Udělala jsem chybu

Udělala jsem chybu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408979/bmid_udelala-jsem-chybu-2Cr-408979.jpg 4 181 58

Jsou věci, o kterých se ve slušné společnosti nemluví. Jako třeba schvalování prostituce. Stejně tak jsou věci, které se ve slušné společnosti nedělají. Jako třeba mít sex s manželem kamarádky své sestry. Jenže fyzioterapeutka Roz je osamělá matka – a je zoufalá. Její podnikání zkrachovalo, tíží ji dluhy, kam se podívá, a musí vysvětlovat svému malému synovi, proč nemají žádné peníze, i když tráví tolik času v práci, a proč jim zrovna někdo odstěhoval všechen nábytek. Teď ale dostala nečekanou nabídku od cizího člověka, kterému se líbí. Za jednu společnou noc jí zaplatí tolik, že se Roz může znovu postavit na nohy. Roz nevidí jinou možnost než přijmout. I když se právě seznámila s velmi sympatickým mužem a ví, že pouští do hodně nebezpečného podniku. Na motivy autorčiných románů, odehrávajících se v okolí jezera Windermere, natočila v roce 2019 britská televize ITV šestidílnou sérii Deep Water.... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Mistake I Made , 2015


více info...

Přidat komentář

broskev28
19.03.2024 4 z 5

Udělala jsem chybu je mou druhou knihou Pauly Daly a opět jsem ji přečetla se zájmem. Téma určitě ne nové, ale dobře a čtivě podané, takže já jsem se výborně bavila a knihu jsem slupla na posezení. Takový uvěřitelný skorothriller - rodinná situace hlavní hrdinky je zcela reálná, její exmanžel je nepoužitelný a ona nevidí východisko. Jako bonus jsou zde odborné poznámky fyzioterapeutky, kterou – jak jsem pochopila – autorka skutečně je, zřejmě se této profesi aktivně věnovala. Takže já určitě doporučuju.

Adriena838772
28.11.2023 5 z 5

Od téhle autorky jsem už četla 2 a píše moc dobře. Líbilo se mi to


Ann58
20.08.2022 4 z 5

Přečteno za dva dny, kniha je čtivá, ale neurazí, nenadchne...

Baja333
20.04.2022 5 z 5

Ze začátku dost nezáživné, ale pak se to rozjelo a přečtení nelituji. Kdo ví jak by se jak zachoval v situasi hlavní hrdinky... Ke konci už jsem knihu nedokázala odložit a hltala každý řádek.

Alienn
08.04.2022 4 z 5

Tato autorka mi sedí, kniha je čtivá, má zajímavý a neotřelý námět, jen z konce jsem taková rozpačitá, proto hvězdička dolů. Ale za přečtení rozhodně stojí.

Aaloha
14.12.2021 2 z 5

Tak tohle bylo dost slabé. S thrillerem to nemělo nic společného. Kniha má 300 stran a trocha napětí se objevila až na straně 243. Hlavní postava celkem nesympatická. Zklamání.

werick
22.11.2021 5 z 5

Detektivky ani thrillery téměř vůbec nečtu, ale musím přiznat, že se mi kniha moc líbila a byla jsem nedočkavá jak příběh dopadne. Určitě si brzy přečtu další thriller :-)

FoxFox
11.10.2021 4 z 5

Příjemná oddechovka na proložení náročnějších knih. Styl autorky mám ráda, dobře se mi čte.

florentinas
25.06.2021 3 z 5

Dobré pohodové čtení, které se na konci trochu rozjelo :D

ctenarkaEva
28.05.2021 3 z 5

Zajímavý, neotřelý příběh, i když bych uvítala víc napětí. Thriller si představuji jinak, ale kniha byla celkem čtivá.

jasmína
27.04.2021 4 z 5

Kniha mě překvapila, vůbec nebyla špatná, jen jsem nečekala takový konec, nebudu prozrazovat ....

sabca
26.03.2021 4 z 5

Zajímavým způsobem získala osamělá matka peníze když její podnikání zkrachovala a málem na to doplatila. Trochu kriminálka, trochu román pro ženy se četl dobře a za sebe doporučuji.

