Ufonek Uluru

Ufonek Uluru https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358000/bmid_ufonek-uluru-a-vylizana-kebule-3y4-358000.jpg 4 16 8

Ve zřícenině hradu Boubelák v hlubokém lese se z dlouhého spánku probudí ufonek Uluru, který byl na planetu Zemi vysazen kdysi dávno v pravěku. Jednou za čas se vzbudí, a když zjistí, že nemá co na práci, protože je vše v pořádku, zase usne. Kdysi ve středověku byla z jakési zlé a hloupé planety vysazena Vylízaná kebule, tvor, který škodí všemu ve svém okolí a podporuje všechno zlé. Ufonek se probudí v současné době a s hrůzou zjišťuje, že ho Vylízaná kebule v probuzení předběhla a způsobila, že všechna zvířátka zhloupla. Vše je vzhůru nohama, neboť všichni zapomněli, jak to má v lese správně chodit. Ufonek se snaží všechno napravit, ale Vylízaná kebule se naopak pokouší jeho úsilí mařit. Ufonek tedy vymýšlí všelijaké soutěže, hádanky a hry, aby zlenivělá zvířátka zaujal a přivedl je k rozumu. Nakonec se mu to podaří a poražená Vylízaná kebule upadá do staletého spánku.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
23.04.2023

Tak já nevím, ale mě ač miluji scifi tato kniha neuchvátila a skoro osmiletou slečnu a šestiletého klučinu také ne. Dokonce mi děti řekly, že to číst už nechtějí. Každý máme jiný vkus, kdo tento příběh chce zkusit ať ho zkusí a uvidí jak se mu bude líbit. Nakonec jsem se rozhodla, že knížce nedám hvězdičky, protože jsem si jí jeden večer přečetla do poslední stránky jen sama pro sebe, tak by to nebylo fér.

Kavohela
06.01.2023 5 z 5

Jestli chcete vaše (třeba už trochu znuděné) děti zaujmout originální dětskou sci-fi, neotřelými nápady, skvělou češtinou a humorným příběhem, tak tohle je trefa do černého. Bavila jsem se já i děti :-)


ditul
11.01.2022 4 z 5

Pěkný úlet mezi dobrem (ufonek Uluru) a zlem (vylízaná Kebule) s pěknými ilustracemi..
*Jen brečte, pomyslelo si, a umět se smát, zlomyslně by se zasmálo. Alespoň to udělalo šeredný škleb. Budete brečet ještě víc! Jé, juchajdá ruchajdá, jak vy budete brečet, lkát a naříkat, až se budou všichni čerti a čarodějnice radovat, jedovaté muchomůrky růst, durman a rulík zlomocný kvést a všechny hnusy na povrch vylezou k slávě mojí, veliké a mocné Vylízané Kebule.
Žádné neštěstí není tak velké, aby nemohlo být ještě větší.

t.chaloupkova
13.11.2021 5 z 5

Tady někdo psal úlet. No tak tedy ano, podepisuji. Skvostně ilustrovaný úlet!

lucakuca
29.05.2021 5 z 5

Kafe mě postavilo na nohu a Vylízaná kebule na druhou! :-)
Mega úlet!!!! Jak ufonek Uluru chránil naši planetku před Vylízanou kebulí. :-) :-) :-) :-).
Praštěnej úlet!!! Sci-fi se prolíná pravěkem přes středověk a finišuje v současnosti.
Vážně úlet!!! :-)

Barza
11.03.2021 3 z 5

Nejprve jsem si nebyla jistá, zda bude čtení syna bavit (on předčítal), ale během četby jsme se spolu mnohokrát smáli. Dobrý nápad na jednoduchý příběh, kde vše dobře skončí jako ve správné pohádce. Pěkně použitý jazyk.

Alpasstyle
21.03.2018 5 z 5

Doporučuji všem malým čtenářům. Pohádka má poutavý příběh a nádherné ilustrace.

Iwíček
03.12.2017 5 z 5

Skvělá dětská knížka. Autorku znám coby detektivkářku, a proto mi přišlo zajímavé porovnat její styl v tvorbě pro dospělé se stylem v tomto příběhu. Překvapila mě jednoduchost textu, skvěle zakódovaná didaktická funkce a spousta dalšího. Pochopitelně musím vyzdvihnout i práci ilustrátorky. Kniha rozhodně stojí za přečtení. Doporučuji malým čtenářům.