Ultimates: Národní bezpečnost

Ultimates: Národní bezpečnost https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23187/ultimates-narodni-bezpecnost-T1d-23187.jpg 5 101 18

Ultimates série

< 2. díl >

Ultimátní komiksový komplet série

37. díl

Jeden z největších fenoménů poslední doby – historie Marvelu vzatá pěkně od začátku, moderně… a také dost drsně. Komiks míchá cool scény a monumentální souboje s temnou a cynickou vizí nejslavnějších superhrdinů světa. V první knize se hrdinové střetli se svým vlastním kolegou, v druhé už konečně přichází to, co tak potřebovali – protivníci. Na Zemi zaútočí mimozemská rasa – a do týmu přichází noví členové: Bleskový Quicksilver a magická Scarlet Witch (jejichž vztah není zřejmě jen sourozenecký), střelec Hawkey a tajemná Black Widow.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

The Ultimates: Homeland Security , 2004


více info...

ludek.n
ludek.n
21.12.2022 4 z 5

Jestliže se v prvních šesti sešitech Millar/Hitchovy série Ultimates potýkal tým superhrdinů pouze s problémy ve svých vlastních řadách, v sešitech 7-13 už jim autoři přivedli soupeře z venku: mimozemskou rasu Chitauri, známou také pod jménem Skrullové. Tito bytosti, které na sebe mohou brát lidskou podobu, infiltrovali za léta svého působení na Zemi mnoho klíčových pozic ve všech důležitých institucích a vládách. Nyní zdá se, nadešel čas, kdy se rozhodli převzít kontrolu na lidskou rasou. Po vypadnutí Wasp a Giant-Mana se k týmu přidali Natasha Romanovová alias Black Widow a Hawkey. Angažmá Quicksilvera a Scarlet Witch jsou čistě okrajovou záležitost a do děje nijak výrazně nezasáhnou. Millar každopádně výrazně přitlačil na pilu a pedál plynu zatížil pořádným špalkem. Po úvodním zaváděcím sešitě nasadí vpravdě vražedné tempo, z něhož už pak neslaví až do konce. Bryan Hitch mu k tomu dodává opět neskutečné širokoúhlé výtvarno, které je snad ještě lepší, než tomu bylo v prvních šesti sešitech. Je až neuvěřitelné, co tento člověk ze sebe dokáže dostat a jak umí vtáhnout do příběhu. Nicméně ani s touto druhou knihou Ultimates jsem se nedostal k pěti hvězdám, přestože se mi líbila více než její předchůdce. I tady se našel nějaký ten detail, nějaké drobnost, která mi zkazila celkový dojem.

Atak
Atak
12.11.2022 5 z 5

Vždy si přečtu poutavou zápletku, zvláště když je pěkně nakreslená


Atlantis
Atlantis
30.09.2022 3 z 5

Ultimates mi obecně moc nesedí. Já tyhle alternativní pohledy nemám moc rád a tady se dost tlačilo na pilu "jen abychom byli drsnější". Vtipy mi přišly těžce trapné, já prostě nechci číst, jak Hulk ve vší vážnosti vyřvává, že je hetero. Chápu, že fanoušků tenhle komiks bude mít mraky, ale já už jej znovu číst nechci.

ArkAngel
ArkAngel
18.07.2022 4 z 5

Ultimates jsou jednoduše napsaní hodně filmově a zatímco první kniha byla seznamovací, druhá už posílá hrdiny do akce proti mimozemské hrozbě, s níž se Kapitán Amerika setkal již za druhé světové války. Tato podoba Chitauri možná není tolik zajímavá jako Skrullové nebo jiní emzáci, ale příběhově kniha funguje a má solidní tempo. Hrdinové navíc nejsou takoví svatouškové jako v klasické komiksové verzi, kde je jim všechno odpuštěno, případně se po letech zjistí, že za nitky tahal ze skrytu padouch. Ultimate verze Marvelu je více lidská a mnohem uvěřitelnější.

