Hulk: Spálená země

Hulk: Spálená země https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304975/bmid_hulk-spalena-zeme-yO6-304975.jpg 4 38 8

Řádění červeného Hulka skončilo - a teď přišel čas dokázat světu, že opravdu může být hrdinou. Jeho prvním úkolem je zastavit M.O.D.O.K.ův a Vůdcův protokol Spálená země, dřív než dojde k apokalypse. I když mu ale pomáhají A-Bomb a původní Hulk... dokáže nejnovější hrdina Marvelu změněný gama-zářením splnit svou misi dřív, než bude pozdě? Obsahuje komiksy Hulk 25-30.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Hulk: Scorched Earth


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 3 z 5

Thaddeus „Thunderbolt“ Ross v podobě červeného Hulka hledá vykoupení za své viny, a že to nebude mít lehké, je jasné hned od první stránky. Každý, koho potká a komu se snaží pomoci, ho totiž nemůže vystát a svou averzi si rozhodně nenechá pro sebe. Připočteme-li k tomu až překvapivě časté selhání komunikačních kanálů mezi superhrdiny, máme před sebou tak trochu úsměvnou, satiricky škodolibou parodii hrdinských eposů, jakož i jednu z možných podob křížové cesty. A v podobném duchu je vedena i souběžná linie, v níž hlavní roli zastává - v indigové monstrum proměněný - Rick Jones. Jeho A-bomb je malinko neohrabaný smolař, který ze sebe dokáže dostat takové množství směšných hlášek, až se z toho člověku točí hlava. Vlastně ani nevím, co si mám o Parkerově příběhu myslet: je to absurdní veselohra podle námětu Jaroslava Dietla, nebo je to akční drama s použitím motivů Jaroslava Haška. Dokud jsem se účastnil misí, podnikaných pro eliminaci projektu Spálená země, ještě jsem tuhle alegorii ustál se zdviženou hlavou, když se ale v posledním sešitě objevil chlupatý Xemnu spolu s Impossible Manem bylo po všem... Ještě že si ze mě nedělal srandu i Gabriel Hardman (totéž se nedá říct o ostatních výtvarnících, kteří se na této knize podíleli), to už by totiž skutečně nebyl komiks, ale karnevalový rej masek.

ArkAngel
17.07.2022 3 z 5

Red Hulk je určitě zajímavější figurou než jeho zelený předchůdce, jelikož se jedná o generála Rosse, který se Hulka snažil celý život chytit a nakonec se jím také stal. Tenhle příběh se odehrává ve chvíli, kdy byl jakožto padouch poražen a musí sekat latinu plněním nebezpečných misí spolu s jinými hrdiny... kteří mu sami chtějí rozbít držku. Solidní komiks, který kazí onen feeling toho, že jde pouze o slepenec různých misí. Příběh s A-Bombem mi pak příliš dobrý nepřišel.


wullcann38
25.03.2021 3 z 5

Eeh jako četl jsem i lepší Hulky.

KillHurt
26.03.2020 4 z 5

Na komiksového Halka jsem zatím neměl štěstí a nic co jsem četl mě nijak moc neoslovilo. Spálená země je už o dost dál a ukazuje Hulka jako zavedenou postavu opravdu s bohatou historií, kterou není třeba znát celou. Za což jsem nesmírně rád. Navíc se snaží o rehabilitaci Red Hulka a se svými negativními zkušenostmi v přijetí je mu velmi dobrou oporou. Střídání kreslířů a jejich stylů pěkně podtrhuje dynamiku příběhů.

MisaSutcliff
08.06.2017 3 z 5

Ať dělám, co dělám, Hulk mě jako postava nikdy nebavil. Jak Bruce Banner, tak Hulk. A protože jsem to s ním nechtěla snadno vzdát, Spálenou zemi jsem přečetla celou. O to víc jsem byla překvapená, že vlastně o klasického Hulka nejde, prim tentokrát hraje červený. Ale… tentokrát už vím, že Hulk vážně nebude pro mě. Příběh jako takový má fantastickou kresbu, kterou jsem se pokaždé kochala před spaním, která mi usnadňovala přečtení a hlavně kvůli které jsem to dočetla. Struktura děje, kdy se červený Hulk setkává s dalšími marvelovskými hrdiny mě taky bavila (došlo na moje oblíbence!), včetně teambuildingu se zeleným Hulkem. Jenže pak přichází samotný Hulk jako postava. Jeho navztekaná povaha mi prostě nesedí a tak nechám na jiných jeho docenění.

martinstefko
02.08.2016 4 z 5

Jeff Parker napsal komiks, který je oddechový, který je zábavný, který má akční scény a spoustu soubojů, ale navíc je to i komiks, který má příběh, který někam směřuje, a to směřování je takové, že vás to baví číst a že chcete vědět, jak to dopadne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1227-ultimatni-komiksovy-komplet-71.html

hroubek
27.07.2016 3 z 5

Hulk: Spálená Země není nejhorší komiks jaký jsem o Hulkovi četl, ale na druhou stranu, není ani ničím výjimečný. Je to slušný mainstream s fajn kresbou, s několika super nápady a se zajímavou hlavní postavou. Problém opět nastává s příběhem, který je dost košatý a určitě by snesl mnohem více, než je nám prezentováno. Jako akční jednohubka to funguje více než dobře, ale jako cokoliv jiného je to slabota.

Pazďa
23.07.2016 3 z 5

Nové UKKčko nám přináší druhého Hulka v řadě ovšem tentokrát přichází s o 30 let mladším příběhem jménem Spálená Země. Zde se dostáváme k blízkému pohledu na postavu Červeného Hulka Generála "Thunderbolta" Rosse, snad nejzarputilejšího odpůrce Bruce Bannera, ovšem zde musí spolupracovat aby zastavili Apokalypsu. Další z alternativních postav Hulkova univerza na kterou se tady koukneme je Rick Jones - A-Bomb. Tyto dvě postavy jsou velmi příjemné zpestření a Spálená Země jako kapitola sama o sobě je prostě tradiční akčňák, nic víc nečekejte. Celkem mě zklamal poslední sešit který tam byl naprosto okatě jen aby to nebylo tak krátké a nemá sám o sobě moc smysl. Kresba je dost příjemná a moderní a já jsem si tuhle akční jednohubku z Hulkova světa užil a vám doporučuji užít si ji také.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autorovy další knížky

Jeff Parker
americká, 1966
2011  73%X-Men: První třída: Nejsvětlejší zítřek
2016  74%Hulk: Spálená země
2008  78%Marvelova dobrodružství: Spider-Man 1
2019  71%Red Hulk

Kniha Hulk: Spálená země je v

Přečtených42x
Knihotéce39x
Chystám se číst6x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x