Uf, oni přistáli

Uf, oni přistáli https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216722/mid_uf-oni-pristali-216722.jpg 4 12 5

Začalo to malým žertem, ze kterého se však vyklubala velká záhada.Pavel se zajímá o vesmír a mimozemské civilizace a moc si přeje vidět na vlastní oči létající talíř. Jeho mladší bratr Marek se společně se svým kamarádem Vojtou rozhodne, že mu jeho přání...

Přidat komentář

KatyM.
13.02.2024 3 z 5

Tentokrát kniha syna moc nenadchla, i když knihy p. Pospíšilové má moc rád.

broskev28
26.05.2023 4 z 5

Tak já určitě doporučím: nocovali jsme v knihovně se čtenářským kroužkem a tohle se nám přesně trefilo do noty! Námět našeho nocování totiž bylo U.F.O. - téma, které naprosto skvěle zpracoval časopis Raketa. Jenže nutně jsme k tomu potřebovali také knihu, jsme přece Knihožrouti!
Když jsme objevili tuhle knížku Z. Pospíšilové, zajásali jsme: krátká, srozumitelná a hlavně tematicky přesná. Navíc vzkaz mimozemšťanů je uveden v Morseově abecedě, a s tou my pracujeme také. Takže pro nás to byla skvělá kniha a její jednoduchost nám naopak velice vyhovovala: děti v kroužku jsou věkově i čtenářsky velmi rozdílné, takže v jednoduchosti byla pro naše čtenáře síla. Téma je pro děti velmi přitažlivé a já se přiznám: neznám žádnou jinou kvalitní, pokud možno českou dětskou knihu o ufonech. (Berta a Ufo nepočítám, ta je ještě víc dětská a navíc známá z večerníčku.)


PetraBery
06.10.2019 4 z 5

Bratři Pavel s Markem a kamarád Vojta objevují vesmír a zjišťují, jestli existuje UFO. Původní nápad vystřelit si ze staršího bratra se mění na pravé klukovské dobrodružství. Pěkný, dětský příběh, lehce čitelný. V textu jsem zachytila hrubku i záměnu jména postavy, ale jinak celkem dobré.

jites
16.03.2014 2 z 5

Knížka mi přišla taková odbytá. Téma zajímavé, ale hromada nelogičností a chyb. Je určena dětem od 9 let, ale ty už asi moc bavit nebude a mladší se asi moc nebudou chytat při luštění kódu, pomocí hudební stupnice.

mamutík
22.02.2014 3 z 5

Knížka, která je hezká, ale mě moc neohromila. Na to, že je určena dětem od 9.let , mi připadala příliš snadná. Jde o příběh tří chlapců. Jeden z nich věří, že UFO existuje, ale ti dva si z toho dělají legraci, ale potom zjistí že UFO asi opravdu existuje.