Žabí válka

Žabí válka https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463994/bmid_zabi-valka-HOf-463994.jpg 4 23 6

Ú.P.V.O. série

< 12. díl >

SOUČÁST HELLBOY UNIVERSA. Na úsvitu žabího moru Ú. P. V. O. spojuje své síly s armádou a společně se pouštějí do pátrání a ničení žabích hnízd, roztroušených po celých Státech. Ocitají se tak na nejrůznějších, mnohdy bizarních místech, odstavenou lodí po- čínaje a prapodivným církevním shromážděním konče, nemluvě o místě, kde Hellboy na žabí netvory narazil poprvé – v troskách kdysi honosného sídla Cavendish Hall.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

War on Frogs


více info...

Norri
Norri
02.04.2023 4 z 5

Čekal jsem vyvrcholení trilogie 'Spálená země', ale dostal jsem knihu krátkých povídek o boji úřadu s žábami (nějak jsem tentokrát vynechal anotaci) . Úvodní zklamání ale brzy nahradila spokojenost. Ty povídky jsou opravdu dobré a občas i příjemně znepokojivé. Jen mě napřed zmátlo, že v nich vystupují Roger a kapitán Daimio. Na začátku každého příběhu je sice datace, ale já nesleduji, kdy se odehrává hlavní časová linie. Když jde o minulost, tak tam musí být 'Před XYZ', ne jenom datum. Jinak jsem ztracený.

Když jsem v tiráži knihy viděl, kolik kreslířů na knize pracovalo, tak mě to lehce vyděsilo. Většinou to nevěstí nic dobrého. Guy Davis odvádí na Ú.P.V.O. fantastickou práci a očekával jsem, že kdokoliv jiný bude jen krok k horšímu. Nyní musím říci, že i hostující kreslíři umí a jejich kresba byla v těchto povídkách příjemným osvěžením.

Terva
Terva
08.05.2022 4 z 5

„Svět se mění,
samý kouzla,
příšery
a kletby“.
(Příběh pátý)

Už se opět stalo to, co já zrovna moc dvakrát nemusím. Tento svazek obsahuje totiž pět příběhů a na každém pracoval jiný kreslíř. Dostanete tak škálu různých „výtvorů“ a je jen na vás, který se vám bude líbit a který ne. Ve své podstatě jsem příběhy hodnotil hodně kladně a na různý styl kresby a barev jsem si zvykl. Je to dáno hlavně tím, že příběhy jsou krátké a tak vás například kresba, která vám nesedí, nebude dlouho „strašit“.

Citát: Již brzy nás tento mrtvý člověk dovede do nebe. (Příběh čtvrtý)

Ani se mi moc nechce rozepisovat různé příběhy. Dva jsou perfektní, jak obsahově, tak i kresbou, dva jsou dobrý a jeden mi moc nesedl. A pokud vás zajímá, které příběhy kam patří, podívejte se do složky „části díla“ u této knihy.

Citát: Citát: Nevyplazuj na mě jazyk, nebo o něj přijdeš. (Příběh první)


jarynek
jarynek
30.01.2022 5 z 5

Moc jsem od knihy nečekal - povídky, které jsou z minulosti a které vlastně současný děj nikam neposouvají, na mne působilo jako výplň. Ale chyba lávky. Kniha mne hodně bavila, každá povídka má dobrý nápad, napětí (trošku slabší mi přišla jen ta poslední). V každě povídce je hlavní postavou někdo jiný z ÚPVO a i tím je vyznění jednotlivých částí různé. A moje srdce zaplesalo, když mezi ústředními postavami byli i Roger a Daimio, nad nimiž se bohužel předtím slehla voda (i když alespoň u Daimia doufám, že ne nadobro). Jednotlivé kapitoly kreslili různí autoři, všichni obstáli, i když tu klasickou, jež patří k UPVO tak nějak již neodmyslitelně, mám nejraději.

FireOfFilth
FireOfFilth
16.03.2021 5 z 5

V další knize Ú.P.V.O. máme pět různorodých, ale velice zábavných povídek.
Třeba v hned první se podíváme s Rogerem do Cavendish Hall, kde si to rozdá s pár žabáky.
V další máme záhadnou skupinu lidi, která pomocí malé holčičky léčí nemocné lidi, ale jak se samozřejmě záhy dozvíme, vše je trošičku jinak.
Třetí povídka jakoby vypadla Vetřelce od Ridleyho Scotta, hutná tísnivá atmosféra a zoufalství. Opravdu pecka toto.
Ve čtvrté, na které jako jediné pracoval jiný kolorista než osvědčený Stewart. Zde máme příběh Johanna, který je opravdu zajímavý.
Poslední povídka patří Liz, která je dle mého nejslabší.
Jinak je tato kniha velice zábavná.
Hodnotím 95%

DennisMoore
DennisMoore
03.02.2021 5 z 5

Mám rád tyhle povídkové knihy z Mignolova světa, ve kterých se střídají kreslíři, protože to každému příběhu dává trochu jinou atmosféru, ačkoliv se žánrově třeba moc neliší. Tentokrát se mi obzvlášť líbil Rogerův kousek s návratem do Cavendish Hall od Herba Trimpeho a Guye Davise, potom hororový akčňák Johna Severina jako vystřižený z filmových Vetřelců a samozřejmě paranormální Johannova záležitost v péči Petera Snejbjerga a Bjarne Hansena. No a jak znám Mignolu, některé nové postavy (jako třeba agentku Ashley) jsme určitě neviděli naposledy.

davidurban1973
davidurban1973
02.02.2021 4 z 5

Několik samostatných povídek dokreslujicich válku s zabami. Pěkná klasická kresba, zajimave příběhy.
Lze číst i samostatne bez znalosti předchozího děje.