Tvůj slastný polibek

Tvůj slastný polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125987/bmid_tvuj-slastny-polibek-eKl-125987.jpg 4 93 19

Bratři Burkeovi série

1. díl >

Ashton Burke proslul jako dobrodruh, který posledních deset let strávil putováním po světě. Málokdo ví, že se na cesty pustil především proto, aby zapomněl na dívku, k níž dříve choval více než něžné city. Jeho lehkovážný život naruší až bratrova prosba, který Ashtona požádá, aby vysvobodil ze sultánova harému jeho snoubenku. Až příliš pozdě Ashton zjistí, že tou dívkou je Clarinda Cardewová, kvůli níž ho stále bolí srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Pleasure of Your Kiss , 2010


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
25.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že tvůrčí "rozptyl" této autorky mě nepřestává uvádět v úžas. Místy to připomíná pohádku, místy béčkovou dobrodružnou literaturu, místy parodii a pak do toho, jako pejsek s kočičkou do dortu, vrazí něco, co vám úplně vezme dech.
Většina knihy je sled "osvědčených" rekvizit a klišé historizující romantické literatury. Mezi ty nejprofláklejší bych zařadila harém s jeho nevraživými obyvatelkami a chytrým spřáteleným eunuchem, zlotřilého sultánova strýce, který ukládá o synovcův život i přehršel šťastných "náhod".
To, co vybočuje, je zvláštní vztah hlavních hrdinů, jehož plné rozuzlení na posledních několika stranách je (v kontrastu k trochu plytkému průběhu knihy) vpravdě šokující.

uzivatel83509
05.11.2023 4 z 5

Příběh byl napínavý a velice dobře vymyšlený.
Knihy od Medeiros miluji, ale asi nejsem zrovna příznivce harémů - na můj vkus, se příběh v tom Fakúrově harému, odehrával příliš dlouho... Konec byl naopak trochu urychlený, ale i tak hezký.
Hodnotila bych 4 a půl hvězdičky :-)


DUNIKO
02.11.2021 5 z 5

Nádherná! Nádherná! Nádherná! Medeiros prostě umí.

vcielka
03.02.2021 5 z 5

Mne sa tento pribeh nesmierne pacil. Precitala som ho jednym dychom. To ci je realny alebo nerealny v takomto pripade ani neriesim. Je to len pribeh, kde sa fantazii medze nekladu. Zato interakcie medzi hrdinami bolo tak zivo predstavitelne, ze som tie scenky videla priamo pred sebou. Niekedy i citila. I ich vzajomnu tuzbu a lasku som citila a to nesmierne silne. Ku koncu som si i poplakala, i ked som cely cas tusila, co sa jej stalo. Vobec nechapem tie slabe hodnotenia, ale tak kazdy sme iny a mame ine vnimanie sveta. Za mna nadhera. Tesim na Maxa. Z takeho konzervativneho skrobeneho suchara si viem predstavit dokonaly pribeh o tom, ako z neho nejaka zenska strhne tuto masku a Max najde svoju vasen a slobodu :)

deedulka
26.11.2019 3 z 5

Zajímavé prostředí pouště, orientu a harému s konkubínami. Hlavní hrdinka byla sympatická, ale hlavní hrdina ještě víc. :-) Byla jsem zvědavá, jak se popasují se sultánem, i když jim to autorka docela zjednodušila.

petraj30
03.08.2019 2 z 5

Čekala jsem trošku víc, z popisku knihy jsem byla nadšená. 65%

ptavichripkaa
28.09.2016 4 z 5

Kniha se mi líbila. Trochu mě překvapily zdejší komentáře o konečném zvratu? To jste jako čekaly jiný konec? Fakt?
Mám radši příběhy ze Skotska a Anglie tak je to za 4*

moudivlacek
29.03.2016 3 z 5

Je to průměrná kniha. Hned ze začátku přímo neuvěřitelná záchrana hlavního hrdiny jeho bratrem. Pak bezproblémový vstup do paláce sultána a získání jeho důvěry. Popis v harému je určitě dost upravený, autorka to zaobalila do snahy o evropské zvyky sultána díky jeho studiím v Anglii. A nakonec super záchrana a útěk z paláce a sultán, který byť pokořen a okraden, nechá hrdiny odejít. Ale na konci je přeci jen malé překvapení a prudký zvrat. Ten to vše zachrání.

handulli
12.02.2016 4 z 5

Na Medeiros průměrná kniha, ale za ten konec 4 hvězdy.

Ariell
09.12.2015 3 z 5

Docela příjemné čtení,ale znám lepší od této autorky.

