Ulička tajných vášní - Rozkoš pod maskou
Vévoda Archer nalézá po ztrátě manželky a dítěte úlevu v tajném klubu, kde se mu dostává uvolnění v zakázané rozkoši. Navenek ovšem musí hrát svou roli důstojného muže, neboť hledá počestnou ženu, která by mu dala dědice. Nabídne formální sňatek nezávislé botaničce Poppy a dál chce žít po svém. Poppy cítí, že manžel něco tají, a jednou se ho rozhodne sledovat.... celý text
Originální název: The Duke I Tempted, 2018
Komentáře knihy Ulička tajných vášní - Rozkoš pod maskou
Táto kniha sľubovala provokatívnu historickú romancu plnú vášne, no výsledok pôsobil skôr rozpačito. Rozkoš pod maskou má zaujímavý námet a odvážnejšie témy, no ich spracovanie mi prišlo miestami prehnané a emočne plytké. Postavy si ku mne nenašli cestu a chémia, ktorá mala byť nosným prvkom príbehu, fungovala len čiastočne. Dej sa vliekol a namiesto napätia som často cítila skôr únavu. Tri hviezdy dávam skôr zo slušnosti než z nadšenia – za nápad, nie za prevedenie. Pre mňa osobne nikdy viac.
(SPOILER) No.. takze kde zacit,. Alpress by tedy rozhodne mel zamestnat nekoho schopneho na edit, protoze tech preklepu a chyb?! Anotace, ktera vam prozradi dej asi 3/4 knihy- jo, to, ze ho pronasleduje se udeje asi 50stran pred koncem. To mi tedy fakt vzalo jakekoliv prekpaveni, spis jsem jen cekala kdy to teda zjisti, kdy za nim pujde.. celkove se mi kniha ale libila, byt bych privitala bud delsi pribeh, predevsim o Poppy nove nabytych vedomostech.. a nebo pokracovani.. tak uvidime :) celkovy dojem mi fakt zkazil cz vydavatel, priste snad fakt radsi tu anglickou verzi :/
Archer mi byl rozhodně sympatičtější než Poppy. Jak se mi zpočátku líbila, tak mě postupem času její chování začalo vadit. Jinak to byl celkem hezký příběh a docela bych ocenila pokračování.
Poppy je mladá zahradnice, která chce být ve svém životě nezávislá, svobodná a být paní svého osudu.
Vévoda Archer stále těžce nese ztrátu manželky a syna. Úlevu od tohoto trápení nahází v jednom klubu, kde se mu dostává uvolnění v zakázané rozkoši. Naoko ale pořád musí být ten důstojný a důležitý muž. Jeho cílem je se oženit. Stojí o ženu, kterou by přitahovalo významné společenské postavení a jeho bankovní konto. Takovou, která by mu výměnou za neomezený životní styl porodila dědice a nic víc by od něj nečekala.
Poppy dělá výzdobu v domě Archerovy sestry, kde se ti dva potkají. Archer se rozhodne, že jí osloví coby potenciální manželku a nabídne jí zmiňované manželství/ obchod. A Poppy nakonec kývne.
Jejich vztah dokázal být chvílemi velmi vášnivý (o žhavé scény není nouze), a chvílemi opravdu jakoby na obchodní úrovni. A právě ta nestálost a proměnlivost mě moc bavily.
Poppy tušila, že Archer skrývá nějaké tajemství. Nejdřív to s ní otřáslo, ale když si přiznala co a jak, zase tak špatné se jí to nezdálo.
Archer mi byl sympatický o něco víc než Poppy. S odstupem času dokázal přiznat svoji chybu a taky se snažil a dělal všechno možné proto, aby Poppy byla spokojená.
Vydrží jejich manželství? A dosáhne Archer svého cíle?
Tohle je autorčina prvotina, která se za mě povedla. Chvílemi je to temné, chvílemi romantické, vášnivé nebo tajemné. Jen mi moc nesedí obálka vzhledem k tomu, že se jedná o historický román - děj se odehrává v 18. století.
Zajímalo by mě, jak se to mezi nimi ne/bude vyvíjet dál, takže kdyby následovalo pokračování, nezlobila bych se.
