Tvůrcové dějin - Přítomnost

Tvůrcové dějin - Přítomnost https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279999/bmid_tvurcove-dejin-pritomnost-SxW-279999.jpg 5 1 1

Tvůrcové dějin série

< 4. díl

Objemná publikace ve dvou knihách, dokončující souborné dílo serie Tvůrcové dějin za období čtyři tisíce let. Jedná se souhrn literárních prací různých autorů za období od Francouzské revoluce do doby po 1. světové válce. Jedná se o odborné stati o 150 význačných osobnostech, které vytvářeli společnost. Všech profesí - od politiků, revolucionářů, umělců, techniků a mnoho dalších. mimo světových, jako byli Robespierre, Napoleon, Goethe, car Mikoláš I., Lincoln, Bismarck Darwin, Marx, Lenin, Edison i řada našich - Kollár, Palacký, Rieger,Štefánik, Baťa a mnoho dalších... celý text

Přidat komentář

braunerova
10.03.2019 5 z 5

Ve čtvrtém a pátém dílu kromě vládců a politiků najdete také životopisy slavných spisovatelů a skladatelů. Důraz je kladen na české a slovenské osobnosti.

La Fayette:
"Když vojsko Spojených států přišlo do Francie, první návštěva generála Pershinga platila jeho hrobu: La Fayette, jsme zde!"

Josef Poniatowský:
"Bůh mi svěřil čest Poláků, jemu samému ji odevzdávám. A ve chvíli, kdy jeho zkrvavené tělo mizelo v proudu rozvodněné Elstery, stával se nesmrtelným symbolem svého národa."

Robespierre:
"Jako apoštol sociálního štěstí měl se záhy státi nadějí a modlou revoluční Francie ... Ten to přivede daleko, prohlásil Mirabeau, neboť věří všemu, co povídá."