Ukradená – Útěk ze Sýrie

Ukradená – Útěk ze Sýrie https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155925/ukradena-utek-ze-syrie-155925.jpg 4 34 6

Skutečný příběh, který čtenářům připomene známý bestseller Bez dcerky neodejdu. Uprostřed jednoho z nejhorších konfliktů syrské historie byla Louise Monaghanová donucena překročit bedlivě střeženou hranici země, aby zachránila svou šestiletou dcerku. Malou May totiž unesl vlastní otec. Louise se poznala s otcem své dcery na Kypru. Dostala se do jeho područí, chovala se jako podřízená týraná manželka, ale nechtěla ho připravovat o vlastní dítě. To ještě netušila, že Mustafa její vstřícnosti zneužije a malou May násilím odvleče do Sýrie. Louise se snažila hledat pomoc u kyperské vlády a jako irská občanka také u irských úřadů. Nikdo nemohl nic dělat. Proto se vydala zachránit svou dceru sama. Netušila, do jak otřesných podmínek se dostane. Jednoho dne se Louise podařilo využít situace a s malou May uprchnout. Po nebezpečném a náročném putování se dostaly do Libanonu a byly konečně zachráněny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Lucka Bohemia
Originální název:

Stolen


více info...

Přidat komentář

orinka3
07.04.2016 2 z 5

Pro mě nudné, ne příliš dobře sepsané. Příliš popisné, chybí tomu život.

Kulhavá
19.10.2015 1 z 5

Jedna z mála knih, kterou jsem nedočetla. Příběh ženy, která řeší následky svých hloupých a nezodpovědných rozhodnutí.V okamžiku, kdy hlavní hrdinka zvažovala, zda si na útěk vzít svou taštičku s dekorativní kosmetikou, jsem tuto knihu musela odložit, této ženě opravdu nerozumím a rozumět nikdy nebudu.


mejca88
02.01.2015 5 z 5

Úžasně napínavá knížka, kdy matka bojuje o svou dceru stůj co stůj. Dobře napsaná a velmi čtivá. Ač Louise vystavila svou malou May riziku už jen tím, že ji měla s muslimem, což se děje dnes a denně i přes to, že takovýhle případů jsou stovky a stejně se ty ženy neponaučí.

Ellis
29.12.2013 3 z 5

Kniha se četla dobře, to ano. Ale pořád nechápu, jak můžou být ženy tak hloupé....naprostá většina těch, které si vezmou cizince z muslimské země, MUSÍ očekávat problémy. Těch napsaných skutečných příběhů je už nespočet. Je to jak přes kopírák: seznámení se s tajemným snědým cizincem s uhrančivým pohledem, obletování a přinášení dárků, západní styl života a popření či odsunutí tradic své původní kultury. Pokud následuje svatba a dítě, tak zanedlouho vztek, že se nenarodil chlapec, únos dítěte či nucený odjezd celé rodiny na "dovolenou" do rodné země, fanatický návrat k tradicím, zákaz návratu nebo návrat bez dítěte, týrání atd atd.
Luisa navíc měla spoustu varovných příznaků takřka ihned po seznámení a přesto, že ji týral, tak s ním otěhotněla a vzala si ho. Blbost největší, s prominutím. Navíc tomu všemu vystavila svou dceru. Přestože ji nakonec ze Sýrie vyvezla(za což jedině si obdiv zaslouží), tak dcera na to nezapomene.

Vosahlice
08.06.2013 4 z 5

Jako jo, je to dobrá kniha. Asi nejvíc proto, že je podle skutečnosti. Jasně, Louise byla hloupá, to si přiznejme, ale jako matka se zachovala naprosto správně a hrdinsky. Navíc to není vůbec špatná spisovatelka - knížka se mi četla dobře. Takže celkový dojem je příjemný, možná trochu překvapivý. Takže super a palec nahoru.

Morsie
12.04.2013 4 z 5

Měla jsem tu možnost knížku si přečíst no a... uf! Páni, na něco takového se jen tak nezapomíná. Tahle knížka je našlapaná emocemi, prožitky, zvraty od začátku do konce. Dlouho jsem tak ochromující knížku nečetla. Ještě teď jsem z ní trochu vedle! Rozhodně před Louisou smekám, je to matka - opravdová matka, taková jaké by matky měly být! Až se z toho trochu vzpomatuju, nejspíš si ji přečtu ještě jednou a trochu pomaleji - je totiž hodně čtivá a jak začnete, nebudete chtít přestat. Vřele ji doporučuju všem :)

Štítky knihy

islám únosy dětí podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2013  72%Ukradená – Útěk ze Sýrie

Kniha Ukradená – Útěk ze Sýrie je v

Přečtených66x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce17x
Chystám se číst21x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x