Tvář cizince

Tvář cizince https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88574/bmid_tvar-cizince-GO1-88574.jpg 3 6 4

Na pozadí viktoriánského Londýna s jeho kapsáři, lichváři a pouličními metaři, s jeho magnáty a ovdovělými paničkami, vytvořila Ann Perry dynamický detektivní příběh s poutavou zápletkou. Třebaže se úspěšný detektiv William Monk zabývá vraždou Joscelina Greye, nejmladšího syna bohaté a vlivné rodiny Shelburnů, dostává se stále blíž k odkrytí své vlastní identity. Zdá se, že tyto dva případy spolu úzce souvisejí. Monk je totiž znepokojován divokými nočními můrami a podivnými vzpomínkami, které nasvědčují tomu, že má spoluúčast na vraždě...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Face of a Stranger , 1990


více info...

Přidat komentář

Jája92
19.09.2021 3 z 5

Příběh je zasazen do ponurého Londýna roku 1856, kdy detektiv vyšetřuje vraždu mladého muže z vlivné rodiny. Zajímavé na knize je rozhodně skutečnost ztráty paměti vyšetřovatele zločinu na začátku příběhu. Ačkoliv je atmosféra knihy poutavě vykreslená, mnohdy mi děj přišel už příliš rozvláčný a popisný.

pollyanna
19.02.2020 3 z 5

Naštěstí jsem knížku četla v originále, takže jsem problémům se špatným překladem unikla. Není to moje první knížka od této autorky (četla jsem předtím sérii s detektivem Pittem, která v češtině není zatím dostupná). Co mají ale příběhy této autorky společné, je opravdu strašlivá rozvláčnost. Obvykle mi takové knihy nevadí, ale tady to zpomaluje děj takovým způsobem, že to asi byl na dlouho poslední román autorky, do kterého jsem se pustila. Tematicky ale velmi zajímavý, tj. ztráta paměti hlavní postavy, která navíc vyšetřuje zločin...


turtle
16.10.2015 3 z 5

Neuvěřitelně otřesný překlad! Velké množství hrubek (oblečena v černobýlích šatech je jen malou ukázkou), detektiva služebná uvede do "připouštěcího salonku", o stavbě vět raději nemluvě.
Takže ač se nejedná o špatnou detektivku, nakladatelství MOBA zřejmě zadalo překlad automatickému
převaděči z angličtiny, čímž kvalitu knihy naprosto zničilo. Škoda.

teery.ts
30.07.2014 3 z 5

Na této knize se mi líbilo, že popisovala pro mě netradiční období. Hlavní postavy byly perfektně popsány, takže se čtenář lehce mohl vcítit do každé z nich. Ale srovnám-li ji s jinými co jsem v poslední době přečetla, musím ji označit jako lehce nadprůměrnou.

Štítky knihy

viktoriánská doba

Autorovy další knížky

Anne Perry
anglická, 1938 - 2023
2011  89%Přehlídka
2010  58%Pohřeb v modrém
2009  57%Tvář cizince

Kniha Tvář cizince je v

Právě čtených1x
Přečtených12x
Knihotéce1x