Ztracený vévoda z Wyndhamu

Ztracený vévoda z Wyndhamu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212275/mid_ztraceny-vevoda-z-wyndhamu-212275.jpg 4 198 27

Two Dukes of Wyndham série

1. díl >

Grace pracuje jako společnice obávané a nesmlouvavé vévodkyně vdovy z Wyndhamu a postupně se začíná smiřovat s myšlenkou, že ji v životě nic nečeká.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Lost Duke of Wyndham , 2008


více info...

Přidat komentář

Damonka12
23.12.2023 4 z 5

Hrozně se mi líbí styl jakým autorka píše. Miluju to jakým stylem píše autorka rozhovory hrdinů, i to, jak vykresluje historické prostředí. Přiznám se ale, že tento díl byl o něco slabší než její ostatní knihy.

Mirka2778
08.11.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale....
Kdyby autorka spojila oba díly do jedné knihy, určitě by to bylo k prospěchu.


kacenka6144
03.11.2023 3 z 5

Od Julie Quinn jsem už četla lepší knížky. Příběh mi přišel trošku přitažený za vlasy. Ale nakonec, proč nad tím meditovat, je to přece jenom příběh. Přidrzlý Jack a Grace, která se zmítá mezi láskou a povinností - hlavní postavy, které Vás budou určitě bavit. A najednou zjistíte, že už jste na konci knížky, a že jste si to čtení nakonec docla užila. A saháte po dalším dílu, protože Vás vlastně docela zajímá, jak to bylo celé s Thomasem a Amélií.

Senza Jenka
28.07.2023 4 z 5

Bylo to hezké. Jack by mě asi bavil. Jen ten rychlý vývoj vztahů je pro mě prostě moc rychlý. :D

narisa
24.10.2021 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila. Moc nechápu to nižší hodnocení. Jack byl skvělý. Moc se mi líbila jeho veselá povaha, jeho humor, jeho oddanost rodině. Také to, že si nenechal vymluvit Grace a stál si pevně za svým. Moc krásný příbêh se skvělými hlavními hrdiny. Rozhodně doporučuji.

TerkaJK
09.05.2021 4 z 5

Kniha se mi četla dobře.
Nejdříve jsme se nemohla začíst a pak jsem zas knihu ke konci nemohla odložit...

Pěkné, zábavné čtení a se správnou dávkou romantiky a humoru.
Grace jsem obdivovala za její trpělivost nejen s vévodkyní vdovou z Wyndhamu. A Jack, ten byl dokonalý.

Maruš.D
21.04.2021 4 z 5

Musím říct, že po hodnocení a některých komentářů jsem se knihy docela obávala, ale naštěstí mě to neodradilo a stejně jsem se pustila do čtení. Určitě jsem neprohloupila. Mně se kniha četla krásně. Narazila jsem tu na nejvtipnějšího hlavního hrdinu historických románů za dlouhou dobu. Jeho humor byl boží, zamilovala jsem si jak dokázal být skoro vždy nad vodou, jeho krásný smích a úsměv a jeho charisma. Grace byla také super. Byla obětavá, nesobecká a její humor se krásně doplňoval s Jackem. Jediné, co mne mrzelo bylo, že se jí Jack nijak zvlášť neotevřel.
Další postava, která byla zvláštní (v dobrém) byl Thomas, který je pro mě jedna velká záhada a už se moc těším na jeho příběh, na jeho myšlenky a jeho povahu.

Kačka227
01.02.2021 5 z 5

Knížka se mi líbíla, hlavně konec. Ale prostě jsem se do ní tak nějak nemohla začíst. Přišlo mi to takové těžkopádné (tedy začátek). Ale i tak jsem zvědavá na druhý díl.

pegasek
28.01.2021 3 z 5

Příběh pěkný ale moc se táhl

Ála1968
11.05.2020 3 z 5

Příběh byl hezký,začalo to slibně,prostředek byl trochu nuda,ale konec opět moc hezký.Celkem lepší průměr.

luci2
09.03.2020 3 z 5

Příběh je milý, ale není strhující, spíše průměr. Avšak nelituji, ze jsem si ho přečetla. Dokonce se tesim na příběh Thomase a Amélie. Takže, kdo chce prožít klidné odpoledne určitě se této knihy nebojte.

