U táborového ohně

U táborového ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114387/bmid_u-taboroveho-ohne-QYf-114387.png 5 26 13

Přidat komentář

Pytlík
15.10.2023 5 z 5

V životě jsem netábořil v lese, maximálně jsem strávil pod stanem 14 dní v dětství s rodiči v Bulharsku, a přesto jsem tuto knihu teď v dospělosti přečetl během chvilky. Na něco tak zajímavého a hlavně vtipného člověk nenarazí každý den.

Nermal
13.04.2023 4 z 5

Z dnešního pohledu poněkud úsměvná publikace, ve které si ovšem počte dětská duše každého táborníka či dokonce indiána. Je nutné ocenit, jak je kniha napěchována informacemi pro praktický život v přírodě. Vše je doplněno úžasnými ilustracemi.


EmokeII.
28.07.2021 5 z 5

Knihu mám doma, jsme skauti a mám ji i s věnováním z 68. roku, kdy byl skauting na chvíli povolen. Fakt si ji vážím. Aktuální i dnes, má dokonalé ilustrace :)

vlkodlaq
01.06.2017 5 z 5

Jak jsem tu už psal, na této knize jsem vyrostl a bohužel se při některém stěhování před lety ztratila. Pak jsem ji sháněl přes dva roky a byl jsem u vytržení a slza ukápla, když jsem ji konečně sehnal. Asi začínám být sentimentální, protože teď, když udělali reprint po padesáti (!) letech a pan Rogl se účastnil křestu (rekřestu?) knihy, dojalo mě to tak, až mě to rozbrečelo. Nebrečím u filmů, dojáky mě nechávají klidným, ale tohle mě rozbrečí? Asi pro mě kniha znamená víc, než jsem myslel. Mám sice starý, ale jdu i pro nový kus. Jen víc takových reprintů!!!

Jeseter
23.09.2016

Vítám počin nakladatelství Pragoline, protože po této "prehistorické" knížce byla dost v posledních letech velká sháňka. Návodný text, názorné kresby a vtipné hlášky.

Jeseter
21.09.2016

Pokud jsem správně informován tak knížka "U táborového ohně" vyjde v omezeném nákladu ještě do konce roku v nakladatelství Pragoline jako "reprint" - to znamená v původní podobě tak jak vyšla v roce 1968. Tentokrát je určena především pamětníkům nostalgicky vzpomínající na táboření na počátku druhé poloviny minulého století. I když se mnohé změnilo (nejen torny a stany), sever zůstává stále na severu stejně jako morseovka nebo lodní uzly. Možná si ji ale rádi přečtou i současní mladí turisté, trempové nebo skauti, kterým právě v roce 1968 posloužila jako jedna z prvních příruček po obnově Junáka. Jen tak pro zajímavost - Junák zrušilo v r.1940 gestapo a v roce 1950 a 1970 komunisté.

lapagerie
03.06.2016 5 z 5

Tahle knížka patří mému tatínkovi a já jsem si v ní vždycky ráda četla.
A ano, hláška: "podle mapy jsme támhle na tom kopci" je nezapomenutelná :D

qwill
20.03.2016 5 z 5

už ji mám doma a jsem šťastný jak blecha.... je ještě lepší, než jsem si myslel. Takové knížky se dnes prostě nevydávají - mají sice hezkou formu a načančanou obálku, ale obsah už tam jaksi chybí.
Pět hvězdiček je málo. Kniha dokonale doplňuje foglarovky, ransomovky, májovky, verneovky a vůbec knížky k životu potřebné....

Makaja
01.03.2016 5 z 5

Kdysi se mi dostala do ruky, jen na okamžik a přesto mi utkvěla v paměti. Teď jsem na ní narazila a musela ji mít. Kvůli sobě a kvůli dceři skautce. A tak si teď po večerech čtu, kniha je to báječná, obrázky vtipné a přitom názorné a i když několik málo věcí je v dnešní době už přežitých (myslím třeba stany, vybavení apod., nikoli znalosti), většina se prostě hodí. Když si vzpomenu, jak jsem se kdysi usárnu učila balit za pochodu a jak mě zprvu bolela záda, protože sem jí samozřejmě zabalila blbě........ mít tuhle knížečku, bývala bych byla za vodou.

medvedice3
05.01.2016 5 z 5

Jojo, taky kniha mého dětství.

qwill
02.12.2015 5 z 5

také jsem tu knížku v mládí miloval. Pamatuju si na kreslený vtip s textem:
Podle mapy jsme na támhletom kopci....
Jak pravdivé.

vlkodlaq
14.08.2015 5 z 5

Kniha mého dětství. Když jsem ji před cca dvěma lety chtěl sehnat, nemohl jsem si vzpomenout na autora i název, jen na obsah, obrázky a některé hlášky, řešil jsem přes antikvariáty i tady v diskuzích, googlu i eshopech, nikdo nedokázal pomoct. Dnes jsem na ni narazil v antikvariátu a slečnu knihovnici jsem málem objal. KONEČNĚ ji mám (knihu, ne slečnu knihovnici).
Človíček, který sem knihu vkládal, totiž nevložil tagy, jinak bych ji už dávno našel podle zaměření, prošel jsem je všechny.
Vynikající kniha, která i dnes má něco do sebe, skvěle podaná a dobře sestavená. Pro mě je navíc zosobněním mého dětsví, proto, když jsem na ni po dvouletém hledání narazil, neubránil jsem se zvhlnutí zraku.

vitavita
14.03.2012

Praktická příručka pro mladé tábořící kluky a holky ...