Astonishing Thor

Astonishing Thor https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262544/bmid_ukk-53-astonishing-thor-60-262544.jpg 4 40 8

Do sluneční soustavy vtrhlo Ego, živoucí planeta, a způsobilo na Zemi bouře dosud nevídaných rozměrů, jež planetu málem roztrhaly na kusy. Co má ale jeho přílet společného s kosmickou bytostí zvanou Sběratel? Na to musí Thor, bůh hromu, přijít dřív, než bude Země zdánlivě nezastavitelným Egem zcela zničena.

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Astonishing Thor , 2011


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
14.07.2022 4 z 5

Jednoduchý samostatný příběh zasazený za Obležení, který postaví Thora proti velkým vesmírným entitám. Ke všemu se ještě přimotá bohyně, se kterou měl něco před tisíci lety a o zábavu je postaráno. Komiks má krásnou kresbu a k jeho pochopení není vlastně nic třeba. Je tu hezky rozvinutý příběh Ega, který má nyní i bratra a Thor v boji nepotřebuje asistenci žádného ze svých bratrů Avengerů, protože všechno nemusí mít nějaký extra crossover. Příjemná jednohubka.

ludek.n
10.01.2022 4 z 5

Slovíčko Astonishing znamená při překladu do češtiny „udivující, ohromující, podivuhodný, úžasný“. A přesně takový je bez diskuze pětidílný Thor v podání pánů Roberta Rodiho a Mike Choie. Samostatná minisérie bez jakýchkoli vazeb na pravidelně vycházející Marvelovskou sérii vidí boha hromu Thora v konfliktu s vesmírnými entitami, které nemají nic společného s Asgardem ani se Zemí. Cizinec i Sběratel jsou přitom Thorovi rovnocennými partnery. Chvíli se mi sice zdálo, že v rámci zápletky působí jejich příspěvek malinko šablonovitě a zjednodušeně, jenže mistr Choi oběma vtiskl natolik fascinující vizualizaci, že jsem zahodil všechny invektivy a nechal se unášet atmosférou. Když jsem se navíc ztratil v očích krásné Zephyr, bylo vymalováno. Choi prostě kouzlí a onen přívlastek ohromující je v jeho případě zcela na místě. Pochválit také musím barvy Franka D´Armata, které jsou jedním slovem úžasné a podtrhují Choiovo snažení o skloubení mytického a futuristického vyznění Thorova světa. Astonishing Thor se už natahoval po páté hvězdě a jen nepochopitelná pasivita a unylost Thorových protivníků jej o ni připravila.


Atlantis
29.12.2020 4 z 5

Astonishing Thor je jeden z nejužších dílů první šedesátky UKK, a proto jsem k němu přistupoval s despektem. Ale ve výsledku oceňuji, že jsem dostal ucelený příběh, i když toho čtení bylo méně. Pamatuji si, že po prvním čtení jsem na větvi nebyl. Ale s odstupem let jsem se ke komiksu vrátil a bavil jsem se. Mike Choi je vynikající kreslíř a v jeho podání vypadají Ego a spol. (nechci spoilerovat) úchvatně. Cítíte z nich tu velikost a zuřivost, spousta barev, krása. Příběh není příliš Thorovský, což ale pro mne byla vítaná změna.
Hvězdu strhávám za pár drobností, love linka mne nebrala a imaginární scény také ne.

KillHurt
03.05.2019 3 z 5

Krátka Thorova epizodka ve vesmíru, která by se dala zařadit prakticky do jakékoliv jeho životní fáze. Thor stojí proti mocným vesmírným entitám a právě díky tomu dobře vyzní jeho vlastní moc, síla i charakter. Je to pěkné, je to zajímavé a je to jednohubka, bez které se dá obejít.

Disease
10.04.2017 4 z 5

Příběh je sice mírně nadprůměrný, hlavně tím, že vybočuje z obvyklých schémat, ale velká část hvězdiček je za kresbu.

trudoš
11.03.2017 3 z 5

Výhodou je, že jde o uzavřený příběh, který má hlavu i patu (jste-li tedy otevřené mysli a nemáte problém přijmout myšlenku živoucích planet navzájem se nahánějících galaxií). Stejně tak je fajn, že se člověk nestřetne s paletou neznámých postav, jejichž jména a smysl mu pro neznalost nic neřeknou. Oproti tomu nevýhodou je jednoduchá příběhová linie, gradující bez zásadních překvapení a s celkově nepříliš silným dějovým základem. Bohužel ani Mike Choi se svou chytlavou kresbou celkově nemastný scénář zachránit nedokáže. Ale čtivost bych zase upírat nechtěl, protože ta hodinka u toho strávená, nebyla žádným mučením. Šlape to hezky a Thor pro jednou nemluví jako Mirek Dušín ze starověku. Jako pilíř komiksové historie Marvelu bych to ale nebral, ovšem byly tu už i horší kousky.
Nedokážu si ještě odpustit výtku na účet zahraničního vydavatele, který tentokrát vynechal úvod do souvislostí, takže kdo se v univerzu nepohybuje trochu déle, uniknou mu drobnosti stran chronologického zařazení.

Ľudevit
18.08.2016 1 z 5

Kresba nie je vôbec zlá, dokonca je dosť dobrá a pripomínala mi oveľa lepší komiks - Zázraky.
Problémom je, že sem vôbec nesedí, kedže pôsobí dosť vážne a celý dej je vážny, aj keď je... stupídny. Dve žijúce planéty sú telepaticky spojené a chcú sa stretnúť, jedna chce pekné rodinné vzťahy a druhá chce zničiť svoje dvojča. Ako mám brať tento príbeh vážne, keď je tak strašne moc hlúpy? Príbeh sa hodí do štýlu typu Howard The Duck, alebo štýl Deadpoola, pretože tie slúžia ako paródia na komiksové blbé príbehy a nie do príbehu vážneho, ako je komiks Plášť.

Jediná slušná vec je epilóg, kedy komiks naberie také obrátky a stane sa tak zlým, až je vtipným a vy sa budete rehotať na jeho stupidite, vážnosti a na množstve klišé, ktoré autor dokáže použiť v jednej kapitole. Človek by si myslel, že sa viac stereotypných, mechanicky používaných myšlienok do tohto komiksu ani nezmestí a hľa! Robert Rodi vás prekvapí!

martinstefko
08.12.2015 2 z 5

Kresba není špatná, protože když Mike Choi kreslí Zephyr, je to neskutečná kráska, kterou takhle chcete vidět. Jeho vesmír je živý, jsou tam různé textury, které jsou samozřejmě vytvářeny digitálně, ale to vůbec nevadí. Kresba vlastně vyznívá poměrně dobře, a akční scény se daří kreslit zajímavě, a to i přesto, že boj s planetami rozhodně není snadné zachytit. Kresba pak trochu vyniká nad příběhem, ale kdyby tenhle komiks nevznikl, o nic moc by se nepřišlo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/817-ultimatni-komiksovy-komplet-60.html

Štítky knihy

akční superhrdinové

Autorovy další knížky

Robert Rodi
americká, 1956
2014  73%Astonishing Thor
2020  75%Superior Spider-Man

Kniha Astonishing Thor je v

Přečtených52x
Knihotéce37x
Chystám se číst4x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x