Ukrytá vášeň

Ukrytá vášeň https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35525/ukryta-vasen-35525.jpg 4 124 18

Milostná historická romance. Krásná Gytha se v předvečer své svatby dozví šokující zprávu, že její snoubenec, dědic sídla Laiturn Manor, jehož sotva znala, je mrtev. Dívka se teď musí provdat za nového dědice, rytíře Thayera. Tento muž bojoval v mnoha bitvách a proslul jako Rudý ďábel. Z bitev si odnesl zjizvenou tvář a srdce mu zlomila nešťastná láska. Nemá zájem o manželství, avšak musí splnit slib daný nevlastnímu otci. A proto se s Gythou ožení. Její krása a nevinnost ho zaujmou. Dokáže však nevěsta odkrýt jeho nitro a najde tam ukrytou vášeň a lásku? ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Beauty and the Beast , 1992


více info...

Přidat komentář

Ivusak7
27.10.2022 3 z 5

Čekala jsem asi něco víc. První půlka mě velmi bavila od té druhé jsem se už nudila a konec byl už natažený. Autorka má i lepší knížky..

katkaq
12.02.2022 3 z 5

Myslím, že hlavní hrdinka ukazuje přesně na to, že nám ženám nejde jen o atraktivní tvář muže. Přitažlivá pro nás může být i povaha či charisma. Autorka také lehce naznačuje, že i muž se může cítit nejistý i když je jeho přezdívka Rudý ďábel. Musím přiznat, že jsem si více užila první část knihy, hlavně tem konec mi už přišel jako zbytečné protahování, které příběhu nijak neprospělo.


Verunka4444
28.02.2021 5 z 5

Krásná kniha,miluji sice Vysočinu a divoké Skoty,ale Anglie také není k zahození.Po dlouhé době není hlavní hrdina žádný krasavec a kupodivu to příběhu nijak zvlášť neublížilo :)
Při čtení jsem nikam nechvátala,všechno plynulo tak nějak samo a bylo to krásné.
Thayera bych chvilkama občas profackovala,ale díky bohu se o to Gytha postarala po svém a myslím,že velmi dobře :)
Hannah Howell prostě umí psát příběhy,které mě pohladí po duši ♥ ♥

Artep071
14.01.2021 3 z 5

No jéje ..zápletka dramatická xi xi ..ona propadla lásce a on si nevěří a vše sejří ..xi xi bylo to moc fajn nenáročné čtení ...

TerryDee
23.03.2020 4 z 5

Po Zaklínači jsem se na chvíli obrátila ke své oblíbenkyni, a to k Hannah Howell, od které jsem v loňském roce přečetla 20 knížek. Její příběhy mám ráda, protože to není nic náročného a je to odpočinkové, proto si vždy u jejich čtení odpočinu a přijdu na jiné myšlenky.
Ve směs se její knihy odehrávají ve Skotsku na Vysočině, nicméně tento příběh je výjimkou a odehrává se v Anglii, což má taky své kouzlo.
Co se mi tu líbilo bylo to, že poprvé nebyl hlavní hrdina krasavec, ale muž s jizvami a šrámy na duši, jenž utržil v minulosti. Tím se odvíjelo i jeho chování, které nebylo vždy košer (opravdu mi někdy přišel jako zaslepený osel - vážně sledoval, jak se jiný muž pokouší znásilnit jeho manželku a nezakročí!?). Gytha se mi jako hlavní hrdinka zamlouvala. Byla to dívka rozumná, ale i trpělivá, především co se týká ke vztahu k Thayerovi.
Za mě osobně oddechové počteníčko.

petraj30
04.08.2019 4 z 5

Mě se to líbilo, takový odpočinkový nenáročný příběh na jedno odpoledne

Kamiliana
21.02.2019 1 z 5

Uf, ačkoli mám historické romance ráda, nejsem vůbec cílový čtenář této knihy. Nesedl mis tyl, postavy, nic.

