U patri - Kmotr kmotrů

U patri - Kmotr kmotrů https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97224/u-patri-kmotr-kmotru-97224.jpg 4 13 4

Epopej Kmotr všech kmotrů o nejmocnější zločinecké organizaci v dějinách napsal profesionální novinář Vito Bruschini. V srdci Sicílie se skrývá tajemství, které nesmí být vyzrazeno. Kořeny příběhu lásky a smrti, který se odehrává mezi lety 1921 a 1943, vězí v půdě bohatých velkostatkářů smáčené krví zotročených rolníků nacházejících se v situaci, jež se zdá být nezměnitelná. V překrásné a zoufalé zemi se stane, že jistý kníže - Ferdinando Licata zvaný U patri - pochopí, že časy se mění a že je nutné lidem, jejichž jediným majetkem byly odjakživa ruce k práci, vyjít vstříc. Hanebnost ale nikdy nespí a v době rostoucího útlaku ze strany ničemů spojených s fašistickou mocí vypadá odjezd do Ameriky jako jediná reálná možnost úniku. A právě v Novém světě se knížeti podaří zúročit své schopnosti. Zatímco se jazzová hudba marně snaží zaplašit myšlenky na hrozící válku s Německem a jeho spojenci, Licata objeví možnosti organismu, jenž má v budoucnu kontrolovat veškeré nelegální obchody ve Spojených státech. Začíná tak vzestup Cosa Nostry, tajného společenství, které je natolik silné, že může poroučet politikům a dokonce sehrát klíčovou roli při invazi spojenců na Sicílii během operace s krycím názvem Husky v létě 1943. Zde, v místě, kde vše začalo, žije jistá krásná žena a čeká… Zde na ostrově, jehož pány byli Řekové, Arabové i Normané, dojde i ke konečnému zúčtován.... celý text

Přidat komentář

petr_
20.05.2020 4 z 5

Tuto knihu musím srovnávat s "Kmotrem". Zatímco Kmotr popisuje vývoj mafiánského podhoubí v Americe a jeho praktiky, tak tato kniha začíná na Sicílii v době Musoliniho, kde mafie soupeří s fašistickými bojůvkami. Členové mafie jsou nuceni emigrovat do ameriky, kde se zapojují do rodin mafie.

Takže to co se mi líbí na této knize je příběh na pozadí skutečných událostí. Popis událostí za druhé světové války, kdy mafie hlídala přístaviště před sabotážemi, docela odpovídá skutečnosti i když se asi nikdy nedovíme, jak to bylo doopravdy. Stejně tak události na Sicílii při vylodění spojenců.
Je to dobrá kniha

Adapa
19.08.2016 4 z 5

Naprosto jiná mafiánská kniha než jsem dosud četl. Tak nějak se nedá s ničím srovnávat.

Na začátku pomalejší rozjezd, pravidelné přeskakování z děje knížky do roku 1921, kdy se postupně vše odhaluje a ukazuje, jak dávná křivda a zrada stále působí.

V Americe se to najednou vše rozjíždí a zrychluje až zbytečně moc. Ke konci by knížka už nemusela tak zrychlovat některé scény - například s Lucky Lucianem apod., naopak zpomalit, jak to bylo na začátku.

Velmi dobrá knížka, kterou bych doporučil každému milovníkovi románů z prostředí mafie.


ko.mi
06.08.2014 5 z 5

Ze začátku zvláštní Sicilský rozjezd, který začne nabírat na razanci cestou do Emeriky. Pak už se to veze v duchu síli U patri, ať už fyzický nebo tý morální. Perfektní čtení a TOP z mafiánskýho prostředí.

thomas1330
15.01.2012 5 z 5

Výborná kniha, která mě naprosto pohltila. Rozhodně nesrovnávat s Kmotrem, protože každá z těchto knih je prostě jiná a určitě ji doporučuji všem, kteří mají rádi vůni Sicílie. Tuto knihu určitě ocení fanoušci toho žánru, protože podle mě to patří mezi špičky.

Štítky knihy

Cosa nostra

Autorovy knížky

2011  83%U patri - Kmotr kmotrů

Kniha U patri - Kmotr kmotrů je v

Přečtených17x
Knihotéce8x
Chystám se číst3x
Chci si koupit4x