Návrat na panství Tyringham

Návrat na panství Tyringham https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356003/bmid_navrat-na-panstvi-tyringham-WtW-356003.jpg 3 15 4

Tyringham série

< 2. díl

Příběh o velkých vášních, sžíravé nenávisti a tajných milostných pletkách připomínající oblíbený seriál Panství Downton První část příběhu Kletba panství Tyringham, kde rozehrála autorka pozoruhodně mrazivý, dějově i psychologicky spletitý příběh z prostředí britské aristokracie, pokračuje druhým dílem Návrat na panství Tyringham. Manžel osudem težce pronásledované Charlotte, jejiž dcerka umírá při porodu, vymění jejich mrtvé díte za jedno z dvojčat chudé farmářky. Manželé Carmodyovi se ihned poté vrací do Irska, kde se jejich údajná dcera Mary Anne po matčině smrti stává dědičkou nesmírného majetku a je předurčena k životu privilegovaných. Jeji sestra-dvojče v Austrálii vyrůstá ve farmářské domácnosti s množstvím potomků. Osudy obou dívek si nemůžou být vzdálenější, a přece jako by celou dobu spěly k okamžiku, kdy se jednoho dne protnou... Příběh se v bouřlivých letech druhé světové války i krátce po ní rozpíná mezi dva kontinenty i mezi odlišné sociální vrtsvy, aby opět rozezněl temné tóny pohřbených rodinných dramat, pokřivených vztahů a neobjasněných záhad, které si vybírají svou daň a na dalších generacích.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

Return to Tyringham Park , 2015


více info...

Přidat komentář

Noisette73
09.09.2020 2 z 5

Tak tohle byl oproti prvnímu dílu prudký sešup dolů, velké zklamání....

Evina.Cetba
02.10.2018 1 z 5

Ajajaj! Tohle se fakt nepovedlo. Přišlo mi, že knihu ani nepsala spisovatelka, ale s odpuštěním dítě z druhého stupně ZŠ, které se pokoušelo o slohovou práci. Hrozně nerada něco haním, ale vyjadřovací schopnosti autorky jsou opravdu chabé. Ani příběh mi nepřišel sympatický. Tento román opravdu nedoporučuji. Bohužel. P.S. - Panství Downton mám ráda, ale tento román ho opravdu nepřipomíná. Přirovnání k Panství je asi jen nakladatelským výkřikem, aby se jim kniha lépe prodávala.


alexis818
25.09.2018 3 z 5

Trochu mě rozladilo,že jsem si první díl už moc nepamatovala,protože díl druhý vyšel až po tak dlouhé době.Během čtení něco naskočilo,ale tento díl byl vlastně jiný příběh a zdá se ,že opět s jakýmsi otevřeným koncem.A když to tak vezmu kolem a kolem,tak tohle dílko se mi moc nelíbilo.

bookcase
18.04.2018 4 z 5

Málem jsem odložila, protože jsem si mermomocí chtěla vzpomenout na první díl, který jsem četla před více než dvěma roky. Už jsem si na dějové souvislosti moc nevzpomínala, což mě štvalo. Jakmile jsem si řekla, že pokračování budu brát jako samostatnou knihu, ponořila jsem se do příběhu a četl se mi dobře. Akorát to NENÍ NENÍ a ještě jednou NENÍ ve stylu Panství Downton, nevím, proč to u knihy píšou, když to není pravda. Stejně jako to nebyla pravda u prvního dílu.

Autorovy další knížky

Rosemary McLoughlin
australská, 1945
2013  69%Kletba panství Tyringham
2017  67%Návrat na panství Tyringham

Kniha Návrat na panství Tyringham je v

Přečtených23x
Knihotéce60x
Chystám se číst16x
Chci si koupit2x