Král strachu

Král strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470786/bmid_kral-strachu-sQ4-470786.jpg 4 22 5

Ú.P.V.O. série

< 14. díl >

Poslední díl trilogie Spálená země přináší vyvrcholení příběhu, který začal už v první Hellboyově knize. Tým Ú.P.V.O. se odhodlal k totální likvidaci podzemní kolonie žabích netvorů. Nyní, po smrti Memnana Saa, čelí Liz Shermanová spolu s Abem Sapienem mocnému Králi strachu, jenž jim odhalí, že to budou právě agenti Úřadu - a nikoliv nadpřirození netvoři, démoni či obří robotí příšery - kdo nakonec dovede svět k apokalypse.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

King of Fear


více info...

Norri
Norri
04.04.2023 4 z 5

"Král strachu" je vyvrcholením trilogie "Spálená země". Je také knihou návratů. Děj se vrací do kláštera Agarta, kde série Ú.P.V.O. začala v první knize "Dutozem", a také k hradu Hunte, kde se s úřadem rozloučil Hellboy. Především se zde ale uzavírá příběh "Žabího moru". Příběh tak opsal dlouhý dějový oblouk, aby se na konci vrátil na svůj počátek. Musím říct, že takový konec jsem nečekal. Jistě, čekal jsem apokalyptické vyvrcholení, ale ne takhle. Vždyť ani pořádně nevíme, co se stalo a proč. Očekával jsem zkázu. Nečekal jsem ale hromadu nových otázek (a španělskou inkvizici, tu nečeká nikdo). Otázek, které jsou skvělým cliffhangerem před navazujícím cyklem "Peklo na Zemi". Tato kniha nastavila nové status quo a já jsem velmi zvědavý, co z toho vzejde.

Terva
Terva
01.06.2022 4 z 5

„Žabí hrozba je zpět,
a tentokrát
je mnohem
větších rozměrů
než ty minulé“.

No, konečně jsem se dočkal třetí části trilogie „Spálená země“. Za tu dobu se opět vyměnilo několik agentů v Ú.P.V.O. Tady máme nového se jménem Andrew Devon. Tedy, nového, už jsme se s ním setkali, ale zde už je vedle Panyi, zatím, jako stálej pracant v týmu. A i když je možná Johann Kraus ztracen, jistá naděje tu ještě je. Máme Humra, tedy, raději si nechá říkat „Pan Johnson“. A ten by s tím mohl něco udělat. Na scénáři spolupracoval John Arcudi a tak můžete očekávat další nářez z tohoto světa.

Citát: Jednou z mála výhod smrti je to, že nepodléhá diktátu času.

Tedy, ne že by tohle byla sranda, jde tu o apokalypsu světového rozměru, ale jednou jsem se přece zasmál. Na konci druhé kapitoly je tam situace kolem Humra. Ten našel konečně klid, nebo ten klid jaký on si představoval. Určitě je spokojen. Naopak na konci třetí kapitoly je dosti hrůzná pointa. Prostě a jasně, tohle je plné zvratů a zajímavých událostí. S velkým očekáváním jsem zjistil, že „Už to začalo“.

Citát: Hej, žabožrouti, nemáte oheň?


jarynek
jarynek
08.04.2022 3 z 5

U UPVO mne nejvíce bavily díly, kde je to o takové té vnitřní chemii mezi jednotlivými členy, a kde jde spíše o odkrývání záhad, než o boj za záchranu světa s monstry většími než mrakodorap - těch už jsem u Mignoly pár četl a už mi to nepřijde moc zajímavé a originální. V knize jsou určitě pasáže, které byly zajímavé a bavily, ale celkově spíše tentokráte zklamání.

FireOfFilth
FireOfFilth
15.11.2021 5 z 5

Už nám začíná opravu přituhovat. Úřad se ocitne bez finanční podpory, tak se rozhodnou jednat na vlastní pěst. A samozřejmě se začnou dít velké věci. Sledujeme tu dva linky, jedna se týká Liz a druhá Aba a spol.
Na konci se stanou události, které budou mít dalekosáhlé následky. Tento díl je zakončení jedné velké části Ú.P.V.O.
Hodnotím 90%

DennisMoore
DennisMoore
15.10.2021 5 z 5

Mám i nemám rád tyhle série, které jsou celou dobu svěží, neokoukané, epické a ve kterých se dějí těžko představitelné Věci, s velkým V... Jenže když nějak vyvrcholí, zjistíme, že to přese všechno byl zatím jenom rozjezd. Ano, byl boží, ale byl to prostě rozjezd a na pokračování je třeba počkat. Nedovedu si teď moc dobře představit, kam se Mignola s Arcudim a spol. vydají dál, respektive co dalšího postaví Ú.P.V.O. do cesty, ale děsně se na to těším. Svět na konci téhle série totiž není vůbec v pohodě a bude potřebovat hodně náplastí, obvazů a pofoukání. No a protože se Hellboy poflakuje jinde, musí to zvládnout Abe (mimochodem čekejte VELKÉ překvapení s VELKÝM potenciálem do budoucna) a jeho banda. A oni to zvládnou.

Autoři knihy

Mike Mignola
americká, 1960
John Arcudi
americká

Kniha Král strachu je v

Přečtených26x
Doporučených1x
Knihotéce22x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x