Etule
03.02.2018 4 z 5

Moc milá oddechovka. Pro jednou nebyl chlap naprosto dokonalý, co do vzhledu a měl o sobě jisté pochybnosti. Podle toho, co zažil v minulosti se tomu člověk ani moc nediví. Kniha se mi líbila, protože byla jiná než většina, kdy se manželé většinou nenávidí. Jeho natvrdlost občas i pobavila. :) Trošku mě mrzí, že Roger a Margaret nedostali trošku více prostoru, myslím, že by si to zasloužili.
Autorku mám v hledáčku už dlouho a jsem ráda, že jsem si od ní konečně něco přečetla. Rozhodně jsem zvědavá na její další knihy.

Lembac
01.02.2018 4 z 5

Konečně zase jeden romantický příběh, ve kterém se hlavní hrdinové sice trochu škorpí, ale jinak se mají v zásadě rádi, důvěřují si a respektují se. I když právě s tou (sebe)důvěrou Thayer místy trochu bojuje. Je až tragikomické číst o hrdém a silném bojovníkovi, který má mindrák ze své domnělé ošklivosti. Gytha je fajn středověké děvče, na svůj věk rozumné a zralé.

Knížka je to pěkná, romantická, úsměvná, možná někdy trošku rozvláčná, ale nic hrozného. Dávam čtyři hvězdy.

Danulka11
30.10.2016 5 z 5

Knížka se mi velice líbila, ostatně jako všechny knihy této spisovatelky. Děj má spád, vůbec jsem se při čtení nenudila a zároveň jsem se příjemně odreagovala, což je hlavním účelem četby této literatury. Za mě doporučuji :o)

Edice
14.08.2016 5 z 5

A mně se kniha velice líbila! Ať už se jednalo o charakterní nebo vzhledové rysy, já byla opravdu spokojená. Ze začátku jsem přemýšlela, kam se děj bude schylovat, protože jindy jedna z hlavních postav měla např. zlé příbuzné, ztratila titul a moc, byla donucena k svatbě apod., ale tady mi přišlo, že to snad bude od začátku až do konce pokojný příběh. Samozřejmě se tu zakrátko ukázali ti záporáci. :) Celkově mě kniha uspokojila a dobře se četla.

havrmoni
05.01.2016 5 z 5

Četla jsem ji po třetí a je pořád úžasná. Knihy od téhle spisovatelky miluju.

moudivlacek
03.09.2015 5 z 5

Mně se zas knížka líbila, nebylo to něco nádherně suprového, ale své jsem si tam našla. Jako oddechové čtení dobrá věc.

PomněnkaPrvní
24.05.2015

Zatím nejhorší kniha, kterou jsem od této autorky četla. Těšila jsem se, až bude konec. Největším neštěstím byl bolestínský hlavní hrdina. Neví, jestli je dostatečně krásný... A to že pokračuje v milostném poměru s takovou potvorou, to o jeho charakteru mluví dostatečně. A pak si ve vztahu s Gytou stále nevěří... Nudné a nemužné.

Lena79
07.10.2013 4 z 5

Víceméně odpočinková kniha, ale musím přiznat, že poslední stránky mě spíš nudili

Ellesime
25.05.2012 1 z 5

Svůj podíl na tom měl jistě i překlad, ale kniha byla těžkopádná, postavy se chovaly nelogicky a mluvily nepřirozeně, jako na přednášce. Sice jsem to dolouskala, ale s vypětím téměř všech sil. Rozhodně mám raději jiné autorky tohoto žánru.

maryzka
04.05.2012 2 z 5

je to pěkné čtení, Obzvláště je tam pěkný začátek jaka muže vzniknout svatební smlouva.

konimka
09.09.2011 4 z 5

Všechny knihy od této spisovatelky nepostrádají humor, napětí a romantiku, mě osobně se nejvíce líbí Nevěsta z Vysočiny.