Monika1717
15.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Hlavní hrdinka neudělala jednu chybu, ale pěkně vršila jednu za druhou. V některých chvílích jsem ji nesnášela. Našla si špatného muže, připravil ji o všechny peníze, rodiče jí půjčili peníze, které šetřili celý život, zase o všechno přišla. Věčně byla v práci, doma malý syn, který nechápe, co se to u nich děje. Na jedné párty se potká s mužem, který jí slíbí peníze za sex / Neslušný návrh ???? /. A není sám. Tak nějak jsem nepochopila, jak si ty peníze užila, něco koupila a byly zase pryč. Nakonec na to doplatil její syn, když ho milencova manželka přejela autem. V některých chvílích jsem hlavní hrdinku nesnášela, ale to už jsem psala.

knihomolkaL
06.03.2021 3 z 5

Takový průměr. Nebylo to špatné, ale autorka mě bohužel nedokázala tak úplně vtáhnout do děje, nebyla jsem prostě napnutá, abych už honem četla a věděla, co bude dál.
Hlavní hrdinka mi ne zcela sedla, nějaké její jednání jsem chápala, ale další zas bohužel absolutně ne. Prostě a jednoduše - podle mě - neurazí, nenadchne.

P3_tis
26.02.2021 3 z 5

Zajímavá zápletka. Určitě se kazda žena dokáže vcitit do hlavní hrdinky.
Ale chybělo mi tam asi trochu napětí, které mě nutí číst dal a dal.

Pavlina50
23.02.2021 4 z 5

Úplná originalita to nebyla - takový „Neslušný návrh“ v knižní podobě, ovšem s tím rozdílem, že ve filmu byl Robert Redford charakter.
Rozvedená maminka Roz těžce zatížená finančními dluhy z minulosti hledá cestu, jak z této pasti ven a příležitost se jí naskytne v podobě bohatého a vcelku přitažlivého Scotta. Zpočátku jasná, pevně daná a pro oba aktéry přijatelná pravidla se ale po krátké době zvrhnou a Roz se tak ocitá možná ještě ve větší pasti, než byla ta dluhová. Cesta k řešení problémů Roz mě nijak nepohoršila, umím si představit, jak těžká a kolikrát bezvýchodná musí být situace bez finančních prostředků s malým dítětem. Ono omezit svoje vlastní potřeby na absolutní minimum ještě docela jde, ale jak vysvětlit malému dítěti, proč mu nemůžu koupit „tolik Pokémonů“, jako mají ostatní kamarádi?…To bolí daleko víc. Roz mi byla vcelku sympatická, neseděla s rukama založenýma v klíně se sklonem k sebelítosti, ale situaci řešila, byť takto nešťastnou formou. Prvních cca 50 stránek jsem sice měla problém se do knížky pořádně začíst, ale od okamžiku onoho „neslušného návrhu“ nabral děj docela rychlejší spád, nebyl nijak utahaný ani zbytečně rozvleklý. Knize také pomáhá, že se její děj netočí pořád jen kolem základní zápletky, ale je rozšířen i o krimi motiv – pátrání po nezvěstném šéfovi Roz. V konečném sumáři je to taková jednodenní, docela čtivá a zajímavá oddechovka. Ke způsobu psaní Pauly Daly mám sice maličké výhrady, její forma psaní mi zas až tak stoprocentně nesedí, proto o jednu hvězdu méně.

kalinka99
02.01.2021 5 z 5

Kniha byla čtivá. Roz mi byla sympatická i přesto, co předvedla, aby se dostala z těžké situace a dala svému synovi aspoň naději na lepší život.

Prateri
19.12.2020 4 z 5

Chybovati je lidské. Chyby Roz mi poskytly čtení, které mě bavilo - s každým přečteným listem víc. Horší už to je s hlavní hrdinkou, její rozhodnutí jí pořádně zkomplikovalo život. V knize se setkáváme opět s detektivem seržantkou Joanne, která se více či měně objeví zatím v každé knize Pauly Daly.
A přidám jedno konstatování od seržantky: "Když si zahráváte se světem, který neznáte, často to mívá nečekané následky." - S tím se dá jen souhlasit.

Jordyz
23.11.2020 4 z 5

Napínavé, čtivé, celkem neotřelá zápletka. Za mě spokojenost.

Martha74
13.11.2020 5 z 5

Roz mi byla sympatická hned od začátku, prostě fajn baba, která se dostala do problémů a bohužel je řešila tak, jak je řešila. Nikdy nevíme, co způsobí jedno špatné rozhodnutí. Držela jsem jí palce a z konce jsem měla vážně radost.. :)