Tvůrci času

Tvůrci času https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16150/tvurci-casu-16150.jpg 4 30 5

Kyberpunk, tvrdá science fiction, surrealismus – to jsou oblasti, mezi kterými tančí Jiří W. Procházka své literární pogo. Tato kniha je jeho první sbírka šokujících povídek, u nichž některé se umístily na čelných místech v soutěži O cenu Karla Čapka. Výrazná osobnost postpunkové, postmodernistické vlny přináší čerstvý vítr do jinak značně sterilního prostředí české sci-fi.... celý text

Přidat komentář

Lele61
16.04.2023 3 z 5

Spíše průměrná sbírka 8 povídek českého autora balancujícího na pomezí kyberpunku. Více mě zaujaly dvě povídky a to Pražský průnik a Roxnroll. Zbytek se podle mě kvalitativně pohybuje někde na úrovni průměru až podprůměru. Je to autorský styl, který sedne jen určité skupině čtenářů.

Meda77
20.01.2022 2 z 5

Za mně dost nepovedený pokus o kyberpunkovou scifi. Buď jsou úvahy autora na jeho písemné sdělení moc složité a nebo je to skutečně jen takový nápadový mišmaš. Každopádně se to dobře nečte a ani se v tom nějak nechcete orientovat. Prostě kniha o ničem. Radši se jí vyhněte, o nic nepřijdete.


cori
12.09.2021 3 z 5

Pokoušela jsem číst tuto první českou kyberpunkovou sci-fi několikrát, ale teprve nyní se mi ji podařilo dočíst celou. Procházkovy myšlenkové pochody a popisy kyber světa jsem prostě nedokázala pochopit. Nejvíc srozumitelná mi přišla povídka Stromy a Sněhurka a sedm trpaslíků.

feflo
07.04.2016

... omlouvám se za možná zcestný komentář... jsem sotva v polovině... ale p. Procházka při psaní této knihy musel být pod vlivem LSD (nebo houbiček), jinak si tyto max. barvité představy neumím vysvětlit... zatím nehodnotím, ale jednoduché čtení to pro mne momentálně není...

smisek05
18.06.2014 4 z 5

JWP dokázal napsat velice dobrý "povídkový" kyberpunk ... škoda, že je tak krátký ...