Údolí snů

Údolí snů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516102/bmid_udoli-snu-lFC-516102.jpg 4 23 10

Píše se rok 1935. Bella Porterová živoří v područí vypočítavého bratrance Thomase. Když se na ni usměje štěstí a nečekaně zdědí dům v Lancashiru, snaží se ji příbuzný o majetek bezostyšně připravit. Ona se mu ale vzepře a najde odvahu se osamostatnit. Není to však vůbec snadné. Starý dům stojí v chudé čtvrti a podvodný správce Welch ho celý pronajal jako byty. Hodní lidé pomáhají Belle postavit se na vlastní nohy a její sebevědomí pomalu roste. A když potká Ryana, začíná dokonce doufat, že by snad mohla mít i rodinu, o jaké vždycky snila. Jenže ani Thomas, ani Welch se s tím, že by jim kdokoli – natož žena – odporoval, nehodlají jen tak smířit. V sázce je nejen Bellino nově nalezené štěstí, ale i holý život. Podaří se jí uhájit své právo na spokojenost a dosáhne konečně svého snu?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

A Valley Dream , 2021


více info...

Atara16
Atara16
10.11.2023 5 z 5

Moc hezká oddechovka na odpoledne.

tracey9
tracey9
03.11.2023 3 z 5

Údolí snů od Anny Jacobsové nám představí Bellu Porterovou, mladou ženu, která žije u svého despotického bratrance. To však jen do té doby, než jí vzdálený strýček odkáže dům v Backshaw Moss. Bella se rozhodne do tohoto městečka přestěhovat a situace není jednoduchá, protože se píše rok 1935. Bella potkává mnoho milých lidí, kteří se jí snaží pomoci a také sympatického Ryana, vdovce se třemi dětmi. Vzdá se však bratranec Thomas tak lehce nebo půjde Belle po krku?

Anna Jacobsová. Přiznám se, že tady mě zaujalo hlavně jméno autorky, které je tak podobné jménu autorky Panského domu :) navíc i tato anglická Jacobsová píše historické romány! Ano, jedná se o dvě osoby Anne je Němka, Anna je Angličanka do knihy jsem se pustila s chutí, bavilo mě Bellino osamostatnění, nalezení sama sebe i takové maličkosti jako nákup baretu, zkracování sukní... takovéhle holčičí záležitosti první půlka knihy se mi moc líbila! Ale ta druhá... romantická linka, která se do té doby vyvíjela pozvolna a přirozeně se najednou zlomila a nabrala nepřirozené obrátky. Najednou to z minuty na minutu byla láska jak trám. Trochu mi přišlo, jak kdyby autorka s romantickou zápletkou někam spěchala. Také mi neuvěřitelná přišla celá ta věc s bratrancem Thomasem a dalšími zloduchy - přiznávám se, že to mě prostě nebavilo :/

Knížka určitě není špatná a určitě spoustu lidí bude bavit, mně bohužel sedla jen tak napůl a proto ji hodnotím 3 z 5.

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka


TheMelorry
TheMelorry
07.10.2023 4 z 5

Příjemná oddechová knižka, ze které přímo sálá pozitivní atmosféra a klid. Příběh jako takový je zajímavý a od začátku je jasné, že skončí pozitivně. Všechno je pozitivní, miloučké a naviní, ale na odreagování od běžného života je to naprosto ideální.
Nechybí romantika, nepatrný zvrat a příslib budoucího pokračování.

Čenichnaknihy
Čenichnaknihy
11.09.2023 3 z 5

V první řadě se nenechte zmást. Možná si říkáte, že jde o další historickou ságu autorky Panského domu. Kdepak, tahle Anne Jacobsová se narodila v Anglii, ne v Německu.

I když i v tomhle případě jde o historický román a taky tu jde o dům. Hlavní hrdinka Bella Porterová zdědí uprostřed třicátých let minulého století dům v Lancashiru. To se moc nelíbí jiným příbuzným, a tak za sebe musí bojovat a zároveň vymyslet, jak starý činžák, kde bydlí několik problémových nájemníků znovu postavit na nohy. A samozřejmě nesmí chybět ani romantická zápletka.

