Učebnice šachu pro samouky - pokročilí

Učebnice šachu pro samouky - pokročilí https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164591/ucebnice-sachu-pro-samouky-pokrocili-164591.jpg 5 5 2

Pokračování učebnice pro samouky předního trenéra mládeže a trenéra I. třídy. Formou učebních diagramů a testů zpracovává témata: Kombinace na ovládnutí bodu, na rozbití pěšcové ochrany, kombinace s využitím přetížené figury, na pronásledování, na uzavření figury, mezitah, kombinace se sčítáním idejí, šachové úlohy, léčky, útok na krále. Oproti 1. vydání je rozšířena o tři rozsáhlé kapitoly věnované nejlepším šachistům posledních desetiletí: Na krále zadrženého v centru útočí Robert Fischer, Anatolij Karpov, Garri Kasparov, každý ve dvaceti podrobně komentovaných partiích a minimálně v tuctu testových úkolech. Určeno pro šachisty všech výkonnostních tříd.... celý text

Azmodan
Azmodan
25.12.2018 5 z 5

Kniha, jako všechny jiné z nakladatelství Pliska, která vám ukáže, "jak hrát" a pak vám předloží úkoly na prověření toho, že jste to "jak hrát" pochopili :o)

yenda1
yenda1
25.05.2015 4 z 5

Rok co rok se to opakuje. Neobyčejná chuť podniknout výpravu do světa, který se jen zdánlivě skládá z černé a bílé. Pokud trávíte skloněni na šachovnicí desítky minut ponořeni v nekonečné propočítávání variant, podobá se to hluboké meditaci, kdy přestáváte vnímat okolní svět a pomyslný kužel světla míří k jedinému bodu zahrnující 64 polí, kolem kterého se v danou chvíli otáčí veškerentsvo.
Pliska se pak stává věrným průvodcem poutníkovým. Diagramy, romantické partie starých mistrů i moderních šachových strojů i jejich stručné biografie.
A nyní mne omluvte, musím se věnovat teorii otevřených her v podání Paula Morphyho.