Učím se jógu

Učím se jógu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333502/bmid_ucim-se-jogu-B0M-333502.jpg 5 73 17

Hathajóga je vynikající doplněk základní tělesné výchovy i všech sportů.. Zvyšuje zdatnost a odolnost, zlepšuje krevní oběh, reguluje tělesnou váhu, zlepšuje funkci ústřední nervové soustavy a významně snižuje nemocnost. Stěží bychom našli mezi Evropany, kteří se věnují józe, uznávanější autoritu, než je André Van Lysebeth, zakladatel a ředitel Institutu jógy v Bruselu. Hathajóze se učil pod vedením jogína a věhlasného lékaře Šivánandy v Rišikéši a v různých školách a ašrámech po celé Indii. Má velkou zásluhu na transponování hathajógy do evropských poměrů, vyzkoušel a vybral cviky a ásany vhodné pro Evropany a našel optimální sestavu pro nácvik. Je vydavatelem časopisu Revue Yoga a autorem odborných knih.... celý text

Žánr:
Osobní rozvoj a styl , Sport , Zdraví

Vydáno: , Argo
Originální název:

J'apprends le Yoga , 1968


více info...

Přidat komentář

Mi-šu-le
30.05.2022 4 z 5

Milé čtení o józe.

hana5094
18.10.2021 5 z 5

Tato kniha mě velmi obohatila. Netušila jsem, kolik přínosů pro zdraví mohou některé ásany přinášet. Budu se k ní při jógové praxi moc ráda vracet.


nikikostadinova
30.12.2020 4 z 5

jógu cvičím teprve pár měsíců. Jsem ráda, že jsem díky knize zjistila, jak se můžu zlepšit.

čef
18.12.2020 5 z 5

Pouze z knihy se do jógy vpraví málokdo, ale tato kniha toho přeci jen hodně zvládne. Především upoutá blahodárnými zdravotními účinky a možná za ta léta, kdy u nás poprvé vyšla, jistě přivedla na cestu sebe uzdravování hodně jejích čtenářů. Zde uvedená cvičení jsou poměrně složitá na správné provedení, a proto doporučuji praxi podle této knihy kombinovat s lekcemi nějakého guru a tím samozřejmě nemyslím neblaze proslulého Járu.

Zuzka12627
10.04.2020 4 z 5

Úžasná kniha, i když je starší.

Veggi
22.01.2020 3 z 5

Záleží na Vašem přístupu k józe. Pokud jste naladěni na jógovou vlnu, jistě knihu oceníte, i když popisuje pouze pár pozic. Právě na nich vidíte, jak snadné je chybovat, i když cvičíte léta. Což je zároveň prokletí knihy. Pokud chcete najít jednoduchý návod jak začít cvičit jógu bez té náboženské omáčky okolo a chcete poznat hodně pozic, tak Vás to nejspíš nebude bavit.

Peršanka
29.10.2019 5 z 5

Moje první a jediná o józe. Žádné další nepotřebuji. Ani mi nechybí společné cvičení s instruktorem.

desert.fox
25.12.2018 4 z 5

Přínosná knížka se popisem a vyobrazeními ásan. Původní obal byl mnohem lepší, toto se moc nepovedlo.

PavlínaAlžběta
22.12.2017 5 z 5

Velká škoda změny designu přebalu knihy, který je naprosto šílený. Přesto uvnitř této poučné knihy, kterou lze nazvat i příručkou či učebnicí jógy od jednoho z nejlepších cvičitelů a autorů knih o józe vůbec se doopravdy dozvíte co nejvíce o tomto druhu cvičení, které není pouhým cvičením, nýbrž i filozofií života a dnes velmi módní záležitostí. Autor naučí úplné začátečníky práci s dechem, což je v józe nejdůležitějším aspektem, vysvětluje různé pojmy, filozofické zaměření, o myšlení a hlavně o praktikovaní samotných tzv. asán - daných cviků. Četla jsem mnoho knih, ale po přečtení knih od Andrého van Lysebetha byly všechny pouhé protahování a rozhodně se nedalo naučit správnému postupu a cíle, jaký dokáže popsat a naučit autor zde. Doporučuji!

petrucha86
25.09.2016 5 z 5

Skvělý srozumitelný průvodce základy jógy!

pecka02
28.03.2016 4 z 5

Velice přínosná kniha. Józe se věnuji již delší dobu a tohle mě posunulo zase kousek dál. Knížka sice popisuje úplné základy, ale jak je vidět, i u nich se dá udělat spousta chyb. Oceňuji hlavně detailní popis účinků jednotlivých asán, protože jsem o většině z nich dosud nevěděla, a také kapitolu o dýchání. Určitě zařadím tato cvičení do denní praxe, jsem zvědavá na účinky.

parxel
07.03.2016 4 z 5

Jedná se o výbornou knihu, která popisuje základy jógy počínaje dýcháním až po sérii několika ásan. Každá asána je uvedena v různých stupních obtížnosti, podle pokročilosti studenta včetně podrobných informací pro koho tato asána není vhodná, na co si dát pozor atd.

Vzhledem k tomu, že mám s jógou již praktické skutečnosti, tak tuto knihu využívám zejména pro připomenutí některých ásan nebo pro inspiraci při cvičení. Pokud by někdo jógu chtěl začít cvičit, tak bych mu doporučil naučit se základy pod vedením zkušeného instruktora a knihu používat pro doplnění.

Antares
16.01.2016 5 z 5

Skvelá kniha, ku ktorej sa opakovane vraciam. Asi najlepšia kniha o jóge, na akú som zatiaľ narazila. Lysebeth podrobne ale veľmi jasne vysvetluje celý proces nácviku ásan z fyziologického, anatomického i spirituálneho hľadiska a ponúka komplexný pohľad na jógovú prax v živote bežného európana. Dokonalé dielo a jedna z mojich top knižiek.

Jenutka
29.12.2015 5 z 5

Kniha, kterou by si měl přečíst každý kdo chce začít s jógou.

whack
25.05.2015

Podrobné postupy ako dýchať pri cvičení som preskakoval, pretože jógu praktikovať sa nechystám, hoci to nie je zlá vec. Knihu som prelistoval len zo zaujímavosti, zaujali ma kapitoly "Masožravec nebo vegetarián" a "Jezte obilí".

Mr. Sova
11.07.2013 5 z 5

Taková malá "bible" pro ty, co chcou nahlédnout hlouběji do jógy jako životního stylu.

ona_vi
11.06.2013

Klasika - hatha jóga, je to ta nejcennější knïha, která mi zůstala po rozdělení "majetku" po rozvodu :-) Asi se těžko shání, chráním si ji jako oko v hlavě :-)