Black Panther: Kdo je Black Panther?

Black Panther: Kdo je Black Panther? https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262314/mid_ultimatni-komiksovy-komplet-035-bla-262314.jpg 4 51 9

Vysoce vyspělé africké království Wakanda chrání už po celá staletí jeho vznešený král - bojovník Black Panther. Teď je to současný král T'Challa, kdo musí svůj lid ubránit před novými nájezdníky, kteří by jeho zemi chtěli připravit o neuvěřitelné zdroje.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Black Panther: Who is the Black Panther? , 2005


více info...

ArkAngel
ArkAngel
11.07.2022 4 z 5

Black Panther s celou wakandskou kulturou patří k tomu nejzajímavějšímu v Marvelu a tenhle komiks vše nováčkům podává na stříbrném podnose. Člověk se seznámí s tím, jak funguje volba Panthera, jakou má roli a mnoho dalšího a k tomu se dočká akce s několika zajímavými padouchy. Romitova kresba je jinak skvělá, jeho specifický styl je daleko lepší než kresby jiných autorů, které ve výsledku působí uspěchaně.

ludek.n
ludek.n
31.12.2021 4 z 5

Kdo je Black Panther? Řekl bych, že samotná duše černého kontinentu, povýšená na hrdinský ideál. V Reginaldovi Hudlinovi se rozhodně nezapře filmový režisér a scenárista. Má snahu dělat věci jinak, moderně, dynamicky a od základů. Pro vstup do Wakandského království snad ani neexistuje lepší materiál, než právě tento komiks. Jsou tu pohromadě primitivní rituály, náboženství, technologie, politika, boj a samozřejmě superpadouši v čele s Drápem. Snad jen ten rytíř na bílém koni už je nadsázka tak monstrózní, že až hraničí s kýčem. Dialogy fungují skvěle a i samotný lettering je přehledný a čtivý. Romitova kresba je jednoduchá, místy až strohá. Prosta jakýchkoli extravagancí se může zdát skoro až nudná, nicméně stále si drží solidní úroveň klasického stylu. Snad jen matrixová vsuvka se moc nepovedla a vypadá jak z 60. let. Suma sumárum: oceňuji ucelený příběh braný, jak se říká, od píky, zajímavé postavy, dialogy, celkové pojetí.


Atlantis
Atlantis
05.08.2021 5 z 5

Tohle bylo naprosto luxusní čtení a hodně mi sedlo do nálady. Black Panther nikdy nepatřil mezi moje nejoblíbenější postavy, ale tady funguje skvěle. Inteligentní panovník svojí vlastní říše, který si nebere (protože nemusí) servítky. Záporáci jsou tady tak akorát béčkoví, že je sice budete znát, ale nejsou většinou nijak šíleně provaření. A hlavně - neleze se Panterovi do pozadí jen proto, že má jinou barvu kůže, jak je poslední dobou moderní. Bavil jsem se.

Atak
Atak
25.07.2021 5 z 5

Super příběh, film je taky fajn.

trudoš
trudoš
19.02.2021 4 z 5

Velice povedené představení legendy významné ikony Marvelovského univerza. Komiks jako takový postavu sice příliš nerozvádí, ale dozvíme se kdo, odkud a proč, což je při prvním kontaktu nejdůležitější. Samotný příběh pak funguje samostatně, třebaže jde o nově rozjetou sérii z roku 2005. Black Panther tu má charakter neústupného hrdiny, který jde klidně přes mrtvoly, je-li přesvědčen o správnosti svého cíle. Hodně se podobá slavnějšímu Temnému rytíři, když tedy člověk přijme jeho hříchem takřka neposkvrněnou duši. Skvěle tu také fungují dialogy, moderní odkazy a tolik potřebná nadsázka. Zápletka má přitom i skvěle vymyšleného padoucha, včetně jeho plánů na zničení Wakandy. Když se k tomu přidá ještě americká armáda se zombíkama, je z toho rubanice makabrózních rozměrů. Vytknul bych pouze nezvládnuté finále, jež v kontrastu všech překážek, jaké Reginald Hudlin před T'Challu staví, působí krapet odbytě. Je to jako by Godzilla končila tím, že uklouzne na banánové slupce a zlomí si vaz.

martunka
martunka
20.09.2019 4 z 5

Tak rozhodně mě to bavilo. V tomhle komiksu je všechno, co jsem od toho čekala.

Disease
Disease
19.12.2016 5 z 5

Využití exotického prostředí a reálného politického pozadí tomu dalo jiný rozměr. Pro mě to alespoň není další "řezanice pro puberťáky".

memphisz
memphisz
08.05.2016 3 z 5

Dějově průměrný komiks popisující snahu béčkových padouchů dobýt Wakandu. Jako představení Black Panthera to ale funguje skvěle, protože komiks obsahuje všechny hlavní prvky s ním spojené (Wakandu, vibranium, rituály, mytologii, vedlejší postavy...). Ale Romitova kresba mě nikdy nebrala a ani tady to není jiné.

martinstefko
martinstefko
08.12.2015 3 z 5

Popravdě, kdyby to nekreslil John Romita Jr., který zde podle mého nepředvádí až tak skvělou práci, což je pro mě překvapivé (není tu mnoho výjimečných panelů, které by mě skutečně chytly), asi mě ani komiks nebude moc zajímat.

Štítky knihy

Afrika intriky komiksy technologie superhrdinové Marvel

Autorovy další knížky

Reginald Hudlin
americká, 1961
2014  80%Black Panther: Kdo je Black Panther?
2020  86%Ten druhý (1. část)
2020  88%Ten druhý (2. část)

Kniha Black Panther: Kdo je Black Panther? je v

Přečtených64x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce43x
Chystám se číst9x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x