Avengers vs. X-Men. Část třetí

Avengers vs. X-Men. Část třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349723/bmid_avengers-vs-x-men-cast-3-uou-349723.jpg 4 34 6

Pět Phoenixů změnilo svět. Nyní však pomalu pouštějí z řetězu i temnější stránku svých schopností a jejich takzvaná utopie začíná nabývat mnohem zlověstnějších obrysů. Hope, Scarlet Witch a zbývající hrdinové se nyní skrývají ve městě mystiků K´un Lun a nezbývá jim než doufat, že najdou způsob, jak Phoenix zastavit dřív, než její žár spálí celou planetu na popel.... celý text

Žánr:
Komiksy

Vydáno: , Hachette
Originální název:

Avengers Versus X-Men. Part 3 , 2012


více info...

Přidat komentář

ludek.n
26.12.2022 4 z 5

Jdeme do finále! Boj mezi Avengers a X-Meny, jež si uzurpovali moc vesmírně entity zvané Phoenix, vrcholí. Bratr proti bratru, přítel proti příteli, nic ze starých vazeb už neplatí. Jedni ztrácejí kontrolu nad sebou samými, druzí hledají sílu postavit se zlu, které je už na první pohled mocnější než oni sami. Ani spojeným úsilím není možné přemoci ohnivládného Phoenixe. Kdo dokáže zkrotit běsnění živlů, kdo převezme odpovědnost, kdo obětuje všechno, co má? Třetí knize Avengers versus X-Men zbyla nevděčná úloha nalézt východiska a smysluplně završit fascinující ságu. Že to tak úplně nevyšlo asi netřeba připomínat. Finále prostě zůstalo (po všech těch ohromujících scénách) daleko za očekáváním. Namísto vrcholně bombastického závěru, jenž by navázal nit předchozích frenetických zápletek, se nám dostalo nemastného, neslaného vyvrcholení, které sice mí snahu zúčtovat s viníky, ale po všem tom napínavém a do extrému dotaženém zápolení, je výsledkem plytké a prázdné úsilí zavděčit se všem bez rozdílu. To, co fungovalo na začátku, už prostě dosáhlo stropu a pro udržení maximálního zážitku to chtělo nějaký ten wow efekt, který se bohužel nedostavil. Třetí kniha tak těžila z nadšení, které se mě zmocňovalo u jejích předchůdců, aniž bych snižoval její nabídku vysoce kvalitního příběhu i ohromující podívané.

ArkAngel
18.07.2022 3 z 5

Závěr eventu AvX už je opravdu celkem nuda, ale funguje to. Síla Phoenix je tu projevená naplno a k jejímu poražení je třeba využít magii chaosu od Scarlet Witch a dračí sílu Iron Fista. Bonusové Versus komiksy tentokrát byly velmi hloupé, předtím šlo o klasické duely, tentokrát si ale tvůrci vymysleli souboj v urážení nebo rvačku uklízečů. Ubohé.


jarynek
05.11.2018 4 z 5

První dva díly mne moc nebavily, chování postav mi mnohdy přišlo nelogické či se nehodící k charakteru dané postavy. Ale závěrečný kousek to vynahradil. Akce nechybí, ale má to myšlenku a autorům se podařilo epickou bitvu Av x Xm uřídit k výbornému konci, který nepostrádal napětí, ale i nějaké to překvapení.

Kopta
09.08.2017 4 z 5

Finální epické vyvrcholení. A trochu smutné. Z celých tří dílů, které měly být nabité napětím a akcí nakonec z oněch tří byl vskutku dobrý jenom ten první. Marvel mnohdy platí za kvalitu a snaží se i zde, stejně jako ve dvojce. Ale nebylo to asi dost. Jednička se seznamovala s tím vším a byly zde zvraty. Nyní se pohybujeme už asi dvě knížky v jednom a tom samém problému, který se prostě zdá neřešitelný a vlastně ani není a poté vlastně je. Je to ve výsledku zbytečně zdlouhavé a moc to nikam nevede. A ani finální vyvrcholení nepůsobí nikterak epicky. Ale budiš.

martinstefko
07.08.2017 4 z 5

Knihu "Ultimátní komiksový komplet 84: Avengers vs. X-Men, část třetí" si užijete a je to příjemné zakončení série v české mutaci.

hroubek
24.07.2017 4 z 5

Tak už to mám za sebou a jsem dost spokojený. Druhá část mě moc nesedla, a o to jsem šťastnější, že se třetí části povedlo vyvarovat chyb druhé a přináší nám epické zakončení jednoho velkého příběhu. Komiks si mě získal hned prvním sešitem, ve kterém dostává dost prostoru Spider-man a je to hodně super, od hlášek až po pointu. A pak se to rozjede. Jedna bitva střídá druhou, zajímavé zvraty a hlavně parádní dialogy mezi Cyclopsem a Xavierem. A samozřejmě rozuzlení, které je hodně povedené. Dost se mi líbil konec a poslední rozhovor ve vězení. Bonusové souboje jsou fajn a potěší jejich originalita. Parádní závěr eventu a taky krásné zakončení Ultimátního komiksové kompletu.

Autoři knihy

Brian Michael Bendis
americká, 1967
Jason Aaron
americká, 1973
Matt Fraction
americká, 1975
Jonathan Hickman
americká, 1972
Ed Brubaker
americká, 1966

Kniha Avengers vs. X-Men. Část třetí je v

Přečtených41x
Knihotéce41x
Chystám se číst6x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x