Archa

Archa https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76554/mid_archa-rVs-76554.jpg 4 55 13

Tyler Locke série

1. díl

Vzrušující thriller o hledání Noemovy archy. Farmakolog Sam Watson je zavražděn, ale před smrtí ještě stačí sdělit několik záhadných slov mladé archeoložce Dilaře Kennerové, jejíž otec před několika lety zmizel na výpravě za svým celoživotním snem: objevit Noemovu archu. Zdá se, že Dilara má nyní na dosah odhalení archy i rozřešení otcova zmizení. Musí však s bývalým příslušníkem speciálních sil Tylerem Lockem uniknout před tajemným a mocným protivníkem, který chce s pomocí archy vyvolat novodobou apokalypsu. Začíná hon, který hlavní hrdiny zavede na ropnou plošinu v severním Atlantiku, arizonskou poušť, palubu luxusní jachty i k úbočí legendární hory Ararat…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Ark , 2009


více info...

Přidat komentář

čef
04.11.2022 4 z 5

Tento typ dobrodružného románu mám docela rád. Nezabývá se příliš psychologickými problémy postav, ale zajímá se především o jejich činy. A ty bývají velmi nebezpečné, zde se naši hrdinové vydali hledat, jako mnoho jiných ve skutečnosti, ale mnohem více v literatuře, Noemovu archu. Samozřejmě je přitom ohrožuje armáda dobrodějů, kteří samozřejmě vědí, co je pro lidstvo to nejlepší. Celkově to tedy není mimo mísu a znalci to ocení i přes ty sem tam chybičky.

Magrata15
05.08.2022 5 z 5

Trošku pomalejší rozjezd, ale pak už to byla jízda z kopce. Honičky, luštění záhadných vzkazů, historická záhada a záchrana světa. Co na tom, že byl příběh nereálný, je to kniha a knihy čtu, abych se v nich ztratila v kouzelných příbězích, které s běžným životem nemají nic společného.
Takže za mě spokojenost.


Pavlina50
04.08.2022 1 z 5

Tak tady asi půjdu hodně proti proudu.
Náboženské thrillery mě přitahují, což bylo taky důvodem, že jsem po této knize sáhla, ale tentokrát to pro mě byl bohužel velký přehmat.
Očekávala jsem nějaké další šifry ve stylu D. Browna, napínavé odhalování tajemství, ale dostala jsem především velkou porci akce, honiček a stříleček s nesmrtelným a neohroženým superhrdinou s téměř nadlidskými vlastnostmi a schopnostmi, kterého doplnila chytrá a téměř bondovská kráska – prostě takový „céčkový“ akční thriller ve stylu německé výroby akorát v literárním balení.
Konspirační teorie o Noemově arše, která se zrodila v hlavě autora, byla docela zajímavě vymyšlena, ale ta obří nálož akčnosti to prostě pohřbila. K tomu ještě často stupidní dialogy v situacích, kdy jde o život (například dvě minuty do výbuchu bomby a „hrdinové“ se spolu baví „žoviálním“ tónem?), to snad ne. V té chvíli (a jiných podobných) jsem se opravdu chytala za hlavu.
Je mi jasné, že je to o vkusu a o stylu a toto pro mě prostě nebyl ten správný šálek kafé.

Nejhorší je, když se mi chce v thrilleru, kdy jde o život, a navíc o zkázu celého světa, smát. A to se mi zde bohužel stalo.
Věřím, že pro nadšence akčního žánru asi OK.
Dočteno jen proto, že nerada knihy nechávám nedočtené. Ta jedna hvězdička za tu zajímavě pojatou archu.

Leena
29.04.2022 3 z 5

Taková dobrodružná pohádka se supermany:-)
Ale bylo to celkem napínavé:-)

Agrim
10.06.2020 5 z 5

Výborné čtení, knížka se mi moc líbila.

Artep25
07.11.2018 3 z 5

Nenadchne,neurazí. Odpočinkové čtení podobné knihám Dana Browna .

pavel-k
11.03.2018 5 z 5

Knížka je moc dobře napsaná, čte se jedním dechem a vůbec jsem jeden nic nedělal, protože jsem se od ní nechtěl odtrhnout. :-)

JPBelmondo
07.04.2017 4 z 5

Velmi podařený, napínavý, nenudící dobrodružný thriller. Kniha se čte sama.

pajom
24.02.2017 3 z 5

trochu jiný Cussler,ale nechá se to číst :-)

pobijecmuch
10.09.2016 4 z 5

"A zahleděla se do jeho krásných modrých očí....."
Typický americký příběh - dobrodružství s jedním velkým klaďasem a fujtajbl náboženským fanatikem. Do toho trocha romantiky a máme tu prý skvělý thriller. Jo, četlo se to dobře, čtenář nemusí moc přemýšlet a večerní četba ho dobře naladí na příjemné spaní.
Kdyby vydavatel BB art neškudlil a místo nesmyslů od Meg Cabot nebo Tasminy Perry, pokračoval ve vydávání série s Tylerem Locke, tak bych si hodil i pokračování. Takto budu pouze snít o dalším příběhu s hrdinou, který má modré oči.

WODAUS
17.08.2013 3 z 5

Čtivé, napínavé, zábavné. :) Povedená kniha. Četla jsem ji hned po vydání a od té doby nedočkavě čekám na autorovo další dílo. :)

memoman
02.12.2012 4 z 5

Zběsile akční honba za artefaktem,který hrozí přepsat bibli a vyhladit lidstvo. Řadový dobrodružný hi-tech thriller,avšak napínavý a nenudící.

ina77
17.07.2011 5 z 5

Archu jsem četla jedním dechem je to kniha, která se čte sama.Opravdu moc povedená