Ultimates: Nadčlověk

Ultimates: Nadčlověk https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251604/bmid_ukk-16-ultimates-nadclovek-251604.jpg 4 130 17

Ultimates série

1. díl >

Ultimátní komiksový komplet série

16. díl

Generál Nick Fury z agentury S.H.I.E.L.D. dostal za úkol vytvořit vládou sponzorovanou smrtící jednotku složenou z nadlidí, která by dokázala čelit všeobecnému strachu z mutantů ohrožujících světový mír. Do svého týmu zrekrutuje Iron Mana, Giant-Mana, Wasp, Hulka, Captaina Ameriku a poněkud neochotného Thora. Plán se však bohužel zhroutí ve chvíli, kdy Hulk propadne krvelačnému běsnění a Ultimates jsou dotlačeni až na hranice svých možností. Kniha obsahuje sešity The Ultimates 1-6.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Hachette
Originální název:

The Ultimates: Super-Human , 2002


více info...

Přidat komentář

ludek.n
21.12.2022 4 z 5

Ultimates jsou novým moderním pohledem na legendární tým Avengers tak, jak si ho představují scénárista Mark Millar a kreslíř Bryan Hitch. V týmu jsou Captain Amerika, Iron Man, Wasp, Giant-Man a poněkud neochotný Thor. Vědecký tým vede doktor Bruce Banner, alespoň do chvíle, než se jeho Hulk vymkne kontrole. Pak jsou to chladně kalkulující Ultimates versus rozzuřený Hulk. Jejich boj v ulicích New Yorku jsou vrcholem této první šestice sešitů a možná také tím nejlepším, co tato kniha nabízí. Přestože Mark Millar má v hledáčku už od samého začátku spíše Captaina Ameriku, jeho linie bohužel zůstane ve stínu rozervané duše Bannera/Hulka. O něco lépe se daří dvojici Wasp/Giant-Man, která vrcholí skutečně překvapivým konfliktem a ukazuje, že i superhrdinové mohou být pořádní parchanti. Ultimates: Nadčlověk určitě není adrenalinovou jízdou od začátku do konce, spousta sekvencí je přemýšlivá a některé na mě dokonce působili jako intelektuální výplň bez přímé souvislosti s vlastním dějem. Zachraňuje to fenomenální Bryan Hitch s Andrewem Curriem a Paulem Mountsem. Jejich výtvarná práce dává tomuto komiksu úplně nový rozměr a povyšuje ho na úroveň, před kterou smekám.

ArkAngel
18.07.2022 4 z 5

Kromě klasické modernizace, kterou si hrdinové prochází stále znovu s měnícím se světem kolem nás, se komiksové nakladatelství Marvel rozhodlo, že vytvoří kromě hlavního vesmíru také nový, který bude odpovídat 21. století už od začátku. Vidíme tak zde zrození hrdinů v novém kabátku, je to drsnější a lidštější. Byl Hank Pym v originále považován za násilníka, co párkrát udeřil manželku? Tady to máme ještě daleko vyhrocenější. Jako úvod pro novou verzi Avengerů je to super, každý má dostatek prostoru a vztahy mezi postavami jsou udělány uvěřitelně. Škoda, že v takové kvalitě nebyla i klasická řada.


Andrej3012
06.10.2021 4 z 5

Takový Marvel standard. Sestavení týmu Avengers a nějaká akcička k závěru. Jediné oživení je asi to, že hrdinové jsou lépe napsání a působí více lidsky.

trudoš
11.03.2020 4 z 5

I po pěti letech stále výborné. Ovšem oproti vydání z BB artu je znát maličko horší kvalita tisku. Ale k obsahu - tady vážně oceňuji, jak Mark Millar atraktivně předefinoval Marvelovské superhrdiny. Postavy, to je to, na čem Ultimates stojí a leží. Ze slušňáků v maskách se stali obyčejní lidé, s komplexy a vnitřními démony. Hulk žere lidi, Iron Man pije jak duha, Giant-Man mlátí manželku - téhle sbírce bohatýrů najednou všechnu tu nadřazenost příliš nevěříte a to je super. Ten rozdíl ještě umocňuje návrat Captaina Ameriky do 21. století, kdy se musí vyrovnat s novou společenskou morálkou a taky mrtvými přáteli. Vlastně jediné co mi na albu vadí, je absence zápletky. Nevystupuje tu nepřítel, proti kterému by hrdinové bojovali a tak se převážně perou jen mezi sebou. Teprve závěr nabídne cliffhanger, se kterým se dá už něco dělat.
No a bude to znít jako klišé, ale kresba Bryana Hitche vážně dodává komiksu na monumentálnosti, především pak v akčních sekvencích. Kam se hrabe Hollywood.

Atak
24.12.2018 5 z 5

Skvělé

jarynek
27.09.2018 4 z 5

Tak trochu jiní Avengers - se svými chybami trochu více lidští a zábavnější, kdy nepřítelem jsou si především sami sobě a na boj proti nějakému superpadouchovi zatím nezbývá čas. Ještě, že Ultimates mají dobré PR, které za ně všechny přešlapy vyřeší. Pobaví i odkazy na různé reálie, z nichž jsem určitě pochytil jen část. Pěkná ilustrace pak jen podtrhuje spokojenost s touto knihou.

Wojta777
09.07.2018 4 z 5

Nutné podotknout, že tento komiks nečtu jako UKK, ale jako normální komiks.
Teď až mužem začít.

Tento komiks je hezké osvěžení hrdinů, které už tak dlouho známe a milujeme, ale je zde velké ALE, že některé hlavní postavy se chovají totálně nelogicky a zazdívají vše co jsme na nich měli rádi.
!!!SPOILER!!!