trudoš
trudoš
23.12.2020 5 z 5

Takhle má vypadat blockbuster. Akce jedna báseň, skvělé hlášky a výborné nápady. Na rozdíl od prvního dílu už zde figurují skuteční záporáci, takže je proti komu bojovat, pročež hrozby nadnárodního charakteru nabývají na intenzitě. Tým Ultimates se tak představuje v celé své kráse i komičnosti. Protože přes všechny superschopnosti jsou to v jádru obyčejní lidé, bojující s démony všedního dne, jako my všichni ostatní. Sklon k alkoholismu, domácí násilí a samozřejmě nezbytný egocentrismus. Ovšem aby to nepůsobilo mylně, psychologie postav je v příběhu odstavena na vedlejší kolej, první housle tu jednoznačně hraje boj proti mimozemským kryptofašistům. V tomhle ohledu odvádějí svůj kus práce především Quicksilver a Scarlet Witch. Pozadu ovšem nezůstávají ani Neuvěřitelný "Nejsem buzík" Hulk a Captain "To A neznamená Francie" America. Je to neskutečně zábavné, ale přitom ne parodické; bere se to vážně, ale zároveň si to ponechává zdravý kus nadhledu. A to mám u podobných komiksů nejraději.

jarynek
jarynek
18.10.2018 5 z 5

Tak konečně se tým alespoň částečně zformoval a může vyrazit proti nepříteli. A bude to pořádná mela. I když i nadále velkou roli hrají vzájemné vztahy mezi člleny týmu. Všichni ti superhrdinové dostávají se svými chybami lidský rozměr a tím roste i moje sympatie k nim. A Hulk je prostě jednička, i když zabije tolik nevinných lidí jako žádný jiný kladný(?) superhrdina. To spolu s velkou řádkou nezapomenutelných hlášek dělá z této knihy hodně příjemné čtení.

Wojta777
Wojta777
17.08.2018 5 z 5

Toto byl velice nabitý díl. Opět se střetáváme se nejznámějšími postavami Marvelu jako je: Captain America, Iron Man, Bruce Banner a.k.a. Hulk, Hawkeye, Black Widow a Wasp. Také tu je Hanka Pym, ale ten se tu objevuje jen okrajově. Hlavní roli zde také hraje Nick Fury, který tu zase sjednocuje superhrdiny a přidává do týmu již zmíněného Hawkeyeye a Black Widow + Scarlet Witch a Quicksilver. Opět tu máme velikou hrozbu v podobě mimozemské invaze. Proto se všichni superhrdinové musí sejít a nakopat těm emzáckým parchantům zadky, jak se sluší a patří. Hodnotím 5 hvězdičkami.

dexterman
dexterman
29.05.2018 5 z 5

Paráda . Tohle byla prostě jízda . Tady jsem si říkal nebo to chvílemi vypadalo jako bych se díval na první avengers . Kresba byla opět fantastická . Příběh byl o hodně lepší než první díl . Vůbec sem se nenudil takže doporučuji naprosto všem . Byla to jízda a doufám že další díly budou lepší nebo stejně dobré jako tento díl . Hulk prostě jede . No celá ta dějová synapse velice dobře funguje .

Disease
Disease
03.04.2017 4 z 5

Příběhově lepší než prví díl.

Hwaelos
Hwaelos
07.03.2016 4 z 5

Ultimates coby verze Avengers z paralelního vesmíru příjemně překvapí. Hraje se tu na realističtější notu života nadlidí. Banner je ještě větší zakomplexovaný ustrašenec, Hulk o to tupější nezastavitelné monstrum, Scarlet Witch žije se svým bráchou Quicksilverem ve zjevně incestním vztahu, Black Widow je rajda, která si to s Iron Manem rozdává na záchodcích, Hawkeye je nafoukanej panák s vysokým sebevědomím, Hank Pym mlátí svoji manželku, která si to roky nechává líbit atd. Snaha vykreslit superhrdiny v novém světle dokonce místy působí natolik negativně, že čtenář ani neví, jestli jim chce vůbec fandit. Všemu napomáhá i Hitchova kresba, jejíž širokoúhlé panely sice působí monumentálně, zároveň ale postavám nedává ten nadpozemský lesk, v němž všichni vypadají jako krasavci z reklamy na šampón (dokonce ani Natasha Romanoff není nijak zvlášť pohledná).

