Marvel: Co kdyby?

Marvel: Co kdyby? https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/348129/bmid_marvel-co-kdyby-RTE-348129.jpg 4 20 3

Vesmír Marvelu je místem neomezených možností... a nekonečného množství příběhů! Objevte některé z těchto nejneobvyklejších a položte si spolu s námi otázku "Co kdyby?". Jak by si Spider-Man vedl coby člen Fantastic Four? Mohli Avengers vyhrát kree-skrullskou válku bez Ricka Jonese? Nakolik odlišný by byl Spider-Manův život, kdyby Gwen Stacyová nezemřela? Odpovědi na tyto a další otázky najdete uvnitř knihy!... celý text

Žánr:
Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Marvel What If?


více info...

Přidat komentář

ludek.n
15.01.2024 3 z 5

Šest povídek, šest alternativních realit z marvelovského univerza a Watcher - vyprávěč a pozorovatel, který celou sérií „Co kdyby?“ zastřešuje. Nápad vytvářet fiktivní historie zavedených linií nevznikl v hlavě Roye Thomase, ale byl to on, kdo je odsunul do samostatné řady sešitů. V tomto výběru se můžeme setkat se změnami u Spider-Mana, Fantastic Four, Avengers, dr. Strange a Hulka. Autoři si v příběhu vyberou moment, kdy přehodí výhybku událostí a pošlou své hrdiny jinou cestou, než kterou se vydali v původním „normálním“ vyprávění. Samozřejmě pokud onu původní a originální zápletku neznáte (nebo si ji už nepamatujete), těžko si vychutnáte její odkloněnou verzi z toho prostého důvodu, že ji nemáte s čím porovnávat. V tomto případě se sbírka promění v obyčejný soubor tu lepších, tu horších příběhů bez další přidané hodnoty. Fungují ostatně i takto. Mě bavil Peter Gillis s příspěvkem „Co kdyby se Hulk býval stal barbarem?“ a Tony Isabella se svým spider-manovským vstupem „Co kdyby byla Gwen Stacyová přežila?“. Naopak jsem se potrápil s DeFalcovým novým kabátkem pro „Kree-Skrullskou válku“. Kresba, ať už ji dělal Jim Craig, Gil Kane, Tom Sutton, Alan Kupperberg nebo Herb Trimpe, je solidní a líbivá.

martinstefko
31.07.2017 3 z 5

Kniha "Ultimátní komiksový komplet 117: Marvel - Co kdyby?" rozhodně naplno neodhaluje potenciál, který v sobě tyhle příběhy měly, ale ukazuje, že zde rozhodně je prostor pro zajímavé alternativní příběhy.


hroubek
10.07.2017 4 z 5

Parádní lahůdkový komiks, který jasně dokazuje, že kreativita tvůrců marvelovských komiksů nezná hranice. Příběhy z tohoto komiksu nám ukazují jak mohly skončit některé příběhy. A zde objevuje největší problém tohoto komiksu a ten, že neznáme původní příběhy, i když jsou nám lehce naznačený. A od toho se bude taky odrážet naše nadšení. Čím více známe, tím lépe si to dokážeme užít a vychutnat. Lze si to užít i bez znalosti původních příběhů, ale ten dopad na čtenáře je někde úplně jinde(viz. poslední příběh). Za mě osobně je to velmi dobré čtení, které mě bavilo, ale u některých sešitů jsem měl pocit, že jsou zbytečně dlouhé, ale i tak palec nahoru.