.2023 3 z 5

Zatím trošku zklamání, uvidíme, co druhá půlka.


ArkAngel
17.07.2022 2 z 5

Nový event začíná přímo skvěle, máme tu Red Skullovu dceru Sin, která jde ve stopách svého otce a chce dokončit něco, co započal v roce 1942. Na scénu ale přichází také Odinův bratr Cul, přilétají magická kladiva a ta začínají ovládat mysl padouchů nebo hrdinů, kteří se jich dotknou. Jo samotný Odin je pěkný k*kot, arogantnější postava snad v Marvelu neexistuje.

trudoš
08.10.2016 4 z 5

Jako první půlka monstrózní bitky apokalyptických rozměrů u mě dobrý, ne-li přímo parádní. Jednoduché, úderné, děsivé. Nejvíc oceňuji roli mocného Odina, který poprvé za celou svou existenci u Marvelu konečně našel koule a začal se chovat jako správný severský bůh. Snad jen, že zdejší závěrečný bonus s mikropříběhy proměněných padouchů a hrdinů se klidně mohl vypustit, protože je prakticky zbytečný.
Samotná hrozba zatemňující svět smrtelníků je jinak skvěle vymyšlena, především proto, že jsou do její moci vtaženy i kladné postavy a střet je tak najednou daleko osobnější. O to víc, že se autoři nebojí udělat pár mrtvol. A přestože jsem měl zpočátku strach z bordelu v postavách, orientace byla protentokrát bezproblémová. Co naplat, těch sedmaosmdesát předchozích UKK alb udělalo svoje. Jen se bojím finálního zakončení, protože situace, kterou na konci opouštíme, je vskutku nezáviděníhodná a nepřijde mi jako něco, co by šlo za pomoci lepící pásky vyřešit během tří až čtyř sešitů.

OldaB
12.06.2016 3 z 5

Krásná kresba, ale scénář se zastavil v 70. letech. Uvidíme, co se z toho vyklube ve druhém dílu, ale tuším, že to bude pompézní nic.

martinstefko
10.05.2016 2 z 5

Tohle je event, kde jsou důležité další příběhy, tenhle sám o sobě, i když hlavní, je minimálně v první knize obyčejný. Ale ono to ani s druhou nebude o moc lepší...

memphisz
08.05.2016 3 z 5

Komiks jsem četl kdysi v angličtině a už se mi téměř vše z hlavy vykouřilo. Ale jedná se o klasický marvelovský event s Avengers, zde s důrazem na Thora a Asgard. Za mě nic extra.

hroubek
29.04.2016 3 z 5

Komiks sám osobě není špatný, jen prostě bez znalostí některých věcí napříč celým marvelovským vesmírem, nás nemůže tolik chytnout a nemůžeme pochopit všechny narážky nebo souvislosti. Je to první část, takže je pochopitelné, že spoustu věcí do sebe ještě zapadne, alespoň co se týče příběhu. Přesto jsem měl jako čtenář pocit, že tenhle příběh nabízí toho mnohem více, než se na první pohled zdá. Hlavně je tam málo interakcí mezi hrdiny, nejvíce se mi líbilo vykreslení vztahu Thora a Odina. Uvidíme jak dopadne druhá část.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel Asgard, domov severských bohů Thor, severský bůh

Autorovy další knížky

Matt Fraction
americká, 1975
2016  74%Samotný strach. Část první
2017  80%Iron Fist
2018  74%Young Avengers
2013  77%The Invincible Iron Man: Pět nočních můr
2018  70%Scott Lang: Ant-Man

Kniha Samotný strach. Část první je v

Přečtených46x
Knihotéce37x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x