Historická romance, která se nebojí jít do hloubky a někdy i do temnoty. Archer, vévoda z Westmeadu, navenek působí jako dokonalý gentleman, ale uvnitř nese bolest, kterou si sám klade za vinu. Ztratil manželku i dítě a jedinou úlevu nachází tam, kde by to nikdo nehledal. A hlavně o tom nikdo nesmí vědět.
Poppy je botanička, která chce jen klid, rostliny a práci, která ji uživí. Jenže když ji Archerova sestra najme, aby vytvořila kouzelné prostředí pro večírek, Poppy se ocitá v domě, kde každý šepot skrývá tajemství a Archer je největším z nich. Jejich setkání je tiché, ale intenzivní. Ani jeden z nich nechce city…..jenže stačí pár doteků a mezi nimi to začne praskat jako suché větve v ohni.
Milovala jsem jejich dynamiku. Archer si nevěří, Poppy v něm vidí víc, než on sám. A když se vezmou „z rozumu“, bylo mi hned jasné, že oba lžou hlavně sami sobě. Je mezi nimi respekt, obdiv, bolest i fascinace. Chemie přesně taková, jakou od téhle knihy chceš, pomalá, intenzivní a naprosto nepopiratelná.
Autorka nádherně pracuje s atmosférou i historickými detaily. Vztah roste postupně, skrze důvěru, otevřenost a křehká přiznání. Ano, někdy Archer couvá a strká Poppy pryč, ale právě díky jeho minulosti to působilo realisticky. A ona? Trpělivá, vášnivá, přímá. Přesně ta, která ho dokáže zlomit a pak zase poskládat.
Konec je srdcervoucí, ale nádherný. Archer padá na kolena, obrazně i vlastně trochu doslova a snaží se dokázat, že jeho láska není jen slabý plamen, ale skutečný oheň. A stálo to za každou stránku.
Doufám, že v sérii bude nakladatelství pokračovat, protože po téhle dvojici chci víc.
Na historické romance obvykle moc nejsem, ale tahle kniha mě opravdu bavila. Ulička tajných vášní – Rozkoš pod maskou je autorčina prvotina a působí překvapivě vyzrálým dojmem. Nabízí víc než jen lásku v korzetu – je to příběh o vášni, důvěře a odvaze objevovat, kým člověk doopravdy je.
On je vévoda, který se snaží mít vše pod kontrolou a ukrývá tajemství, jež ho svede s Poppy ještě blíž. Ona, botanička, vstupuje do domluveného sňatku, který měl být jen rozumnou dohodou, ale promění se v něco mnohem hlubšího.
Líbilo se mi i to, jak autorka zpracovala erotické scény – působí přirozeně, s citem a něhou. Poppy je zpočátku nesmělá a nezkušená, ale díky jemnému vévodovi objevuje vlastní touhu a vášeň k milování....
Autorka krásně dávkuje něhu i krutost v dokonalé rovnováze. Jediné, co mě zklamalo, je obálka – k historickému románu se podle mě vůbec nehodí, což je škoda, protože příběh je opravdu povedený.
Ulička tajných vášní - Rozkoš pod maskou
Můj první erotický román a dobrý. Vzrušivý a napínavý příběh šikovné botaničky - zahradnice a důstojného vdovce vévody Archera stojí za přečtení. Dávám 5 hvězd a doporučuji.

79 %
80 %
55 %
Ulička tajných vášní - Rozkoš pod maskou
Na knížku jsem narazila náhodou a jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst.
Jedná se o moc pěkně povedenou prvotinu této autorky - historický román, který nás zavede do roku 1753. Zde vévoda Archer hraje navenek roli důstojného muže, jenže má tajemství, a to tajný klub. Poppy je nezávislá botanička, která to však v podnikání jako žena nemá jednoduché. Vévoda potřebuje manželku, Poppy se nechce vdávat. No a jak myslíte, že to dopadlo? Určitě stojí za přečtení, mě se knížka moc líbila.
Jediné, co mi trošku vadilo, je obálka, podle ní bych očekávala úplně něco jiného.