Ukliďte si v hlavě

Ukliďte si v hlavě https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/286840/bmid_uklidte-si-v-hlave-f4w-286840.jpg 4 24 5

Díky cvičením z této knížky můžete jen za deset minut denně zcela změnit svůj život! Ukáže vám, jak praktikovat jednoduchá meditační cvičení a všímavost v každodenním životě. Zpřístupňuje meditaci každému, kdo stojí o pořádek v hlavě a šťastný a vyrovnaný život. TOHLE JE MEDITACE – ALE JINÁ, NEŽ JAK JI ZNÁTE Žádné zpívání manter, žádné sezení se zkříženýma nohama ani potřeba věřit v cokoli konkrétního. Co víc, tato jednoduchá meditace, kterou se snadno naučíte, zabere jen deset minut denně, ale přitom může zcela změnit váš život! Kniha zbavuje meditaci zažitých mýtů a zpřístupňuje ji co největšímu počtu lidí. Všem, kteří si přejí jednoduše zjistit, jak se vypořádat se životem a zvládat stres – v práci, v osobním životě i ve své hlavě. Těm, kteří touží znovu zažívat onen pocit otevřenosti, jenž si pamatují z dětství, schopnost užívat si to, že žijí. Kteří nestojí o duchovní osvícení ani nepotřebují terapii, ale chtějí vědět, jak „přepnout“, když přijdou domů z práce, jak v noci usnout, jak zlepšit své vztahy, jak nebýt podrážděný nebo naštvaný. Kteří chtějí ovládat své touhy, zbavit se svých závislostí a vypořádat s oním neodbytným pocitem, že věci nejsou úplně takové, jaké by měly nebo mohly být, a že život musí být ještě o něčem jiném.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: ekniha , Grada
Originální název:

Get Some Headspace , 2011


více info...

Přidat komentář

gabriela05
11.10.2020 5 z 5

Kniha pojednává o meditaci a všímavosti, knihu jsem četla na doporučení. Je to má první kniha o těchto tématech a mohu říct, že jsem se dozvěděla vše, co jsem potřebovala vědět. Vše je srozumitelně napsané, vysvětluje meditaci a její účel, je zde i podrobný popis jak meditovat a rady jak využívat všímavost během dne. Za mě velmi povedená a užitečná kniha, kterou doporučuji.

Jeronym
10.04.2018 4 z 5

Pokud vám připadá, že je vaše "mysl neustále zapnutá a bez přestání pracuje jako lednička", zkuste si to přečíst.
Docela uklidňujicí knížka. Dokonce první, se kterou jsem nefalšovaně usnul v klíně při rosvíceném světle.
Je v ní spousta fajn myšlenek, které pomahájí být nad věcí.
Meditaci (všímavost) ale docela flákám, přesto věřím, že jistým způsobem funguje.
Čtení moc neubíhalo (možná proto, že jsem jí četl nejvíc před spaním) a žádný zázrak se nekoná, proto nedávám plné hodnocení.
Ale pro některé myšlenky stojí za přečtení. :)
...modrá obloha, projíždějící auta na silnici, divoký kůň...


lushi
07.08.2016 4 z 5

Kniha je užitečná, pokud k četbě rovnou přidáte meditování. Pokud neplánujete meditovat, je zbytečné knihu číst. Andy je autorem skvělého projektu a aplikace Headspace. S aplikací jsem zkoušela meditovat už dříve, ale po několika dnech jsem přestala. Knížka mi ale objasnila podstatu meditace, díky ní jsem pochopila, jak opravdu meditovat - se samotnou aplikací jsem meditaci tolik nerozuměla. Teď mám opravdu jasno a jsem odhodlaná pokračovat. Kniha totiž vysvětluje, jak mít pořádek v hlavě i přes den, jak trénovat všímavost za chůze, při jídle, před spaním. Po 6 dnech meditování rozhodně nemůžu říct, že by kniha a aplikace změnily můj život, ale věřím, že ten potenciál tam je. Uvidím časem...

angloumene
09.06.2016 4 z 5

Už jsem toho o mindfulness slyšela celkem dost, ale pořád jsem vlastně nevěděla o co se jedná. Jedni říkají, že je to vlastně meditace, druzí vůbec. No prostě mi to nebylo jasné. Zvlášť, když jsem si pod pojmem meditace představovala něco úplně jiného (což jsem ale záhy dozvěděla). Po Ukliďte si v hlavě jsem tedy sáhla jako po dílku, které mi tyto věci snad ozřejmí a zároveň mi třeba i poskytne návod, jak uklidnit mou věčně roztěkanou mysl.
Faktem je, že zhruba první polovina knihy, je možná až přeplněná nejrůznějšími příběhy zejména z doby autorova pobytu v klášterech po celém světě. Pak se ale ukáže, že všechny příběhy měly nějaký význam pro skutečné cvičení, které je v knize představeno velice jednoduše a názorně. Celkově tedy mohu říci, že jsem se dozvěděla, co jsem potřebovala, tudíž mi tahle knížečka určitě něco přinesla.

hejnak
03.05.2016 2 z 5

Knížku jsem nedočetla. Pokud někdo žádnou knížku o osobním rozvoji a meditaci nečetl, možná tam najde pár způsobů meditace a relaxace. Mě to neoslovilo, příliš "omáčky".

Autorovy knížky

Andy Puddicombe
britská, 1972
2015  79%Ukliďte si v hlavě

Kniha Ukliďte si v hlavě je v

Právě čtených2x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst54x
Chci si koupit20x
dalších seznamech1x