Kupříkladu tu máme Hanka Pyma, který svou ženu a spolubojovnici Wasp zmlátí, postříká sprejem proti hmyzu a poté ji nechá sežrat svým mravencům. Nebo tu máme Hulka, který ničí vše (to všichni známe) a mluví
o tom, jak je nadržený a k tomu používá vulgární slova.

Ale co se týče příběhu, tak ten je dobrý. Velké plus za Nicka Furyho, který konečně vypadá jako Samuel L. Jackson

dexterman
23.05.2018 4 z 5

Je to svěží je to nové a je to jiné . To hlavně Ultimates neboli Avengers v novém kabátu . Hezky se to čte . Ilustrace je taky pěkná a docela to odsejpá . Jsem zvědav na další díly . Hlavně ten konec mne tady opravdu dostal .

Disease
03.04.2017 3 z 5

Další verze toho, jak se dali dohromady Avengers. Původní komix bych asi nedočetl.

martinstefko
06.12.2015 5 z 5

Mark Millar ukázal, že i mainstreamový superhrdinský komiks může být pořádně drsný, a to i ve chvíli, kdy zůstane vtipný. Hláškuje se zde naprosto skvěle a několikrát se člověk prostě musí zasmát nahlas. Mark Millar je popkulturní král, a to v tom nejlepším smyslu slova. Jsou zde narážky na moderní kulturu, na komiksy jako takové, ale v konečném důsledku je Millar originální a dokáže překvapit, protože klasická schémata přetavuje do nových příběhů, takových, na které komiksoví fanoušci v rámci daného universa nebyli zvyklí. A tohle je pro mnohdy celkem vyčpělý mainstreamový komiks neskutečně důležité. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/219-ultimatni-komiksovy-komplet-16.html

Lenka.Vílka
26.11.2015 5 z 5

Orgie v přímém přenosu. Dokonalý děj, krásná kresba. Chcete víc? Já asi ne. Dnes ne. A nejspíš a ani zitra...

jirincz
21.09.2015 3 z 5

Komiks, ve kterém forma radikálně vítězí nad obsahem. Opravdu to vypadá jako film, když se dostane kresba na celou stránku, či i dvojstránku je to fakt nádhera. Ale co aspoň pro mě pokulhává je scénář, v podstatě se za celých šest sešitů nic nestane. Sestaví se tým a zblázní Hulk... A ještě jedna věc se stala a ta mě zaujala asi nejvíce - boj Pyma s Wasp. Taky mám výtku k až nadměrnému užívání jména Božího nadarmo a klení...

memphisz
26.05.2015 4 z 5

Millar to opět pojal se snahou o realističnost. Na začátku si položil otázku, jak by vypadal tým Avengers v USA 21. století a odpovědí je excentrický miliardář a tak trochu alkoholik Tony Stark, duševně labilní a tak trochu lůzr Bruce Banner (alias hloupý a nadržený Hulk), konzervativní macho man Steve Rogers (Captain America), násilnický ambiciózní a nedoceněný věde Hank Pym, zábavychtivá Janet Pym a rozporuplný Thor, pro jedny mírový aktivista hlásající, že je Bůh, pro jiné expacient psychiatrické léčebny. Millar hodně čerpá z komiksové historie postav a odkazuje na mnoho kulturních i politických odkazů. Hitch zase nabízí akční kresbu. Mnoho nápadů (ať scénáristických či vizuálních, bylo použito ve filmech série Marvel Cinematic Universe).

Mako123123
23.11.2014 3 z 5

Obrázky fajn, dej celkom fajn ale prišiel mi trocha nesympatický- akože napríklad to s tým Hulkom to čo bolo? Som ešte viac nadržaný... hmmm, to mi príde skôr ako WTF paródia. Alebo ten Thor- do piche ved je to Boh- jak je možné že nedokáže bojovať proti nadržanému slintajúcemu obrovi? Dúfal som že aspoň Ironmana zabije ale ten sa tiež v poslednej chvíli vytasil s oblbovačom myslenia či čo. Dosť bieda, akože Avengers mám rád ale tuná som čakal viac, obrázky často v rámci tej istej farby, také hmmm čo ja viem... je to moj druhý komix v živote, asi si ešte zvykám.... v každom prípade pôjdem na pokračovanie.

3DD!3
25.07.2013 5 z 5

Tohle jsou propracovné, detailní storyboardy pro film v tom nejlepším slova smyslu. Hitchova kresba vás nutí každou stránku laskat očima a Millarův promakaný scénář, ryjící do tradic Marvelovského vesmíru, je propletený mnoha filmovými odkazy (Capovo; "Kdo je Brad Pitt" mluví za vše) a je čtivý jako máloco. Problém je, že chci víc a to co nejdřív! A Hulk žere lidi!

bstejs
21.05.2012 5 z 5

Naprosto špičkově udělaný komix, krásně nakreslený a ten děj má spád. Hrozně se mi líbí, jak se Nick Fury podobá Samuelu L. Jacksonovi, dokonce je tam na něj i odkaz :) Jediný, koho tak docela nezvládám, je Ant-man. Samozřejmě největším oblíbencem je Hulk, který na konci dostane docela dost prostoru, to se mi líbí ;)

Thunair
06.01.2012 5 z 5

Začátek Ultimates aneb Ultimátní alternativy Avengers ( v této době ultimate Avengers ještě nebyli).

Štítky knihy

komiksy Marvel

Autoři knihy

Mark Millar
skotská, 1969
Bryan Hitch
anglická, 1970

Kniha Ultimates: Nadčlověk je v

Přečtených165x
Doporučených5x
Knihotéce90x
Chystám se číst15x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x