Uchop kopřivu

Uchop kopřivu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243912/mid_uchop-koprivu-243912.jpg 5 3 2

Kniha Ursuly Flemingové Uchop kopřivu poskytuje návod a metodu, jak se v životě aktivně potýkat s bolestí, strachem a utrpením z vlastních, skrytých zdrojů i tehdy, kdy lékařská věda už nemůže pomoci. Nejde jen o ryze odbornou příručku, ale o ohlédnutí autorky, kdysi přední anglické fyzioterapeutky, za čtyřiceti lety života plně věnovaného péči o lidi trpící bolestí. Metoda tzv. „soustředěné relaxace“, kterou sama vyvinula a prověřila svým výzkumem a praxí, měla výsledky i tam, kde už se nečekalo, že by zmírnění bolesti bylo vůbec možné. Její účinky ilustruje na příbězích několika pacientů, kterým pomohla buďto k návratu do plnohodnotného života, nebo k pokojné smrti. Upřímně, stručně a srozumitelně se s námi dělí také o své myšlenky a názory na místo bolesti a utrpení v životě člověka i na současný stav světa kolem nás a lidí v něm. Některé zcela nové přístupy k bolesti a jejím příčinám, dnes pokládané za samozřejmé, pomáhala prosazovat do praxe právě Ursula Flemingová.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Sursum
Originální název:

Grasping the Nettle , 1990


více info...

Přidat komentář

Jerry H
31.03.2020 5 z 5

Kniha o bolesti a jak jí zvládat. Všechny věty v této knize naprosto pravdivé. Autorka určitě toho za život hodně zažila při léčení pacientů s bolestí (fyzickou i duševní). No tato kniha ve mě ještě nejspíš dlouho setrvá.

katja111
20.02.2016 5 z 5

Nejlepší kniha o tom, jak zvládnout bolest. Bolestí se tu nemyslí jen tělesná bolest ale vlastně každé utrpení. Knížku jsem doslova zhltla a pořád o ní přemýšlím. Rozhodně se k ní budu vracet.


Štítky knihy

léčba bolesti

Autorovy knížky

Ursula Fleming
britská, 1930 - 1992
2015  93%Uchop kopřivu

Kniha Uchop kopřivu je v

Přečtených3x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x