Wheelcrusher
Wheelcrusher
26.02.2016 5 z 5

Mám fakt rád filmovej Den nezávislosti a tohle byla taková jeho promyšlenější verze, co vytěžila maXimum z všelijakejch konspiračních polopravd. Ale zas nemám rád, když jde postavám na obrázku bublina slov ze zavřených úst... ty naštěstí byly dost vtipný i chytrý na to, abych nad takovou telepatickou prkotinou vydloub oko a skvěle si u toho vodprdnul!

martinstefko
martinstefko
28.12.2015 5 z 5

Mark Millar a Bryan Hitch vytvořili něco, co by se mělo líbit i lidem, kteří klasické superhrdiny moc nemusí. Je zde akce, zábava, jsou zde drsné scény, skvělé panely plné postav a děje a hlavně je zde zajímavý příběh. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/729-ultimatni-komiksovy-komplet-37.html

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
26.11.2015 5 z 5

Jízda pokračuje a já já šílim. Na horské dráze jsem ještě nikdy nejela, ale čtení téhle série se tomu moje pocity podobají...
Update 14.1.2018: zmizelo mi hodnocení, tak doplňuji... :(

memphisz
memphisz
26.05.2015 4 z 5

Pokračování Millarova realistického pojetí Avengers. Stejné jako první díl, mnoho osobních problémů, mnoho popkulturních odkazů a řada momentů, která inspirovala pozdější filmy o Avengers. Příběh je více akční a propracovanější než v první knize. Je to zábava, co více k tomu psát? Snad jen škoda tolika amerického nacionalismu...

Mako123123
Mako123123
27.11.2014 3 z 5

O kapku lepší než predchádzajúci diel ale nie zase o moc. Animacia zasa fajn, ale ked váš dohryzie tlupa rotvajlerov tak o niekoľko hodín neskôr nebudete predsa schopný akcie nie? Vid Jen a jej kúsance od mravcov... v závere jednotky som si myslel a dúfal že je už mŕtva (je mi veľmi nesympatická) Samotná invázia mimákov je zaujímavá ale: je ich niekoľko tisíc no všetkých zaujíma iba ten jeden proti ktorému bojoval Cap ? A čo ostatní ktorí možno prežili a možno nie? Nemôžu sa tranformovať? Prečo sa šeci boja toho nácka ale napr: tých v kanceláriach nie? Dalej skutočnosť že presne v tej istej chvíli kedy inváziujú Zem sa k nim prihrne zvyšok ich flotili vraj,, ostatné mim. civilizácie nás akorát vyhnali a sme na úteku,, Takže je kvázy ,,logické,, aby celá- celučičká flotila si len tak visela vo vzduchu a iba nečinne čakala lež ju Iron-man, Hulk a Thor a samozrejme americké letectvo (Amerika forever) pekne krásne zneškodní. A to ,podotýkam, behom jedného odpoludnia akorát ked mali tí zlí mimáci zasadiť definitívny úder ! Niektoré veci sa mi naopak páčili napr: ten ,,hrdinský plán,, Iron-mana ohľadom zneškodnenia bomby na záver. To ma pobavilo :D

3DD!3
3DD!3
27.08.2014 5 z 5

Skvělé a monumentální, bitky co nemají obdoby v bezchybném vizuálním kabátku Bryana Hitche. Vrstevnatí hrdinové, perfektní hlášky a příběh, který skrývá inspirace tak přesvědčivě, že působí jako originál. Připomínal i vám Kleiser Roberta Carlyla?

bstejs
bstejs
21.05.2012 5 z 5

Skvělé pokračování, bavilo mě. Má to spád a konečně se objevují i "emzáci".

Thunair
Thunair
06.01.2012 5 z 5

Druhá Kniha Prvních Ultimates. Obsahuje jednu z nejlegendárnějších hlášek Captain Americy :)

Štítky knihy

Marvel

Autoři knihy

Bryan Hitch
anglická, 1970
Mark Millar
skotská, 1969

Kniha Ultimates: Národní bezpečnost je v

Přečtených123x
Doporučených4x
Knihotéce85x
Chystám se číst10x
Chci si koupit12x
dalších seznamech2x