Výstraha

Výstraha https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432376/bmid_vystraha-Yz6-432376.jpg 4 30 5

Ú.P.V.O. série

< 10. díl >

Tým Ú. P. V. O. je na stopě záhadnému muži, který se zjevuje ve snech Liz Shermanové, ale nakonec bude muset čelit starým známým nepřátelům – od žabích příšer až po poslední Hyperborejce, kteří přicházejí, aby zpustošili celý svět.

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Warning , 2009


více info...

Přidat komentář

Norri
30.03.2023 4 z 5

Tohle je začátek něčeho velkého, jak ostatně potvrzuje i John Arcudi v doslovu. A opravdu je to epické. Ukazuje to Mignolovu geniální schopnost propojit všechno se vším a mít vše vymyšleno roky dopředu. Propojuje to Dutozem, žabí mor, záhadného Číňana i Černý plamen. Jenže přes to všechno tomu něco chybí. Snad jen špetka humoru, která by odlehčila hutnou atmosféru a pochmurnou náladu. Chybí tomu Rogerovy hlášky a jízlivé poznámky kapitána Daimia. Kresba je pořád skvělá a ten konec Nacházím v něm paralely s Válkou světů H. G. Wellse.

Terva
23.04.2022 5 z 5

„Jsme pro ně tým,
který brání národ před věcmi,
o jejichž existenci
by většina lidí
raději ani nevěděla“.

Tento svazek sešitů (číslo 10) je prvním dílem trilogie „Spálená země“. John Arcudi a Guy Davis se vrací, aby rozpohybovaly další události naší vyšetřovací partičky z Úřadu Paranormálního Výzkumu a Obrany. Mezi klasickými členy týmu už je zařazena i Panya. Starodávná egyptská mumie má údajně schopnost manipulovat s lidskou psychikou, avšak přesný rozsah jejich schopností je prozatím záhadou. Jinak klasika: Abe, Liz, Kate a Johann. Malé cameo tu má i Hellboy. „Kde vůbec jsi, když tě člověk potřebuje?“

Citát: Nikdy neuškodí začít od knihy.

Tajuplný a dobrodružný příběh. Napětí, akce a zajímavé situace. Trochu tu postrádám humor, který by se sem tam určitě někam vešel, ale tohle je psané spíše jako drama. Liz neustále navštěvuje Gilfryd a čtenář jen čeká, proč a za jakým účelem to dělá. Kresba je opět perfektní. Lehce utlumené barvy, nic křiklavého. Nejlépe se to dá poznat ve čtvrtém sešitě, bitva, která se tam v podzemí spustí, je sice hektická, ale není zbytečně křiklavá. Odehrává se prostě v tmavých barvách. Perfektní a akční příběh.

Citát: Na tebe Hellboyi.


RaptoR
16.10.2020 5 z 5

Já to žeru. Pokud se nepletu, je to šestadvacátá (!) kniha epického universa Mika Mignoly a stejně to je pořád pecka. Ú. P. V. O. je parádní, pro mě stejně zábavné jako Hellboy, i když tady se hraje s globálním nebezpečím místo neodvratnosti osudu na mystickém pozadí. Ale je to super, super, super!

FireOfFilth
03.05.2020 4 z 5

Jak název knihy napovídá, v tomto příběhu jsme dostali pouze Výstrahu co se budoucnosti stane. A jakože i tato samotná událost měla poměrně gigantické rozměry. Německý voják měl dobrou připomínku na Corriganovou, aby si toto vše nechali v USA.
Jinak příběh klasicky začíná v Ústředí, kde sledujeme pouze různé rozhovory hlavních postav. Následně se však vydáváme na průzkumy lokací a akci. V podstatě nic nečekaného, vše jak známe z této série.
Abe mi přišel dost zvláštní, poznamenám minulými událostmi a napětí mezi ním a Johannem docela smutné.
Na konci máme opět nějaký ten skicák, ale zajímavější je doslov, kde Arcudi píše jak toto vše vzniklo a jak je Mike naprostý šílenec, že toto měl vše připravené takto dopředu.
Tento příběh byl opravdu jen Výstraha před něčím, co nás čeká v dalších dílech a já se na to dost těším!

Celkové hodnocení 75%

DennisMoore
23.04.2020 5 z 5

Dějí se velké věci. Obrovské věci. Monstrózní věci. Taky vám vypadávala čelist z pantů, když v Žabím moru vypukla ta nečekaná invaze, obří armáda příšer se vyvalila na povrch a zanechávala po sobě naprostou zkázu? No, v porovnání s tím, co odstartovalo v téhle knize, to byl jen takový předkrm. Výstraha otevírá novou trilogii, zároveň ale těsně navazuje na předchozí Vražedné místo a do děje výrazně zapojuje novou členku Ú.P.V.O., která se zase objevila v Zahradě duší, a tak doporučuji si přinejmenším tyhle knihy zopakovat. Mignola je totiž Mignola a tahle série se s každým dalším příspěvkem stává komplexnější a promyšlenější. Známe ho. Pokračuje pátrání po Daimiovi, objevují se nová tajemství spojená s Liz, Johannem, Humrem Johnsonem a dalšími, do toho se dějí ty monstrózní věci, jak jsem psal... A když si Abe nad Hellboyovou fotografií posteskne „Kde vůbec jsi, když tě člověk potřebuje?“, víme, že pomocná kamenná ruka by přišla vhod, ale zároveň jsme si jistí, že tahle parta je to - zatím - schopná utáhnout i bez Rudocha. Co se bude dít dál, si ovšem netroufám hádat a vlastně ani nechci. Chci se nechat překvapit. Zase.____P.S. Když si Johann dá při jízdě Mnichovem stáhnout okénko… Je z toho jedna z nejkrásnějších komiksových scén, jaké jsem kdy viděl.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
John Arcudi
americká

Kniha Výstraha je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce26x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x