Pokud se ještě chystáte na zářijovou dovolenou, klidně ji přibalte na cestu někam k moři jako my. Jen pozor, neudělejte stejnou chybu a nedávejte ji k dětské lahvičce s vodou, která se při vyrovnávání tlaku v letadle vylije.

Ale i tak se nám ji podařilo dočíst a jako oddechovka obstála. I když jsme asi čekali trochu víc a snad i nápaditější závěr.

Ester59
Ester59
20.08.2023 3 z 5

Spletla jsem si autorku s Anne Jacobs stejný ročník 41 jen Německa, autorka několika sérii např. Panský dům. Stejný styl psaní.

zdehan
zdehan
31.07.2023 5 z 5

Taková pěkná oddechovka čtlo se to samo.

zuzana2599
zuzana2599
28.07.2023 3 z 5

Údolí snů je oddechový příběh s moc hezkou obálkou, i když si musím přiznat, že i ta obálka mi při čtení připomínala naivitu samotného příběhu. Určitě mě kniha nenadchla, zřejmě po dalším autorčině počinu nesáhnu, neboť mi příběh nesedl, i jsem se u čtení nudila a nebavilo mě, což mě mrzí. Chyběla jiskra, která by příběhu dala náboj.
Samotný námět není špatný, děj se odehrává ve 30. letech minulého století na anglickém venkově. Bella je stará panna žijící v područí svého zlého bratrance. Až nečekané dědictví ji dodá sílu a majetek a vlastně také lásku s rodinou. Příběh má i tak své kouzlo - kouzlo starých časů !

eva3992
eva3992
22.07.2023 3 z 5

Příběh Belly, která se díky nečekanému dědictví vzepře svému bratranci Thomasovi, u kterého dosud žila. Život neměla jednoduchý, Thomas si z ní udělal v podstatě služku. A i nyní, když se na ní usmálo štěstí v podobě zděděného domu, ji bratranec nenechá na pokoji a bude se snažit dál Belle znepříjemňovat život.

K létu patří romantika, a i když takovýto druh knížek obvykle moc nevyhledávám, přes prázdniny si je vždy užívám. Už podle obálky je jasné, že půjde o milý, nenáročný příběh a musím říci, že mi bylo v příběhu dobře.

Pří čtení jsem měla několikrát pocit, jako kdybych se dívala na film pro pamětníky. Příběh je pomalejší, ale přesto Vás nutí číst dál, abyste věděli, jak to celé dopadne.

Kniha rozhodně není špatná, ale já bych k ní měla hned několik připomínek. Kdyby autorka nenapsala, že se kniha odehrává v roce 1935, tak podle chování jednotlivých postav jsem měla při čtení pocit, že jsme se ocitli o sto let dříve. Často se zde opakovalo stále to samé. Stejné problémy, stejné věty, stejné pocity. Postavy byly jen černobílé buď hodně špatné, nebo hodné. Bylo to celé hodně naivní.

I přesto všechno musím říci, že i po dočtení jsem na Bellu myslela, zůstala mi v hlavně a příběh si mě svým způsobem získal.

Toto je první díl nové série, tak pokud Vás zaujme, můžete se těšit na pokračování.

alnahu
alnahu
09.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Příběh odehrávající se v třicátých letech minulého století v Londýně ,kde žije hlavní hrdinka této knihy.Po smrti obou rodičů je závislá na svém bratranci Thomasovi,který se zrovna k ní nechová pěkně a což teprve,když ji zesnulý strýc ustanoví jedinou dědičkou rodinného majetku.Bella tím získá naději zbavit se závislosti na bratranci a také nuzneho života,který doposud vedla.To je ovšem Thomasovi proti srsti a snaží se všemožně Belle zabránit,aby se osamostatnila.
Tak jak píše evinecky-kniha je hodně naivní,ale dobře se čte

evineckY
evineckY
30.05.2023 4 z 5

I když je kniha hodně naivní, četla se pěkně.
Kniha o dívce, která se vymanila z područí příbuzných.
Na rozdíl od složitého života se přesuňte do třicátých let minulého století...