Avengers: Kree-Skrullská válka

Avengers: Kree-Skrullská válka https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329635/bmid_avengers-kree-skrullska-valka-E8b-329635.jpg 4 22 7

Kree a Skrullové jsou ve válce - a planeta Země je ve vážném ohrožení . Naše planeta nacházející se mezi jejich dvěma vesmírnými impérii je pro obě rasy strategicky důležitá , a proto nyní čelí okupaci či likvidaci . Avengers musí společně s Captainem Marvelem přijít na způsob , jak Zemi zachránit , dřív než se stane první obětí tohoto kosmického konfliktu . Obsahuje komiksy Avengers 89 - 97.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Avengers č. 89 - 97


více info...

Přidat komentář

ludek.n
21.12.2022 3 z 5

Dvě rozpínavé vesmírné rasy, dvě znepřátelené civilizace a ve středu jejich bitevního pole doposud opomíjená planeta Země se všemi jejími obyvateli a superhrdiny. Že se dříve či později stane předmětem zájmu jedné či druhé strany, která bude chtít získat nad nepřítelem výhodu, bylo nad slunce jasnější. Jenže teď to spíš vypadá, že je jak Skrullům, tak Kree, trnem v oku a chtěli by jí zničit. Roy Thomas napřed využil sekundárního týmu Avengers, aby pořádně zamíchal karty a rozjitřil emoce všech zúčastněných, načež ho rozpustil a vrhl do hry staré, protřelé harcovníky Captaina Ameriku, Iron Mana a Thora. Ti se mají postarat o nápravu škod a zabránit zničení Země. Snad v každém sešitě se setkáme s odkazy do minulosti, ať už samotných Avengers, tak i například Fantastic Four, Captaina Mar-vella, Nelidí a mnohých dalších. Občas je moje neználkovství této historie trochu frustrující a možná to je také důvod, proč mě příběh až tolik nevtáhl do sebe. O kresbu se podělili tři mistři: začíná Sal Buscema, štafetu po něm přebírá Neal Adams a poslední sešit v knize si vzal na starost John Buscema. Nejvíc se marvelovských standardů vymanil Neal Adams a je také pocitově nejpřesvědčivější.

trudoš
22.06.2020 2 z 5

Upovídaná nuda, která vlastně o žádné válce nevypráví. Ono k ní samozřejmě dojde, ale až v závěrečných sešitech, a spíš, než že by skutečně probíhal konflikt, poskakují Avengers sem tam a snaží se zachránit krky sobě i ostatním. Ale prakticky osmdesát procent příběhu se motá kolem dílčích dějových linií, do nichž občas vstoupí nějaký ten souboj s neurčitým padouchem a složitou návazností, pročež Roy Thomas může dělat ramena, jak má starý Marvel v malíku. Jenže k čemu bylo všechno to machrování, když se nakonec žádný velký bengál nekonal? Navíc valná většina hlavních postav pro mě spadá do ranku nezajímavých hrdinů jako Scarlet Witch, Vision, Captain Marvel, Rick Jones, Giant Man a podobně. Prostě nuda.
Čím mi však komiks uhranul - a v tomhle ohledu musím dát zapravdu předmluvě Marca M. Lupoie - je kresba Neala Adamse, který jakmile se chopí tužky, vyprávění alespoň vizuálně začne působit mnohem sympatičtěji. Taková cesta do nitra Visionova těla má jen díky němu tu správnou atmosféru.


Hwaelos
27.01.2018 2 z 5

Popisné dialogy, které vlastně zní bez výjimky jako vysvětlující monolog vypravěče, jsou pro tyhle staré komiksy Marvelu tak nějak charakteristické. To už ani nemá smysl zmiňovat. Kree-Skrullskou válku lze vyzdvihnout jen ze dvou důvodů: jedním je její historická hodnota (počátek vztahu Scarlet Witch a Visiona, první event vůbec), druhým je konkrétní sešit, v němž se Ant-Man vydává na průzkum Visionova těla zevnitř, který je jednak dobře napsaný a jednak skvěle nakreslený.

Lenka.Vílka
16.04.2017 4 z 5

Pořád se něco děje. Hned od první stránky do poslední. Ale v určitých momentech jsem se ztrácela, jak zde všechno bylo nahuštěné. Špatné to nebylo, jenom jsem zde nenašla žádný moment, kdy jsem se vážněji zamyslela. A to mě vždy zamrzí. Jo, a taky...kdyby nechali Visiona doma, bylo by to za jednu hvězdu míň.

martinstefko
01.02.2017 2 z 5

Dostává se nám do rukou další legendární komiks, který je strašně důležitý pro to, jak se dál vyvíjel svět Marvelu, jak se propojovaly jednotlivé momenty z minulosti, ale i jaké byly důsledky pro budoucnost některých postav. Kniha "Ultimátní komiksový komplet 104: Avengers - Kree-skrullská válka" jednoduše obsahuje legendární příběh, který je ale opět špatný. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/02/1363-ultimatni-komiksovy-komplet-104.html

memphisz
22.01.2017 4 z 5

Vcelku roztříštěný příběh, ve kterém se toho děje hodně, než se vůbec dojde k samotné válce (posledních několik sešitů). Stejně tak se vystřídá celá řada postav. Vzhledem k datu vzniku je tento komiks dosti naivní, přesto se najdou velice silné sešity (především s postavou politika Craddocka (č. 92), který jasně odkazuje na J. R. McCarthyho a jeho hon na rudé čarodějnice) a dále i velmi nápadité sešity (hlavně Cesta do středu androida (č. 93). Kresba ve vesmíru je super, především scény s flotilou Skrullů.

hroubek
21.01.2017 4 z 5

Ani jsem nečekal, že mě to tak sedne. Začátek komiksu je parádní a hned nás vtáhne do příběhu a už nás nepustí. A když, se příběh pořádně rozjede, tak budete očima jezdit po panelech a zírat s otevřenou pusou co scénárista Roy Thomas napsal a ještě více, jak to Neal Adams nakreslil. Protože je to fakt moc pěkné, hravé a zábavné. A to více mě mrzí, že nemůžu říci, že to vydrží do konce. Je tu dost postav, historie o rasách Kree a Skrullech a hlavně je čím dál těžší ty komiksy zasazovat do nějaké časové osy a vzpomínat si na všechno co jsme četli a rozplétat to zamotané klubko. Nejvíce je to vidět na postavě Captaina Marvela a jeho mytologie a jak to s nim vlastně je. Ale to je menší výtka komiksu, který se čte velmi dobře a navíc je dost zajímavý a promyšlenější, než se na první pohled zdá.

Kniha Avengers: Kree-Skrullská válka je v

Přečtených28x
Knihotéce31x
Chystám se číst6x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x