Katt15
21.01.2020 5 z 5

Nádherné a romantické. Mám moc ráda knihy od této autorky. Jediné co jsem si představovala trochu obsáhlejší byl závěr

Lembac
21.05.2019 3 z 5

Začátek a konec knížky je dobrý, ale prostřední část se docela táhla. V této nudnější části se převážně jen konverzuje, dohaduje, uráží a sarkasticky usmívá. Příklad: Jack se otáže, Grace vybuchne, Jack na ni vrhne svatouškovský pohled, Grace se zlobí, Jack pokrčí rameny, Grace zůstane nechápavě hledět, Jack pokračuje posměšným tónem, Grace popuzeně povzdechne....a tak pořád dokola.
Některé Jackovy poznámky jsou vtipné, ale bohužel ne všechny. Docela líto mi bylo Grace, která se prostě nikdy nemohla zavděčit všem.
Zakončení příběhu bylo sice napínavé, ale ani to nevyvážilo neslaný nemastný prostředek. Chtěla jsem si hned v návaznosti na tuto knížku přečíst druhý díl (Pan Cavendish, jestli se nemýlím), ale protože se vlastně jedná o stejný příběh jen vyprávěný z pozice druhého páru, raději s četbou počkám. Zas takový literární klenot tento román není.

avalonek
12.03.2019 4 z 5

Zkouška nové autorky a musím říct,že jsem si čtení užila..Takže zase mám něco nového ke čtení

ariel platto
29.01.2018 2 z 5

Tak nějak jsem zklamaná. Příběh byl hezký, ale do čtení jsem se nutila a pak u čtení usínala...taky mi chybělo více rozepsat, jak si šel za svým ten druhý pár, navzdory otci dívky.(Až později zjišťuji, že je o nich celá další kniha. Nicméně mé hodnocení to neovlivní.)

PerlaZP
09.06.2017 4 z 5

Knížka se mi líbila úplně celá, protože nebyla náročná na čtení a takové knížky mám prostě ráda...
Malé plus musím dát za výběr obálky, protože mám ráda veselé barvy. Malé mínus bych, ale určitě dala Ikaru za počet chyb, které jsem v příběhu našla…
Knížka si určitě zaslouží čtyři hvězdičky...

vikimi
07.03.2017 5 z 5

Moc pekne a oddechove. ;)

LilianaFalcon
06.11.2016 3 z 5

Pro mě fakt překvapivý konec :-D Tedy jasně, že s párováním to dopadlo, jak mělo, ale nějak jsem měla jasnou představu i o tom, jak to asi autorka ukončí, a ono to tak nebylo :-D
A já naopak byla mile překvapená :-D u tohohle žánru se většinou o překvapení mluvit nedá...

TaLu
16.10.2015 4 z 5

U této série (minisérie) jsem si uvědomila, že autorka dokáže vyprávět své příběhy opravdu jedinečným způsobem. Jiný příběh, jiné zápletky, jiné propletené osudy a navíc napsána úplně stejná událost z pohledu jedněch postav v jedné knize a jiných postav v knize druhé. Jak zajímavé dívat se na postavy, které již znám očima dalších zúčastněných....a k tomu koření humoru, jimiž autorka naprosto úžasně prokládá své knihy.
Mou zamilovanou rodinou jsou Bridgertonovi, kterým autorka doslova vdechla život tak, že jsou uvěřitelnými postavami, ale velmi dobře jsem se bavila i u těchto knih.
Romantika a odpočinek a smích k tomu ? Co víc si můžeme přát?

jaja1989
17.04.2015 3 z 5

Od Quinnové jsem si teda slibovala daleko víc, ale už dřívějšími knihami nasadila vysokou laťku, takže je těžko ji překonat.