Mangový vrch

Mangový vrch https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14062/mangovy-vrch-14062.jpg 4 26 7

Údolí lagun série

< 2. díl

SÉRIE VALLEY OF LAGOONS - 2. DÍL: Kniha Mangový vrch je pokračováním románu Údolí lagun. Syn Pace MacNamary Duke se rozhodne postavit na vlastní nohy a proti vůli svých bratrů Johna Pace a Paula koupí nádhernou stanici Mangový vrch. Dobrodružná povaha ho však nenechá v klidu, přidává se ke svému příteli Harrymu Merrimanovi, který žene dobytek daleko do vnitrozemí nového státu Queensland, aby tam získal půdu pro svou stanici. Oba se seznamují se synem lorda Jasina Heselwooda Edwardem, který se po letech, strávených ve vyhnanství v Anglii, vrací do Austrálie a hledá své místo, nezávislé na otci. Jejich protivníky i přáteli jsou na této cestě původní obyvatelé, Austrálci, kteří nechápou chování a uvažování bělochů, pronikajících stále hlouběji na jejich území, a zoufale se snaží bojovat za svobodu a zachování svého způsobu života.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mango Hill , 2007


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
28.12.2023 5 z 5

Druhý díl série byl krásně dokončen.Bylo tam i ted hodně nových postav,ale dalo se v nich pěkně zorientovat.Je to pěkná série,přečtu i další knížky-příběhy od autorky.

Aaaannnn
27.08.2023 5 z 5

Mě se autorka zkrátka dostala pod kůži. I tato kniha se mi zdá úžasná a čtivá. Jsem ráda, že jsem ji četla.


babiočka
28.10.2022 3 z 5

No, nebýt těch zbytečně dlouhých a často nesmyslných souvětí, včetně množství tiskových chyb, bylo by to docela solidní čtení.
Autorka by se asi divila, jak je její dílo u nás nekvalitně zpracováno.

Dandy1
05.04.2021 3 z 5

První díl byl čtivější. Kniha popisuje nesnadné soužití bílých nájezdníků s původními obyvateli. A dnes víme, že to skončilo úplnou ztrátou původní kultury.

EvikU.
11.08.2020 4 z 5

Čtivý řekla bych asi úplně stejně jako první díl. Bavilo mě to, ale občas to nějaký hluchý místa mělo. Těch černých válek tam na můj vkus bylo až dost. Takového normálního žití bych uvítala víc. Konec byl už zase hodně zajímavý. Kdo přečte Údolí lagun, tak si druhý díl určitě přečtěte.

Babo
16.04.2015 5 z 5

Dočetla jsem druhou část australské ságy o osídlování nejmenšího kontinentu a musím konstatovat,že tato kniha se mi líbila víc.Možná proto,že co v první části začalo,nyní se naprosto přirozeně uzavřelo.Kniha nebyla jen dobrodružnou cestou na neosídlený západ,ale líbilo se mi,že postavy nebyly černobílé .Určitě mě nutila přemýšlet o tom jestli bylo možné austrálii sice osídlit,ale přitom nezničit a nevyvraždit původní obyvatele. Obávám se ,že ne. Byl to skutečně střet doby kamenné a moderní doby a i ti , kteří přežili do dnešní doby se většinou nikdy s takovým obrovským skokem nevyrovnali.

martina.riz
22.01.2014 5 z 5

Včera jsem dočetla tento román a jsem nadšená. Patricia Shaw výborně popisuje Austrálii, její postupné osidlování bílými, přírodu, války mezi bílými a Austrálci. Můžu všem doporučit. Chystám se postupně přečíst všechny její knihy.