Učení Fráni Drtikola - Všemocná hadí síla

Učení Fráni Drtikola - Všemocná hadí síla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413103/uceni-frani-drtikola-vsemocna-hadi--LAz-.jpg 4 5 3

Pokud víme, že právě průchod hadí síly skrze čakramy a její vystoupení na temeno předchází osvícení při každé duchovní cestě, bylo by pošetilé nejít zrovna touto cestou vědomě, říká Jan Lípa (1975), následník Evžena Štekla (1921–2001), žáka Františka Drtikola (1883–1961). Kniha přináší pokročilé stupně duchovní praxe buddhistické kundaliní-jógy. Autor se nezdržuje zbytečným popisem jednotlivých hlavních a vedlejších čakramů, ale na základě vlastní zkušenosti a realizace nabádá přímo k jejich rozzáření, produchovnění, následnému probuzení hadí síly... Jedná se o jeden z velice důležitých textů o osvícení a cestě k osvícení.... celý text

Přidat komentář

natura
16.02.2023 5 z 5

Kniha v ktorej je všetko pekne zhrnuté, zrozumiteľne pre toho kto sa venuje praxi a vie o čom je reč podľa prežitkov.
Vysvetlí aj veci ak človek náhodou počas cesty narazí na nejaký problém, mne pomohla a všeličo osvetlila.

" Představa je vědomí a vědomí je představa "

vendy246
03.12.2021 4 z 5

Kniha o cestě k osvícení, budhismu a józe. Odkaz prvního českého překladatele budhistických svatých textů, osvícence a fotografa Františka Drtikola a jeho žáků prostřednictvím Jana Lípy. Vizuálně moc pěkně vyvedená knížka a ne úplně lehké, o to víc zajímavé čtení. Autorovi se se podařilo popsat nepopsatelné naší nedostatečnou lidskou řečí. Mnohé jeho zážitky osvětlují význam tajemných pojmů z bible a jiných svatých textů. Zkušenosti a praktické rady pro ty, kteří se nebojí projít mystickou smrtí a vejít do království nebeského.


Stepyk
05.12.2019 5 z 5

O Učení, které Drtikol předával svým žákům, následně Hein či Štekl žákům svým, si můžeme nyní přečíst v knize Jana Lípy: Učení Fráni Drtikola – Všemocná hadí síla. Autor vyzdvihuje například důležitost ovládnutí vnitřního dechu, onoho zapomenutého klíče, který otevírá „hrad v nitru“. A poskytuje tak naprosto detailní návod a popis k jeho probuzení, ozřejmění a plynulému žití. Duchovní práce je přístupná každému právě díky dechu – tomuto zdánlivě banálnímu jevu – a právě i díky němu odhalíme ztracenou cestu k samotnému Osvobození.

Asi lze těžko hledat, a to i v zahraniční literatuře, podobně zasvěcenou knihu pojednávající o samotném osvícení a životu v něm, jako je kniha tato. Pakliže přemýšlíme o samotném vrcholu duchovní cesty a sami po k němu snažíme dojít, nemůže být lepšího průvodce při jeho zdolávání. Autor ukazuje optimální cestu ze základního tábora (není to žádný šerpa, aby nám táhl náš náklad k vrcholu), ale upozorňuje na zrádná místa cesty, nechává jištění na místech nebezpečných a zejména ukazuje krásu pozvolna se vynořujícího nebeského rozhledu při samotném stoupání k vrcholu.

Autorovy další knížky

Jan Lípa
česká, 1975
2014  100%Učení Fráni Drtikola - Od čakramů k nemyšlení
2019  80%Učení Fráni Drtikola - Všemocná hadí síla
2021  84%Čínský mudrc Tao

Kniha Učení Fráni Drtikola - Všemocná hadí síla je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x