Barbora H
17.06.2015 1 z 5

Nějak mě to nezaujalo...

zp87
15.12.2014 3 z 5

Teresu Medeiros mám moc ráda. Spolu s L. Kleypas, J. Quinn, S. Jeffries, S. Enoch a N. Jordan je pro mě jistotou velmi příjemně strávených chvil s knížkou, od kterých mě máloco odtrhne. Navíc se u jejích knížek velmi dobře pobavím.
Ovšem "Tvůj slastný polibek" mě zklamal. Z Teresiných knih mám přečteno už téměř vše a podle mě je toto její druhá nejslabší knížka. Ta úplně nejhorší je podle mě "Království za polibek" - tu jsem ani nedočetla.
Tvůj slatný polibek jsem dočetla, dalo se to, ale nic moc to nebylo. Na Teresu slabé.
Ale upřímně - kdyby to byla kniha jiné autorky, nebyla bych tak přísná.
A zase popravdě - kdyby to byla má první kniha od Medeiros, asi bych se do těch dalších tak nehrnula...
Možná jsem si ke knize nenašla moc vztah kvůli těm arabským reáliím... sultány a harémy moc nemusím. Teda vůbec. I když tento sultám byl takový "jiný" a arabská kultura byla podaná hodně zjemněle a civilizovaně, jakoby evropsky. Ale stejně... Já mám radši děj odehrávající se v Evropě a muže smýšlející čistě nearabsky. Tento příběh mi zkrátka absolutně nesedl. Ale pokud někdo vyloženě může harémy a Araby a kulturu Orientu - mohlo by se vám to líbit.

malazluta
24.01.2014 4 z 5

Kdo čeká od této knihy exkurzi do arabské kultury, tak ať ji raději odloží. Je to především pohádka a již u první kapitoly je jasné, že všechno dobře skončí. Byla pro mě příjemná změna, že se děj neodehrává v Anglii (i když toto prostředí mám opravdu hodně ráda). Klasický příběh od T. Medeiros, ikdyž některé její knihy mám přece jenom raději.

Paithe
25.12.2013 5 z 5

Zajímavý námět, zase něco trochu jiného, než prostředí Anglie. :) Oblíbila jsem si Farúka, takový zajímavý sultán, ten se jen tak nevidí. :D Nebyla jsem nadšená, že se příběh neodehrává v mé milované Anglii, ale dobré, kniha se vydařila. :))

miruska1
25.09.2013 5 z 5

Pekny pribeh,čital sa odbre a koniec bol docela prekvapenim.

machrus
22.07.2013 5 z 5

Kniha se mi moc líbila.Nevím sice jestli je úplně dokonalá aby mohla mít všech 5 hvězd ale mě prostě nadchlo to konečné přiznání pravdy z jeho i její strany.Bylo to pěkné počtení.Moc.První kniha od této spisovatelky,ale hodlám si hned nějakou sehnat.

Kaety
07.06.2013 4 z 5

Souhlasím s pirin, také mi tato kniha přišla trochu nereálná, ale byla pěkná, za přečtení stojí.
Ke slastnému polibku dojde až v závěru knihy, ale je dobrá a to mám ráda na T. Medeiros, že její knihy jsou každá jiná a neopakuje se tam známé klišé jako u S. Drake.
Na velké vyznání lásky nečekejte :-), jaké měla Clarinda tajemství před Ashtonem, jsem poměrně dobře uhádla.
Líbilo se mi pouto, které vzniklo mezi Poppy a sultánem Farúkem.

Těším se na pokračování o bratrech Burkeových, o Maxmilianovi, které vyjde na podzim 2013, mohla by to být zajímavá knížka.

modranka
15.08.2012 1 z 5

Priznám sa, že ani neviem za čo som dala aspoň jednu hviezdičku. Kniha bola plná nelogických hlúpostí. Absolútna absencia arabskej kultúry. A čo som vôbec nepochopila, prečo Clarinda išla do Barmy na sobáš, keď ženích sa nachádzal v Maroku a loď musela plávať marockým pobrežím. Ďalšia hlúposť - otrokyňu by nepredávali na trhu vo viktoriánskom spodnom prádle, špinavú a otrhanú. Otrokyňa bola tovar, mala by šaty a bola by vykúpaná, aby zvýšili jej hodnotu. Navyše Ashton, svetabežník, pokladá sultánovi otázky naivity prvej ľudovej. Veľa zbytočných opisov na úkor deja. Fakt hrozná kniha. Skončila som pri strane 171, kedy som si povedala, že Teresa Medeiros stratila svoju múzu.

pirin
01.07.2012 4 z 5

Medeiros mam moc rada. Po precteni anotace jsem se trochu bala aby mi dej nepripomnel haremove sceny Bertrice Smallove. Na druhe strane jsem doufala, ze to muze byt stejne krasne tak jak se to povedlo Linseyove v romanu Stribrny andel (bohuzel v cestine zatim nevysel). Tvuj slastny polibek nastesti mel do Smallove daleko, ale kvalitu Lindseyove bohuzel nedosahl...Cte se docela dobre, dokonce jsem se i dost zasmala...jenze po celou dobu jsem pribehu tak nejak neverila...Porad mi vrtalo hlavou - tak tohle v palaci, v Maroku, opravdu NE!